Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens Nek-, schouder- en rugpijnen

Zijslaper, nek- of schouderpijn? Hier de oplossing!

Ben jij een zijslaper die ’s morgens wakker wordt met schouder- en nekklachten? Dat is echt zonde, want in de meeste gevallen los je zoiets prima op met het juiste hoofdkussen. Dan is het toch echt wel jammer als je daar niet direct iets aan gaat doen! In deze blog stel ik je daarom kussens voor die je nek- of schouderpijn als zijslaper voorgoed oplossen. Ben je een rugslaper, klik dan even op de link naar het artikel dat ik speciaal voor de rugslapers heb geschreven.

De juiste hoogte voor je hoofdkussen

Welk hoofdkussen je als zijslaper ook kiest, het is heel belangrijk is dat het kussen de juiste hoogte heeft. Het kussen vult namelijk de tussenruimte tussen je schouder en je nek op en moet je nek goed ondersteunen. Dat betekent dat je niet te hoog mag liggen, maar ook niet te laag. Daarom hebben we voor alle kussens ook verschillende hoogtes. Zo heb je altijd een hoofdkussen dat je goed ondersteund als zijslaper en dat is afgestemd op de hardheid van je matras en de breedte van je schouders.

De hardheid van je hoofdkussen: persoonlijke voorkeur

Een goed hoofdkussen voor zijslapers kan verschillende hardheden hebben. Welk hoofdkussen goed is voor jou, hangt af van je persoonlijke voorkeur. De hardheid van hoofdkussens hangt vooral af van het soort vulmateriaal waaruit ze bestaan. Weet dat een goede ondersteuning van je nek en de hardheid van je hoofdkussen in principe niks met elkaar te maken hebben.

Het juiste hoofdkussen kiezen als zijslaper

Je hoofdkussen is het verlengstuk van je matras en je bedbodem of lattenbodem. Alles moet met andere woorden op elkaar zijn afgestemd om je de optimale ondersteuning te bieden die je als zijslaper nodig hebt om schouder- of nekklachten te vermijden of te verhelpen. De keuzemogelijkheden zijn quasi eindeloos, maar toch maak ik het je graag makkelijk door in deze vlog 4 ideale hoofdkussens voor zijslapers voor te stellen. Ik ben ervan overtuigd dat deze selectie hét hoofdkussen bevat waar ook jij straks heerlijk op slaap en vooral zonder pijn op wakker wordt. Je zal merken dat de hoofdkussens allemaal een vorm hebben die aangepast is aan je behoeftes als zijslaper. De selectie bestaat uit hoofdkussens uit natuurlijke en synthetische materialen. Alle hoofdkussens zijn ook in verschillende hoogtes te verkrijgen zodat er altijd een hoofdkussen is dat bij je past.

Kom je hoofdkussen testen

Het belangrijkste advies dat ik je echter kan geven is dat je je hoofdkussen het beste komt testen voordat je het aankoopt. Net als bij de aankoop van een matras, weet je ook bij een hoofdkussen pas of het goed ligt als je er ook effectief gaat op liggen. Bij Sleepwise weten we hoe belangrijk een goed hoofdkussen is voor de kwaliteit van je slaap en maken we daarom graag tijd om samen met jou het juiste hoofdkussen te bepalen.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak