Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
dekbedden

Zomerdekbed kopen? Hier 3 handige tips

Als je geen zomerdekbed hebt, heb je het ’s zomers vast vaak te warm in bed. Toch kan je het gevoel hebben dat je ook niet zonder dekbed kan. Ik hoor het vaak: “Ik wil toch graag iets hebben dat me toedekt.” En dan val je niet in slaap van de hitte. 🙁 Tenzij met het juiste zomerdekbed natuurlijk. Ik stel je er in deze blog 3 voor.

Een zomerdekbed van 100% katoen

Wapen je tegen de zomerhitte met dit dekbed van 100% natuurlijk katoen. Dit katoenen dekbed ligt heerlijk rond je lichaam en is goed vochtopnemend. Voor wie toch veel transpireert, heeft dit zomerdekbed een bijkomend voordeel: het is wasbaar op 95°C! Dat is super voor als je je dekbed ook in de zomer écht hygiënisch schoon wil houden. Dit dekbed weegt iets meer, het voelt dus iets zwaarder aan. Maar vinden sommigen juist een voordeel. 🙂 Hoe dan ook is dit een uitstekend zomerdekbed!

Een licht dekbed van linnen en katoen

Dit dekbed voor in de zomer is iets lichter dan het vorige, maar toch min of meer vergelijkbaar. Deze mengeling van linnen en katoen is schitterend. Het dekbed is niet alleen heerlijk licht, linnen neemt ook nóg beter vocht op dan katoen. Denk maar even aan je keukenhanddoeken… welke verkies je? De linnen versie, inderdaad! 🙂 Deze combinatie voelt echt aangenaam aan en is ook wasbaar op 60°C.

Een Indisch deken: een kasjto

Dit zomerdekbed is iets heel bijzonders. Het is absoluut zalig om eronder te slapen en bestaat uit 3 erg dunne laagjes katoen die opeen gestikt zijn en in het midden bedrukt zijn. Ga je onder zo’n Indisch deken liggen, dan voel je amper dat er iets op je ligt. Toch ben je bedekt en heb je het niet te warm of koud. Een kasjto is goed vochtopnemend en je hebt er geen hoes voor nodig. Je gebruikt dit dekbedje als een laken, maar geniet van het aangename gevoel van een dekbed.
Heb jij ook last van slapeloze nachten op warme zomernachten? Overweeg dan zeker de aankoop van een zomerdekbed. Je zal merken dat zoiets écht het verschil maakt tussen een nachten zweten en woelen en een goede nachtrust onder een aangepast dekbed. Kijk zeker eens naar de vlog waar deze blog op geïnspireerd is. Je krijgt er onder andere dat bijzondere Indisch dekbed te zien. Of download mijn gratis E-book over dekbedden. Daarin kom je te weten welk dekbed het meest geschikt is voor jou. Want misschien kan je niet alleen af en toe niet slapen van de warmte in de zomer, maar ben je ook een koukleum zodra de winter er weer aankomt. Met mijn tips kies je het juiste dekbed voor jouw slaapbehoefte. Zo word je straks weer heerlijk uitgeslapen en vooral uitgerust wakker. De beste garantie op een energieke dag en vooral: een goede gezondheid. Deel gerust dit artikel; iedereen heeft baat bij beter slapen! 🙂
Misschien vind je dit ook interessant:
Matrassen en lattenbodems van Tempur
Waarom je geen waterbed moet kopen!
Bron: Zomerdekbed kopen? Hier 3 handige tips

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak