Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Health

De Superslapen Methode

Ontdek waarom slapen belangrijker is dan eten en bewegen samen!

Claim hier je 7 ebooks

7 onwijs handige ebooks voor die diepe herstellende nachtrust

Wanneer start jij met het verbeteren van jouw slaap?

Slaap & Darmen

De diversiteit van je darmflora (microbioom) heeft een grote invloed op goed je slaapt. Als je darmen niet op orde zijn, dan verstoort dit jouw bioritme. Het is als het ware je ‘masterklok’ die alle hormonale processen op ‘slaap’ zet.

Lees meer

Slaap & Voeding

Wist je dat je honger hormonen door je slaap gereguleerd worden? Als je niet goed slaapt, dan maak je minder goede voedsel keuzes en zal je moeite hebben met af vallen. Met name dat hardnekkige buikvet. Hoe je deze cirkel doorbreekt, ontdek je hier.

Lees meer

Slaap & Beweging

Als je te weinig slaapt of als de kwaliteit van je slaap te wensen overlaat, is de kans op een (sport)blessure 40 procent groter. Bewegen wordt ook gezien als het beste medicijn om goed te slapen. Hoe doe je dat en waar begin je? Je ontdekt het hier.

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak

Slaap & Darmen

Als je weet dat de belangrijkste hormonen om goed te slapen in de darmen worden aangemaakt: serotonine en melatonine, dan wordt meteen duidelijk hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan je darmgezondheid.

De juiste bacteriën in de darmen transformeren namelijk jouw voedsel in neurotransmitters die onze hersenen nodig hebben om goed te functioneren zoals dopamine, gamma aminoboterzuur (GABA), histamine en bijvoorbeeld acetylcholine.

GABA is bijvoorbeeld essentieel voor een goede en rustgevende slaap. Melatonine zorgt ervoor dat je goed kunt in- én doorslapen. Melatonine komt overigens vierhonderd keer meer voor in onze darmen dan in de pijnappelklier in onze hersenen. En serotonine is weer het voorbereidend hormoon voor de aanmaak van melatonine en heeft een grote invloed op hoe jij je voelt.

Slaap & Darmen

De dood huist in de darm en ziekte zetelt in de buik, zijn eeuwenoude volkswijsheden. Maar het tegenovergestelde is ook waar: onze vitaliteit en ons immuunsysteem zitten ook in de darmen. Een goede werking van de darmen met een gezonde darmwand en actieve darmslijmhuid (glycocalyx) zijn daarbij essentieel. Dit ondersteund een goed slaap-waakritme en een goede werking van de hersenen.

Omdat we uit ervaring weten dat veel mensen problemen hebben met hun darmen, hebben we een speciaal programma ontwikkeld: SlaapDetox. Het is een programma van A tot Z dat je helpt om de connectie tussen je darmen en je bioritme te herstellen.

Meer weten? Klik hier

Slaap & Voeding

Goed slapen en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat je eet, wanneer je eet en hoe je eet, zijn allemaal van invloed op je slaap. Voor veel mensen is dit een eyeopener. Besteed je meer aandacht aan je voeding, dan ga je bijna vanzelf beter slapen. Heeft voeding dan zoveel invloed op mijn slaap? hoor ik je denken. Kan dat de oorzaak zijn van mijn slaapproblemen? Of dat ik me overdag niet fit en soms zelfs down voel?

Ja, dat is inderdaad het geval. De juiste voeding zorgt ervoor dat je beter, dieper en vooral vaster kunt slapen, terwijl ongezonde voedingsmiddelen je juist uit je slaap kunnen houden. En omgekeerd heeft een goede nachtrust ook invloed op je eetgewoontes: je eet namelijk ongezonder als je minder slaapt.

Bovendien verlaagt ongezonde voeding de aanmaak van belangrijke hormonen die essentieel zijn om goed te slapen. Door een tekort aan deze hormonen ga je weer slechter slapen en kom je in een soort vicieuze cirkel terecht. Kortom: het start dus allemaal op je bord. Met een gezonde, gevarieerde voeding van hoge kwaliteit.

Meer weten? Klik hier
Slaap & Voeding
Slaap & Beweging

Slaap & Beweging

Dagelijks bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook heel goed voor je slaap. Het is bewezen dat mensen met slaapproblemen drastisch beter gaan slapen door een regelmatig trainingsprogramma toe te voegen aan hun dagelijkse routine. Wat is nu de beste manier om te bewegen en daardoor beter te slapen? En is (veel) beweging altijd goed?

Bewegen is één kant van de medaille, de andere kant van de medaille is rust en ontspanning. Je lichaam kan niet herstellen zonder voldoende rustmomenten in te bouwen. Maar als je steeds ligt te piekeren, stijf staat van de stress en je geest niet tot rust weet te brengen, dan zul je ook moeite hebben om goed te slapen. Welke handige methodes zijn er om bijvoorbeeld te stoppen met piekeren, je adrenalinepeil in no-time te verlagen of voorgoed af te rekenen met stress.

Meer weten? Klik hier

Wat klanten zeggen:

Ik had weinig energie en was geen leuke moeder meer. Ik paste mijn leven aan aan het niet-slapen. Nu niet meer, ik heb weer energie om leuke dingen te doen.

Jacqueline Kremers – Gezondheidscoach

Gedurende deze 6 dagen heb ik mij nog nooit zo kalm en stabiel in energie gevoeld

Michael Ling – Fysiotherapeut

Sinds de kuur voel ik me enorm schoon, fris en slaap diep. Mijn huid is rustig geworden en mijn haar heeft ineens veel meer slag!

Ninke van der Leck – Businesscoach

Tijdens detox ervaar je direct een andere manier van slapen. Je leert ook naar andere gewoontes te kijken. Dat geeft een boost. Ik voel me een stuk lichter en flexibeler

Ralph Dequelle – Ondernemer – CEO Kabisa

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak