Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedbodems bedden hygiëne en slapen

What the gel is going on? (Je zei gel matrassen?)

WAT EEN HEERLIJKE TITEL VOOR EEN BLOG

 Maar ik heb deze niet bedacht. Op Sleep Geek heeft Mark Kinsley een blog geschreven over de opkomst van gel als afdekkingslaag in matrassen. Nu worden in matrassen vaak afdekkingslagen (of toplagen) gebruikt van latex, visco foam of koudschuim. Sleep Geek is een heerlijke site met allerlei informatie over slapen, matrassen, bedden etc. De blog is meer gericht op professionelen met allerlei tips en interessante informatie.

GEL MATRASSEN

Gel in matrassen wordt sterk gepromoot door tal van leveranciers zoals Swissflex, Revor, Technogel, Velda, Ubica, etc. Ze noemen het GelPur, GelFresh, GelTex, SomniGel, GelFoam en nog vele andere varianten.

WAT HEB JE HIER NU AAN ALS CONSUMENT?

De ‘oude’ gel technologie kende verschillende bezwaren, vooral dat de matrassen te zwaar waren en hierdoor speciale
eisen stelden aan de bedbodem, maar ook dat deze matrassen vaak ervaren werden als (te) koud en daardoor onaangenaam. Bij de ‘nieuwe’ gel technologie wordt het gel gemengd samen met het foam om dan tot afdekkingslaag verwerkt te worden, waardoor deze nadelen niet meer echt voorkomen.

VOORDELEN VAN (GOEDE) GEL MATRASSEN

  • Gel matrassen kennen een goede drukverlaging en -verdeling, dat wil zeggen minder druk op de huid (lees: zenuwbanen en gunstige bloedcirculatie)
  • Werkt verkoelend
  • Geven goede ondersteuning
  • Zijn duurzaam
  • Zijn vrij van toxische bestanddelen en additieven, reukloos en bovendien geschikt voor personen met een huisstofmijt allergie

EN HOE ZIT HET DAN MET HET LIGCOMFORT?

Goeie vraag. Dit is natuurlijk altijd heel persoonlijk. De ene gel matras is de andere niet en de opbouw (samenstelling) van de matrassen kan sterk verschillen. Gel matrassen zijn een goede aanvulling op het huidige matrassen aanbod. Maar het heeft ook iets weg van een hype. Vooral de firma Recticel (van bijv. Beka, Lattoflex en Swissflex) maakt veel reclame rond het product. De tijd zal het leren of het een blijvertje is en of de consument het ligcomfort en de product eigenschappen van gel matrassen echt weet te waarderen.

ERVARING MET GEL MATRASSEN? LAAT HET ONS WETEN!

Mocht je recent een gel matras hebben aangeschaft, dan zou ik het zeer waarderen als je hierover iets op deze blog wilt vertellen (onderaan de blog is hiervoor ruimte). Alle reacties zijn welkom.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak