New: 7 valuable ebooks to instantly improve your sleep Now temporarily available for free download '

Author: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens

Donzen hoofdkussen na 1 jaar zo plat is als een vijg?

Overheerlijke, lekker zachte luxe. Zo voelt een donskussen als je er voor het eerst op gaat slapen. Helaas hoor ik wel vaker verhalen van mensen die zeggen dat hun donskussen na een half jaar zo plat is als een vijg. Weg heerlijke luxe! Hoe voorkom je dat je donskussen plat wordt?

3 KAMERS, 1 DONSKUSSEN

Slechts 1 donskussen voor 3 kamers? Neen ;-), een 3-kamer donskussen! Dat is de oplossing voor je probleem. Slaap je graag op een donskussen, maar wil je voorkomen dat het na een jaar helemaal plat is? Kies dan voor een 3-kamer donskussen. Zo’n donskussen is opgedeeld in 3 delen (of kamers) om te voorkomen dat je donskussen plat wordt. Het middelste gedeelte van een 3-kamer donskussen is gevuld met veertjes die ervoor zorgen dat je kussen lekker zacht aanvoelt, zonder dat je het risico loopt dat het plat wordt na verloop van tijd. De buitenste 2 kamers zijn gevuld met dons, een zalige, zachte luxe!

DE UNIEKE EIGENSCHAPPEN VAN EEN DONSKUSSEN

Naast het luxueuze gevoel en de heerlijke, ondersteunende zachtheid, biedt een donskussen nog meer voordelen. Een donzen hoofdkussen is:

  • Prima ventilerend
  • Vochtregulerend

Omdat de tijk meestal uit katoen is vervaardigd, slaap je in de regel op een volledig natuurlijk product. Let erop dat je een wasbare tijk bij je donskussen geleverd krijgt, zo hou je het extra hygiënisch.

NOG BETER GEPERSONALISEERD MET VERSCHILLENDE HARDHEDEN

Een goed hoofdkussen is essentieel voor een goede slaap. Hoe fijn je hoofdkussen aanvoelt, wordt onder andere mee bepaald door de hardheid van je kussen. Daarom vind je bij slaapspeciaalzaken ook 3-kamer donskussens in verschillende hardheden. Want hoe zacht of hoe hard een hoofdkussen moet zijn, is een erg persoonlijke zaak. Bij House of Sleep bieden we je daarom 3-kamer donskussens aan in 4 hardheden:

  • Soft
  • Medium
  • Firm
  • Extra firm

De regel is eenvoudig: hoe hoger de verhouding dons tegenover veertjes, hoe zachter je donskussen. Elke hardheid is even kwalitatief, het feit dat je op een bepaald donskussen beter slaapt, hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur en eventueel van je slaaphouding.

VAN PROBEREN KAN JE LEREN

Een hoofdkussen kiezen is niet altijd eenvoudig. Daarom raad ik je aan om ALTIJD te komen proefliggen. Aan de hand van gerichte vragen wordt bepaald welke hoofdkussens het meest geschikt zijn. Daarna kan je de geselecteerde hoofdkussens ‘proberen’ in een situatie die zo veel mogelijk lijkt op de manier waarop je thuis slaapt, zelfs al is dat op een waterbed. Ben je nog altijd niet overtuigd? Bijvoorbeeld omdat je graag voor het eerst wil overschakelen naar een donzen hoofdkussen? Maak dan gebruik van het testkussenprogramma van House of Sleep.


Hou je van het zachte gevoel van een donskussen, maar heb je negatieve ervaringen doordat je kussen zo plat als een vijg werd? Door erop te letten dat je een 3-kamer donskussen aankoopt, overkomt zoiets je niet langer. Deel ook dit artikel zodat je anderen laat weten hoe ze de luxe van een donzen hoofdkussen kunnen combineren met een blijvende veerkrachtigheid. Wil je er meer over weten? De inspiratie voor deze blog haalden we uit dit filmpje.

Bron: Donzen hoofdkussen na 1 jaar zo plat is als een vijg?

 
 

avatar About the author

Natascha Wouterson

As a sleep expert, I have been advising people throughout Belgium and the Netherlands on sleeping comfort and better rest for more than 20 years. By phone or through a personal consultation in one of our stores. Because I believe that everyone has the right to a good and healthy night's sleep. That's why in this section I am happy to share much of my knowledge about sleep, health and lifestyle.

Need help? Please feel free to contact us.

You might also like this one

sleep tips Sleep Performance

The influence of breathing on your daytime energy level

Read more
Not part of a category

Thanks to these simple nutrition tips, you'll get a good night's sleep

Read more
sleep tips Sleep Performance

Crucial exercise tips for better sleep

Read more

You are one click away from that deep restorative sleep.

Or call +32 (0) 3 385 31 21

Make an appointment