Zweten in bed is vreselijk. Wie er last van heeft zal onmiddellijk bevestigen dat goed slapen moeilijk lukt als je last hebt van zweten in bed. Logisch, want drijfnat wakker worden en dan van ellende je T-shirt maar vervangen, is niet direct het beeld dat je je voor ogen haalt als je denkt aan een heerlijke nachtrust. Heb jij ook last van nachtelijk zweten? Dan zal je blij zijn te horen dat een waterbed je probleem oplost!
Kies voor een waterbed met een goed vochtopenemende hoes
Elk waterbed heeft een tijk. Die hoes bestaat in verschillende kwaliteiten. Heb je last van zweten in bed? Kies dan voor een goed vochtopnemende hoes. Niet zomaar een vochtopenemende hoes, maar een hoes die dat vocht ook snel weer aan de omgeving afgeeft. Is de hoes enkel vochtopenemend, dan houdt de hoes het vocht te lang bij en lig je in een vochtige omgeving. Een nachtmerrie want – behalve onprettig – ga je hierdoor nog meer transpireren! De tijk van je waterbed is afneembaar en wasbaar. Zo geniet je naast meer comfort ook van extra hygiëne. Tip: een deelbare hoes zorgt ervoor dat je de hoes zelf thuis kan wassen. Een waterbedhoes uit 1 stuk past niet in je eigen wasmachine.
Een waterbed heeft een regelbare temperatuur
Enkel een waterbed biedt je de mogelijkheid om de temperatuur van je bed te regelen. Geen enkele andere slaapcombinatie zal je die noodzakelijke luxe bieden als je last hebt van zweten in bed. Je lichaamstemperatuur is aan het huidoppervlak zo’n 27 à 28°C. Door de temperatuur van je waterbed in te stellen op bijvoorbeeld 25°C creëer je een heerlijk afkoelend effect. Door te kiezen voor 2 aparte waterzakken, is de temperatuur van je waterbed bovendien individueel instelbaar. Zo heeft je partner die het misschien eerder snel te koud heeft in bed geen last te hebben van jouw koele waterbedkant.
Zomer – winter eenzelfde dekbed op een waterbed
Op een waterbed heb je slechts 1 dekbed nodig. Heb je last van transpireren in bed? Kies dan een niet te dik dekbed. Op erg koude dagen draai je dan hooguit de verwarming van je waterbed eens een paar graadjes hoger. Let er ook op dat ook je dekbed, net als de tijk van je waterbed, goed vochtopnemend is. Een licht dekbed ligt ook niet zwaar op je lichaam en werkt aangenaam verluchtend.
Zweten is bed is niet zomaar vervelend of onprettig. Naast het hygiënische aspect is nachtelijk transpireren vooral erg nefast voor de kwaliteit van je slaap. Een waterbed kopen is dé oplossing. Het is een zekere en gezonde methode om van je nachtelijk zweten af te komen. Een niet-agressieve methode ook, waar je partner geen last van heeft als je kiest voor 2 aparte waterzakken en dus een individueel instelbare temperatuur en slaapcomfort. Geïntrigeerd? Wil je nog meer lezen over de voordelen van waterbedden? Download dan het gratis E-book over waterbedden en lees alles eens rustig na. Of kom eens testliggen bij Sleepwise om aan den lijve de weldaad van een waterbed te ervaren. Kijk zeker ook eens naar ons YouTube-kanaal waar je de vlog vindt die de basis voor dit artikel heeft gevormd. Heb je vragen over beter slapen? Of zweten in bed en hoe je dat het beste aanpakt? Stel ze! Ik antwoord persoonlijk op elke vraag, want mijn missie is iedereen een betere slaap bezorgen! 🙂
Misschien vind je dit ook interessant:
Speciaal kussen voor waterbed? Dit weet je niet!
Temperatuur in je slaapkamer, is dat écht zo belangrijk?
Bron: Zweten in bed? Met een waterbed is dit voorbij