Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
eten en slapen goed slapen

Redbull, dodelijk voor je slaapkwaliteit!

Je lichaam heeft geen aan-/uitknop als het op energie doseren aankomt. Dat wil zeggen dat je van bijvoorbeeld koffie een stevige energie-boost krijgt puur door de fysieke reactie van jouw lichaam op de cafeïne. Koffie drinken kort voor je naar bed gaat is dus geen goed idee, maar dat weet toch iedereen?

VLIEG ER EENS STEVIG IN

Niks zo leuk als een fijn avondje stappen. De batterijen opladen, plezier maken met vrienden en lekker feest vieren… Daar kan niks op tegen zijn. Het is zelfs een perfecte manier om te ontspannen en een teveel aan energie kwijt te raken. Prima start van een goede nachtrust, denk je dan. Maar wat als je – tijdens je avondje uit – het vuur mee brandend helpt houden met energiedrankjes? Sommige van die drankjes geven je misschien wel vleugels, maar een zweverige nachtrust kan je achteraf wel vergeten!

CAFEÏNE BOMMEN

Energiedrankjes zitten vol met pepmiddelen zoals cafeïne die je hart sneller doen slaan. Zo schiet je energiepeil razendsnel de hoogte in, maar dat weer laten zakken om straks lekker te kunnen slapen is andere koek. Om goed te kunnen slapen, moet je hart tot rust komen en minder hard gaan kloppen. Energiedrankjes – ook als ze gecombineerd worden met alcohol – zijn daarom geen goed idee.

MINDER CAFEÏNE OM BETTER TE SLAPEN

Wil je beter slapen? Dan zijn er veel eenvoudige stappen die je kan ondernemen die je slaapkwaliteit gevoelig zullen verbeteren. Minder cafeïne gebruiken – zeker ’s avonds – is een goede gewoonte. Zo geef je je lichaam de ruimte om op een natuurlijke manier tot rust te komen en zich op de slaap voor te bereiden. Dat zal zich laten voelen aan de kwaliteit van je slaap. En het goede nieuws is: als je beter slaapt, heb je meer energie overdag. Misschien merk je dan zelfs dat je die energiedrankjes helemaal niet nodig hebt om er eens stevig in te vliegen. 🙂

EEN BETERE NACHTRUST DOOR EEN GEZONDERE VOEDING

Beweren dat energiedrankjes niet echt bevorderlijk zijn voor een goede nachtrust is mogelijk een open deur intrappen. Maar ik durf wedden dat er tips voor een betere nachtrust door een gezondere voeding zijn waar je nog nooit van hebt gehoord. Om het je makkelijk te maken heb ik deze tips gebundeld in mijn E-book “7 superfoods om nog beter te slapen”. Daarin geef ik een aantal geheimen prijs over welke drankjes of voedingsstoffen je heerlijke nachten bezorgen.


Ken jij verstokte energiedrankjes fanaten? Deel dat dit artikel om hen beter bewust te maken van het effect van energiedrankjes op je nachtrust. Zo geef je dit artikel vleugels en je vrienden de verkwikkende nachten die ze nodig hebben voor meer energieke dagen. Wil je graag nog meer tips over goed slapen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Daar vind je ook de vlog terug waarop dit artikel is gebaseerd, samen met erg veel andere tips om je levenskwaliteit te verbeteren. Want dat is namelijk exact wat er gebeurt als je beter gaat slapen!

Bron: Redbull, dodelijk voor je slaapkwaliteit!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak