Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
dekbedden goed slapen

Te warm onder een synthetisch dekbed? Nu niet meer!

De tips voor wie het vaak te koud of te warm heeft in bed gaan deze week verder met tip 3: verkies je een synthetisch dekbed? Pas op wat je koopt! Anders ga je effectief heel erg zweten in bed.

LAST VAN OVERMATIG TRANSPIREREN DOOR EEN SYNTHETISCH DEKBED?

Veel klanten klagen dat ze onder hun synthetisch dekbed erg veel last hebben van transpireren in bed. Helaas is het inderdaad zo dat dat zweten in bed vaak wordt veroorzaakt door een (goedkoop) synthetisch dekbed. Verkies je toch een synthetisch dekbed omdat je bijvoorbeeld allergisch bent en wil je vermijden dat je het te warm hebt in bed? Blijf dan van de goedkope synthetische dekbedden af en kies voor een Thinsulate dekbed.

THINSULATE: HET WARMTE- EN VOCHTREGULEREND DEKBED

Een Thinsulate dekbed zorgt ervoor dat je een heerlijk licht dekbed hebt dat je eveneens helpt in je strijd tegen mogelijke allergieën. Het is wasbaar op 60°C, erg comfortabel én warmte- en vochtregulerend. Het zou overigens best kunnen dat de naam Thinsulate je bekend voorkomt. Dat komt omdat het een materiaal is dat veel wordt gebruikt in skipakken en buitenkleding. Daar is een goede reden voor: Thinsulate is prima isolerend en neemt het vocht snel op om het direct weer aan de omgeving af te geven. Ideaal voor buitenactiviteiten in koude klimaten dus, maar ook voor jouw dekbed.

SOEPEL, LICHT EN ADEMEND

Dat zijn de 3 voornaamste eigenschappen van een Thinsulate dekbed. Of eigenlijk moeten we er nog 2 aan toevoegen: vochtregulerend en isolerend. Deze 5 kenmerken zorgen voor een kwalitatief dekbed waaronder je heerlijk warm slaapt, zonder dat je overmatig gaat transpireren. Daarnaast is Thinsulate ontzettend duurzaam. Je kan een Thinsulate dekbed telkens opnieuw wassen zonder dat die wasbeurten de isolerende eigenschappen van de vezels gaan aantasten, zelfs op 60°C. Juist daarom is een Thinsulate dekbed ideaal als je last hebt van allergieën.

WEL EEN KOPPEL MAAR NIET EVEN WARM IN BED?

Omdat je als koppel het bed deelt, ben je het nog niet eens over de ideale temperatuur of het perfecte dekbed. De oplossing? Een partnerdekbed van Thinsulate! De onderste laag van zo’n partnerdekbed is een 2-persoonsdekbed. Daar bovenop liggen 2 verschillende 1-persoonsdekbedden die afgestemd zijn op jullie individuele warmtebehoefte. Uiteraard merk je er in de praktijk niks van en voelt deze combinatie dankzij het unieke verbindingssysteem als 1 enkel dekbed aan. De ideale oplossing om de lieve vrede tussen de lakens te bewaren zonder dat je het te koud of te warm moet hebben in bed.

Gebruik je zelf een partnerdekbed? Deel dan je ervaringen onder dit artikel en deel meteen dit artikel zodat je ook anderen helpt om de juiste temperatuur in bed te bereiken. 🙂 Ga ook eens kijken naar de vlog die als inspiratie voor deze blog heeft gediend.

Bron: Te warm onder een synthetisch dekbed? Nu niet meer!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak