New: 7 valuable ebooks to instantly improve your sleep Now temporarily available for free download '

Author: Natascha Wouterson
eten en slapen goed slapen

Slecht geslapen? Deze zag je niet aankomen

Wat een zonde! Het is een uitspraak die je echt veel te vaak hoort: “Ik heb slecht geslapen.” Er zijn verschillende oorzaken waarom je slecht slaapt. Maar voor de meeste oorzaken is er een heel eenvoudige oplossing. En deze oplossing kost je helemaal niks!

EEN SLAAPMUTSJE

2727Niks zo heerlijk als een lekker glaasje wijn om mee te ontspannen na een alweer drukke dag. Je zakt zalig onderuit en voelt je helemaal relaxed. Perfect, zo net voor het slapengaan, toch? Euhm… niet bepaald! Van een lekker drankje later op de avond ontspan je wel en je valt er vermoedelijk zelfs snel van in slaap, maar een goede nachtrust, dat kan je vergeten!

EEN ZWARE NACHT

Terwijl jij lekker wegdommelt, moet je lichaam extra hard gaan werken gedurende de nacht om de alcohol te verwerken. Logisch dus dat je na een nacht waarin je lichaam extra inspanningen heeft moeten leveren niet echt uitgerust wakker wordt. Want terwijl je lichaam al dat werkt doet, rust het niet uit. Bovendien doorleef je hierdoor op een andere manier de slaapfases. Het resultaat? Je wordt minder uitgerust wakker, ondanks het feit dat je heerlijk snel in slaap gevallen bent. Je slaapkwaliteit gaat er – naarmate de nacht vordert – op achteruit.

IS ALCOHOL DAN VERBODEN?

Natuurlijk niet! Maar door je drankje iets eerder op de avond te nuttigen – waardoor je lichaam meer tijd krijgt voordat je naar bed gaat om het te verwerken – vergroot je de kans op een goede nachtrust aanzienlijk. Zo geniet je toch van dat ontspan-moment, zonder dat het je slaapkwaliteit negatief hoeft te beïnvloeden. Zo ergens tussen zes tot negen uur ’s avonds is prima. Dan ga je heerlijk inslapen én een kwalitatieve nachtrust hebben. (Om nog maar te zwijgen van dat lekker wijntje of biertje waar je van kan genieten. :-))

DE ULTIEME SLAAPTIPS?

Vermoedelijk was je je er niet van bewust dat een onschuldig drankje te laat op de avond je hele nachtrust overhoophaalt? En dat je daardoor ook minder energieke dagen hebt is daar een rechtstreeks gevolg van. Dat is helemaal niet nodig. Ik heb met House of Sleep als missie om iedereen de meest optimale slaap te laten beleven. Dat doe ik door alle tips die ik heb om je een betere slaap te bezorgen te delen. Maar ook met advies op maat over kwalitatief slaapcomfort dat je levenskwaliteit effectief verbetert.


Deel ook dit artikel. Zo bezorg je de link naar onze slaaptest rechtstreeks aan anderen. Tenslotte heeft iedereen baat bij beter slapen. Wil je graag meteen meer tips? Ga dan naar ons YouTube-kanaal. Daar vind je onder andere de vlog die als inspiratie heeft gediend voor dit artikel, maar ook erg veel andere tips die je zullen helpen om beter te slapen. Of zoals we het ook op onze website zeggen: “⅓ van je leven goed slapen met House of Sleep om de overige ⅔ extra intens te beleven”.

Bron: Slecht geslapen? Deze zag je niet aankomen

avatar About the author

Natascha Wouterson

As a sleep expert, I have been advising people throughout Belgium and the Netherlands on sleeping comfort and better rest for more than 20 years. By phone or through a personal consultation in one of our stores. Because I believe that everyone has the right to a good and healthy night's sleep. That's why in this section I am happy to share much of my knowledge about sleep, health and lifestyle.

Need help? Please feel free to contact us.

You might also like this one

sleep tips Sleep Performance

The influence of breathing on your daytime energy level

Read more
Not part of a category

Thanks to these simple nutrition tips, you'll get a good night's sleep

Read more
sleep tips Sleep Performance

Crucial exercise tips for better sleep

Read more

You are one click away from that deep restorative sleep.

Or call +32 (0) 3 385 31 21

Make an appointment