Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens Matrassen

Waarom je nooit in bed moet duiken zonder bescherming

Oei, is dat wel een topic voor een artikel van een slaapspeciaalzaak? Het gaat toch niet die kant op? Euhm, jawel, want als je je matras en hoofdkussen niet goed beschermt, ben je opgezadeld met vieze vlekken én een veel kortere levensduur van je matras en hoofdkussen. Duik dus nooit in bed zonder bescherming!

VOOR IEDEREEN EEN GEPASTE BESCHERMING

Slapen zonder hoofdkussen- of matrasbeschermer is een beetje als een 1-jarige een bord spaghetti geven zonder slabbetje en hopen dat het goed komt. Daar komen gegarandeerd problemen van.

Daarom raad ik aan om altijd zowel een hoofdkussenbeschermer als een matrasbeschermer te gebruiken. Vergeet niet dat je er niet alleen je hoofdkussen en matras mee beschermt, maar dat je ook zelf beschermd wordt tegen bijvoorbeeld huismijt, mits je de juiste beschermer kiest. Bij House of Sleep hebben we 3 verschillende soorten zodat je er altijd eentje vindt die perfect past bij jouw behoeftes.

DE KLASSIEKE MOLTON

De klassieke molton is een budgetvriendelijke en eenvoudige oplossing om je hoofdkussen en je matras te beschermen. Deze beschermer is erg aangenaam om op te liggen, goed vocht-opnemend en beschermt je matras prima. Een aandachtspuntje als je voor een molton matrasbeschermer kiest is de rekbaarheid. Let erop dat je met een goed elastisch exemplaar naar huis gaat.

DE KLIMAATREGULERENDE MATRASBESCHERMER

Heb je makkelijk last van transpireren ’s nachts? Of krijg je het snel te warm in bed? Dan is dit je ideale hoofdkussen- en matrasbeschermer! Die zorgt er namelijk voor dat je transpiratievocht zeer goed opgenomen wordt maar ook dat de temperatuur aan rondom je lichaam altijd dezelfde is. Dat is echt fantastisch want zodra je lichaam opwarmt, geeft deze matrasbeschermer je vanzelf een verkoelend effect. Waarom? Omdat zo’n matrasbeschermer uit Tencel vervaardigd is. Dat materiaal is afkomstig van de eucalyptusboomschors en heeft een erg verkoelend effect. Naast het feit dat Tencel heel goed vochtopnemend en verkoelend is, is het ook antiallergisch. De huisstofmijt heeft namelijk een hartsgrondige hekel aan Tencel. Perfect! Want je wil die beestjes met zekerheid uit je bed houden.

DE NIET VOCHTDOORLATENDE MATRASBESCHERMER

Deze matrasbeschermer is erg geschikt als je bijvoorbeeld kinderen in huis hebt die al wel eens een ongelukje hebben ’s nachts. Met deze niet-vochtdoorlatende matrasbeschermer is je matras helemaal beschermd. Tip: kies voor een model dat net als een hoeslaken om je matras past. Zo ben je zeker dat – ook als je kind gaat woelen – de matrasbeschermer op z’n plaats blijft zitten.

GOED BESCHERMD EN OPTIMAAL COMFORT

Welke matrasbeschermer je ook kiest, voor alle matrasbeschermers geldt dat de elasticiteit erg belangrijk is. Tenslotte wil je niet alleen goed beschermd, maar ook lekker slapen. Dan wil je een matrasbeschermer die zich goed aan je lichaam aanpast. Waar je ook moet op letten is dat je hoofdkussenbeschermer of matrasbeschermer niet té strak is en een goede hoekhoogte heeft. Of om het anders uit te drukken: Je matrasbeschermer moet even goed zitten als je ondergoed. Het beschermt je en is hygiënisch, maar je wil eigenlijk niet voelen dat het er is. Helaas verlengt je ondergoed de levensduur van je matras en hoofdkussen niet, een kwalitatieve matras- en hoofdkussenbeschermer doen dat wel!

Heb je nog tips om je matras en hoofdkussen te beschermen? Laat het weten! Ik kijk altijd uit naar reacties op een artikel. Ken je iemand die onbeschermd het bed induikt? Deel dan dit artikel of deze vlog die als inspiratie heeft gediend.

Bron: Waarom je nooit in bed moet duiken zonder bescherming
 
 

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak