Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hygiëne en slapen waterbedden

Waterbed en zeeziek en nog 3 populaire mythes

Wat heb je al allemaal gehoord over waterbedden? Ongetwijfeld flink wat! En daar zaten vast een aantal hardnekkige mythes bij. Toch heeft een waterbed vooral voordelen. In deze blog haal ik een aantal mythes en onwaarheden over waterbedden onderuit en vertel ik waarom een waterbed zo heerlijk is.

MYTHE 1: ZEEZIEK OP EEN WATERBED? ABSOLUUT NIET

Het is onwaarschijnlijk hoe lang deze mythe al standhoudt. Want er is een eenvoudige wetenschappelijke uitleg die verklaart waarom je op een waterbed niet zeeziek wordt. Doordat een waterbed altijd in contact blijft met vaste grond, blijft je evenwichtsorgaan normaal functioneren. En de enige reden dat je op een boot zeeziek wordt, is dat de signalen van je evenwichtsorgaan en de horizon die je waarneemt niet meer met elkaar overeenkomen. Geloof me, daar heb je op een waterbed niet bepaald last van! 🙂

MYTHE 2: OP EEN WATERBED HEB JE HET TE WARM? NIET ALS JE HET JUIST AFSTELT

Waterbedden worden verwarmd. Dat is een voordeel van een waterbed, want je slaapt altijd op de juiste temperatuur om je lichaam perfect te kunnen laten ontspannen. Verhalen die zeggen dat je het op een waterbed te warm krijgt, slaan nergens op. De temperatuur van je waterbed is namelijk perfect te regelen. Sterker nog, ik raad aan om de temperatuur van je waterbed niet alleen aan te passen aan je eigen behoeftes, maar ook aan de seizoenen. Zo kan je er in de winter voor kiezen om het lekker warm te hebben en je waterbed afstellen op 28° à 29°C, terwijl je tijdens de zomer kiest voor een temperatuur van 26°C. Zo heb je het nooit te warm of te koud, want je lichaamstemperatuur bedraagt 27°C.

MYTHE 3: VOOR JE HET WEET LOOPT JE KAMER ONDER WATER

Ja, ook dat is een populaire mythe over waterbedden… Uiteraard kan het uitzonderlijk gebeuren dat er een lekje in je waterbed ontstaat. Als dat al gebeurt, dan is dat zo klein dat je het lek met het blote oog niet eens kan onderscheiden. Bovendien zijn waterbedden uitgerust met een speciale opvangbak zodat je vloer altijd veilig is. Geen natte voeten dus!

Hecht geen geloof aan al die spectaculaire verhalen over problemen met waterbedden. Waterbedden hebben vooral voordelen die – in tegenstelling tot de populaire mythes – wel degelijk wetenschappelijk bewezen zijn. Ik zet de belangrijkste voordelen van waterbedden daarom graag op een rijtje.

WATERBEDDEN ZIJN ERG HYGIËNISCH

Geen enkel bed is zo hygiënisch als een waterbed. Je kan alles wassen! Het vinyl is makkelijk schoon te houden, de hoes is wasbaar… Kortom, elk onderdeel kan perfect schoon gehouden worden. Daarom zijn waterbedden uitstekend geschikt voor mensen met allergieën.

WATERBEDDEN ZIJN ENORM DRUKVERLAGEND EN BIEDEN EEN UITSTEKENDE ONDERSTEUNING

Een kwalitatief waterbed biedt een perfecte ondersteuning. Daarnaast is liggen op water erg drukverlagend. Dat is belangrijk omdat je lichaam daardoor perfect kan ontspannen en profiteren van een goede doorbloeding. Niet alleen het feit dat je op water ligt zorgt daarvoor. Ook de warmte (waar ik het eerder over had) helpt om je lichaam te laten ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding tijdens de slaap.

Een waterbed kopen is investeren in een gezonde slaap. Belangrijk daarbij is dat je je goed laat informeren. Om bij de zeetermen te blijven: er zitten veel kapers op de kust. Die bieden waterbedden van een inferieure kwaliteit aan waardoor je gedroomde slaap wel eens in een nachtmerrie zou kunnen eindigen. Maar – neem het aan van iemand die zelf op een waterbed slaapt – een kwalitatief waterbed is hemels en bezorgt je een uiterst ontspannende nachtrust. Wil je meer weten over waterbedden zodat je een geïnformeerde en goede keuze maakt?

Kijk anders ook eens naar de vlog die als inspiratie voor dit artikel heeft gediend. En help me om deze ridicule verhalen over waterbedden voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen door dit artikel te delen. Ik ben je nu al dankbaar! 🙂

Bron: Waterbed en zeeziek en nog 3 populaire mythes

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak