Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
gadgets goed slapen Matrassen

Wat hebben House of Sleep, KNX Experience Home en Fylds’; boxsprings en matrassen gemeen?

House of Sleep neemt je mee naar de toekomst van comfortabel wonen en slapen in het KNX Experience Home in de Katelijnevest 53, 2000 Antwerpen.

Natascha Wouterson, slaapexpert van House of Sleep: ‘In dit moderne KNX Experience Home project hoort een bed van House of Sleep thuis.’

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het KNX Experience Home, een ‘huis van nu en de toekomst‘ zeg maar, waar alle domotica toepassingen bij elkaar gebracht worden. Het huis staat in Antwerpen aan de Katelijnevest 53. Binnenkort zal je het huis kunnen bezoeken en alle technische, domotica snufjes kunnen testen. Ook House of Sleep neemt deel aan dit vooruitstrevende domotica project.

Wij installeren in dit huis de onderstaande prachtige bedcombinatie:
• de Fylds’ boxspring ‘Continental’ met pocket topper,
• het Betty Thinsulate Mono dekbed,
• een strijkvrij satijnen dekbedovertrek van Yellow,
• een matrasbeschermer van Edel Molton, een hoeslaken ‘Formesse Bella Donna’ en de Silvana Rebound slaapkussens.
• en op het nachtkastje: de myZeo, een revolutionair slaapinstrument: de slimme wekker die je slaap verbetert.

WAAROM WIL HOUSE OF SLEEP DEELNEMEN AAN KNX EXPERIENCE HOME?

Natascha Wouterson: ‘We gaan vandaag met zijn allen voortdurend aan de haal met techniek. We hebben allemaal een smartphone waarop we tegelijkertijd mailen, chatten, sms’en en twitteren alsof het onze tweede natuur is, waar we ook zijn. Onze auto openen we met één druk op de afstandbediening of zelfs volledig automatisch met de keycard. Het lijkt wel alsof we in een wereld vol gemak leven totdat we voor onze huisdeur staan.

We maken het allemaal mee: in de ene hand een zwaarbeladen boodschappentas en in de andere hand een aktetas. Ga dan maar eens op zoek naar de voordeursleutel die waarschijnlijk ergens diep onderaan je tas zit. Eens je toch binnengeraakt bent, zal je waarschijnlijk elke lamp in huis nog stuk voor stuk moeten aanzetten. Niet dat het ons ongelukkig maakt maar we ondervinden toch vaak wat ongemak. Lopen er bij jou ook ‘discreet’ draden langs de plinten van je muur omdat je de televisie verplaatst hebt? Overkomt het jou ook dat je net met de wagen op weg bent naar je werk maar moet terugkeren om te kijken of je het strijkijzer en de oven wel degelijk hebt uitgezet? Ik ben er zeker van dat omwille van al die ongemakken we ons steeds meer zullen interesseren voor techniek binnen ons huis.  Maar het is geen sinecure om voldoende te weten te komen over alle mogelijkheden van de technieken en van domotica.

Het KNX Experience home is een initiatief dat alle informatie en toepassingen bundelt. Je kan als gebruiker alle mogelijkheden testen in het waarheidsgetrouw kader van een ‘echt’ huis. Wij van House of Sleep gaan graag mee in dit verhaal van de toekomst waar het gaat om comfortabel, veilig en plezierig wonen. Streven naar een betere kwaliteit van leven is trouwens ons uitgangspunt in onze bedrijfsvoering. Goed slapen levert je een dag vol energie op en dat maakt het leven prettig.  We zoeken daarvoor voor ons publiek letterlijk naar de ‘the best of breed’. We duiken in het assortiment van onze fabrikanten en zoeken er de meest kwaliteitsvolle artikelen uit. Zo slapen onze klanten heerlijk in het bed dat het best bij hen past. Hier en daar een tool om het je gemakkelijk te maken in het leven, hoort er voor ons zeker bij. ’s Avonds vanuit je zalige bed met een touchscreen afstandsbediening de gordijnen sluiten, de verwarming lager zetten, de lichten uitdoen en de beveiliging inschakelen, lijkt ons mooi meegenomen. Je hoeft er dus niet meer voor uit je bed. Domotica wordt steeds meer gezien als ‘lifestyle’. Als je het woord opzoekt dan is de officiële definitie van domotica: ‘de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.’ Hier zit ons raakvlak. Doordat wij investeren in de dagelijkse behoefte van goed en gezond slapen, voelen de mensen zich fitter en halen ze meer uit het leven. Dat is onze missie en die correspondeert  met de uitgangspunten van domotica.’

ER WORDT EEN BED VAN FYLDS’ GEPLAATST. WAAROM KOOS HOUSE OF SLEEP VOOR DIT BED?

Natascha Wouterson: ‘Het bed dat we kozen, wordt ook wel ‘het Belgische bed’ genoemd. Het wordt volledig in België gemaakt met enkel de beste materialen zoals vlas, katoen, wol en paardenhaar. Het is een elektrisch verstelbaar bed en er ligt een uitzonderlijk comfortabele topper op. Dit is een bed voor de veeleisende slaper. Fylds’ heeft meer dan 50 jaar ervaring. Het merendeel van de grondstoffen die ze gebruiken, komen uit België. De wol bijvoorbeeld komt van Texeler schapen die grazen in de buurt van de fabriek in Opglabeek.

IS DIT EEN ERGONOMISCH BED?

Natascha Wouterson: ‘Dat is een goeie vraag. Je moet één ding weten: een harde of een zachte matras maken is geen moeilijke opdracht. Maar een ergonomische of elastische matras m aken wel. Het is een hele uitdaging om een veerkrachtige matras te maken, zeker wanneer je met natuurlijke materialen werkt. Fylds’ is er met dit bed in geslaagd superieur, elastisch ligcomfort te combineren met een aansprekend design en dit alles afgewerkt tot in de perfectie. Dat verklaart meteen ook het prijsverschil met andere bedden.’

OP HET BED LIGT EEN BETTY THINSULATE MONO DEKBED. DIT DEKBED ZORGT ALTIJD VOOR DE JUISTE TEMPERATUUR. HOE KAN DAT?

Natascha Wouterson: ‘Inderdaad deze Thinsulate dekbedden bezorgen je de hele nacht de juiste temperatuur. Dat komt omdat ze gemaakt zijn uit “higtechvezels’ die heel sterk en duurzaam zijn. Deze dekbedden evenaren de eigenschappen van dons. Thinsulate is het beste isolatiemateriaal dat er bestaat. Daarom vind je vandaag ook meer en meer Thinsulate winter(sport)kledij. Een andere troef is het lichte gewicht. De vederlichte vezels zijn tien keer fijner dan andere isolerende producten. Een dekbed hoeft niet zwaar te zijn om goed warmte af te geven. Toch geven ze ook in een tussenseizoen de juiste warmte. Een Thinsulate dekbed onderhouden is trouwens ook eenvoudig, het is wasbaar op 60° wat dan weer goed is voor allergische mensen.’

HET HELE KNX EXPERIENCE HOME CONCEPT IS BEDACHT OM HET LEVEN COMFORTABELER TE MAKEN. MET DIT YELLOW DEKBEDOVERTREK DENKEN JULLIE MEE IN DEZELFDE RICHTING WANT DEZE OVERTREK IS STRIJKVRIJ.

Natascha Wouterson: ‘Ja dat is een heerlijke gedachte, toch? Het dekbedovertrek is absoluut strijkvrij. Dat bespaart je dus heel wat tijd. Het dekbed kan direct uit de wasmachine opgedekt worden.  Het hoeslaken dat we gebruiken is volledig peelingvrij. Dat betekent dat het geen harde pluisjes krijgt na de vele wasbeurten. De matras bescherm je met de Edel Molton matrasbeschermer. Deze molton neemt veel vocht op en ventileert uitstekend. Hierdoor vermijd je gele vlekken van transpiratie in de matras. De levensduur van je matras verhoogt hierdoor aanzienlijk.’

WAT ZIJN DE TROEVEN VAN DE SILVANA REBOUND KUSSENS?

Natascha Wouterson: ‘Er wordt heel wat verteld over slaapkussens. Eén ding weten wij heel zeker. Een hoofdkussen kan je niet op afstand kopen of snel even meepikken uit de rekken van een grootwarenhuis. Voor iedereen is een slaapkussen een uniek verhaal. Voor het KNX Experience Home concept kozen wij voor het Rebound hoofdkussen van Silvana. Dit is een universeel kussen waar de meeste mensen goed op zullen slapen. De troeven zijn: soepel, zacht en goed ondersteunend alsook anti-allergisch en wasbaar op 60°.’

DE myZeo IS EEN REVOLUTIONAIR SLAAPINSTRUMENT. HOE WERKT HET EN WAT DOET HET?

Natascha Wouterson: ‘Een myZeo ziet eruit als een wekker maar het is veel meer dan dat. De myZeo helpt je om je slaapkwaliteit te verbeteren. Mensen die last hebben van slaapapneu of een andere slaapstoornis laten zich controleren op de afdeling polysomnografie van het ziekenhuis. De myZeo maakt het nu ook mogelijk om in thuissituaties de slaapkwaliteit te meten en te verbeteren.  Mensen die geen ziekenhuisbezoek overwegen maar die er toch op uit zijn om hun slaapkwaliteit te verbeteren, kunnen met een myZeo aan de slag. De myZeo registreert je slaapfases en beoordeelt je slaap.  Met behulp van een geavanceerd online ‘coachingprogramma’ en aan de hand van de registratie van jouw slaap geeft hij tips over hoe je je slaap kunt verbeteren. Daarnaast bepaalt myZeo voor jou het juiste moment om te ontwaken. Afhankelijk van de slaapfase waarin je bent, maakt de myZeo je wakker met aangename muziek zoals ‘rain forres’t of ‘sunrise’.

Bij House of Sleep zetten we dit toestel bijvoorbeeld voor het opstellen van een individueel slaapprofiel.  In de slaapkamer van het KNX Experience Home project tref je ook een myZeo aan. Helaas werkt dit toestel momenteel enkel in het Engels. De nieuwe generatie myZeo’s die in het najaar worden gelanceerd, zijn perfect te integreren met een domotica systeem en  worden aangestuurd via een smartphone of iPad. Dan zullen er ook meer talen voor handen zijn.

Bezoekers aan het KNX Experience Home kunnen het Fyld’s bed van House of Sleep uitproberen. Kom je graag eens langs in één van onze winkels? Kom dan gerust langs in Schilde of Antwerpen.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak