New: 7 valuable ebooks to instantly improve your sleep Now temporarily available for free download '

Author: Natascha Wouterson
goed slapen waterbedden

Waarom kiezen niet meer mensen voor een waterbed?

 
Je wil een waterbed kopen, maar twijfelt nog een beetje? In dit artikel krijg je 2 belangrijke argumenten waarom een waterbed kopen écht een goed idee is.

Een waterbed is super hygiënisch!

Iedereen transpireert ’s nachts. (Ja, jij ook! 🙂 ) Bij een waterbed wordt je transpiratievocht opgevangen in een speciale hoes. Dat is bij een gewone matras niet het geval: je transpiratievocht verdwijnt linea recta in je matras. Of dat zo’n groot probleem is? Sta even stil bij wat er zoal in je transpiratievocht zit: je zweet bevat zoutkristallen en afvalstoffen uit je lichaam. Zodra dat in je matras terecht komt, blijven huidschilfers, afvalstoffen en zoutkristallen daar gewoon achter. Zo wordt een gewone matras als je die 10 jaar gebruikt zelfs 1/3 zwaarder. Dat extra gewicht bestaat enkel uit afvalstoffen uit je lichaam. Het idee alleen al! Deze gebrekkige hygiëne is bij een waterbed totaal onbestaand. De afneembare hoes kan regelmatig in de was en je verwijdert de eventuele restanten van het verdampte transpiratievocht erg eenvoudig van het zeil van je waterbed met een speciaal reinigingsdoekje. Zo is (en blijft) je waterbed het summum van hygiëne.
[sleeptest_button]

Een waterbed is het meest drukverlagende slaapsysteem

Geen enkele matras verdeelt de druk zo goed en is zo drukverlagend als een waterbed. De reden is eenvoudig: je lichaam is volledig omringd of ondersteund door water. Uiteraard bevat een waterbed ook ander materiaal dan water. In een waterbed zitten verschillende lagen van ondersteunend materiaal. Toch is het in eerste instantie het water dat je lichaam volledig omringt. Zo ervaar je zo goed als geen druk op je zenuwbanen en bloedbanen. Dat betekent dat slapende handen voorgoed verleden tijd zijn. Je gaat ook veel minder woelen en dus beter en dieper slapen. Ook dat is te wijten aan die verminderde druk. Want het is doordat je lichaam ergens druk ervaart dat het een signaal naar je hersenen stuurt dat ervoor zorgt dat je je gaat omdraaien. Bij een gewoon bed ga je je tot 120 keer onbewust omdraaien per nacht. Ga je op een waterbed slapen, dan wordt dat gereduceerd tot slechts 25 keer! Je doorleeft je slaapfases dus veel beter, waardoor je beter uitgerust wakker wordt én minder uren slaap nodig hebt. Het is evident dat beter slapen op een waterbed ook zorgt voor meer energie overdag. Kortom, een waterbed kopen is een uitstekende investering in je gezondheid! 🙂

Een waterbed heeft nog veel meer voordelen

Heb ik slechts 2 argumenten die pleiten voor de aankoop van een waterbed? Euhm…, nee hoor! Ik heb er nog veel meer! Hou onze blog dus zeker in de gaten als je van plan bent een waterbed te kopen, want er volgen nog talloze voordelen van waterbedden en tips over hoe je valkuilen bij de aankoop van een waterbed vermijdt. Wil je je liever meteen in de materie verdiepen? Dat kan ook! Tenslotte zijn bovenstaande argumenten voor de aankoop van een waterbed al voldoende om op zijn minst zwaar geïntrigeerd te raken. Geen nood, in mijn E-book “Waterbedden, dit moet je weten…” vind je alle informatie over waterbedden die je nodig hebt. Kijk zeker ook eens naar de vlog die ik over dit artikel heb gemaakt. Daarin krijg je te zien hoe die binnenkant van zo’n waterbed eruitziet. Heb je vrienden die baat zouden hebben bij drukverlagende nachten en energiekere dagen? Deel dan dit artikel! Misschien is dit het begin van een waterbedrevolutie! 🙂
Misschien vind je dit ook interessant:
Allergisch aan huisstofmijt? Kies het juiste hoofdkussen!
7 superfoods om nog beter te slapen
Bron: Waarom kiezen niet meer mensen voor een waterbed?

avatar About the author

Natascha Wouterson

As a sleep expert, I have been advising people throughout Belgium and the Netherlands on sleeping comfort and better rest for more than 20 years. By phone or through a personal consultation in one of our stores. Because I believe that everyone has the right to a good and healthy night's sleep. That's why in this section I am happy to share much of my knowledge about sleep, health and lifestyle.

Need help? Please feel free to contact us.

You might also like this one

sleep tips Sleep Performance

The influence of breathing on your daytime energy level

Read more
Not part of a category

Thanks to these simple nutrition tips, you'll get a good night's sleep

Read more
sleep tips Sleep Performance

Crucial exercise tips for better sleep

Read more

You are one click away from that deep restorative sleep.

Or call +32 (0) 3 385 31 21

Make an appointment