Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen werelds´slapen

Werelds´ slapen ~ Antwerp – Belgium


Als gepassioneerd ´social entepreneur` heeft Sirolf Nosretouw  al meerdere ondernemingen opgezet,, geleid en soms verkocht. Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig consultant op het gebied van financiën, bedrijfsontwikkeling en strategische marketing. Dit bericht is een eerste van een reeks impressies over slaapcomfort in de wereld. Hij heeft verschillende interessante mensen gevraagd om, als ze op reis zijn, het slaapcomfort waarop ze overnachten met de fotolens vast te leggen en te voorzien van een persoonlijk commentaar. 

CONTRASTEN IN BELGIË


14/07/2009 – Tijdens mijn verblijf in België, nam ik een taxi van Zaventem naar Antwerpen. De Sinjoren stad bekend van zijn Antwerpse handjes, de Brabo, Peter-Paul Rubens en Frituur N°1. Ik heb een mooi boetiek hotel gevonden in het centrum van Antwerpen vlakbij de Groenplaats en de Kathedraal. Hotel Julienne heeft een 8-tal kamers. De bediening is vriendelijk en de atmosfeer prima. Vanavond is het moment aangebroken om het slaapcomfort te beoordelen. ´s Morgens zullen we het allemaal weten. Nu eerst de stad in om een ‘paar pinten te pakken’ en daarna ergens lekker te gaan dineren.


Terug in het hotel concentreer ik mij op het slaapcomfort. De afmetingen van de kamers zijn goed. Niet te klein en niet te groot. De bedden nemen een centrale plaats is, wat logisch is. Bij het eerste liggen voelen de matrassen hard aan. Het zijn klassieke bokspringen met een aangename in- en uitstaphoogte. De kussens zijn niets bijzonders. Waarschijnlijk een synthetische vulling vanwege de wasbaarheid. Of dat genoeg steun biedt? Het dekbed is van dons en voelt redelijk licht aan. Het bedlinnen is van katoen en maakt een goede schone indruk. De matrassen zijn opgedekt met conventionele lakens. Functioneel en praktisch.

Nadat ik mijn tanden heb gepoetst en mijn pyjama heb aangetrokken, vlei ik mij in bed. Moe en voldaan. Morgen moet ik goed uitgerust zijn vanwege een zakelijke bespreking. De nacht verloopt redelijk goed en ik wordt uitgerust wakker. Over het bed ben ik voor één nacht tevreden. Wel vind ik de matrassen te hard wat ervoor zorgt dat mijn handen/armen geregeld zijn ingeslapen. Ook heb ik hierdoor behoorlijk gewoeld. Dit omdat ik thuis gewend ben op een veel zachtere matras te slapen.

Het kussen kan van mij in de prullenbak. Geeft te weinig steun en is te dik. Sowieso zijn kussens broeihaarden van bacteriën en is het verstandiger om zijn eigen hoofdkussen mee te nemen. De kamer was door het raam open te zetten goed te verluchten. De donsdeken was voor mij te warm. Zeker in een zomer als deze. Het zou geen overbodige luxe zijn om als hotel zomerdekbedden in de kamers neer te leggen. Kleine moeite, groot plezier. Al met al geef ik het slaapcomfort van hotel Julienne een 7/10. Na een prima verzorgd ontbijt ben ik uitgecheckt en heb ik het hotel en het mooie Antwerpen vaarwel gezegd.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak