Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen waterbedden

Waarom je geen waterbed moet kopen!

De mythes over waterbedden zijn talrijk en hardnekkig. Zo erg zelfs dat je misschien besloten hebt geen waterbed te kopen. Zonde! Ik leg je kort uit waarom je er best toch nog eens over nadenkt en vooral waar je moet op letten bij de aankoop van een waterbed.

De hoes van een waterbed: comfort en hygiëne!

De hoes is een erg belangrijk onderdeel van een waterbed. Zo belangrijk dat je omwille van een hoes zou overwegen om een waterbed te kopen? Wel…, bij een gewone matras verdwijnt je transpiratievocht in de matras. Dat is niet het geval bij een waterbed. Daarbij is de hermetisch afgesloten waterzak ingepakt in een kwalitatieve hoes: dik genoeg, goed vocht-opnemend en sneldrogend. De waterbedhoezen van bij Sleepwise zijn van een hoogwaardige kwaliteit: heerlijk dik, antibacterieel, prima vocht absorberend én sneldrogend. Het hogere prijskaartje dat daaraan verbonden is, is te verwaarlozen als je bedenkt hoe een hoogwaardige hoes voor je waterbed je slaapkwaliteit en je slaapklimaat verbeterd.

Een deelbare waterbedhoes voor vlotte wasbeurten

Het feit dat de hoes van je waterbed alle transpiratievocht opneemt is goed, zolang je die hoes ook regelmatig gaat wassen. Daarom is het belangrijk een deelbare hoes te nemen. Als je dat niet doet, is je waterbedhoes uit 1 stuk zo groot dat die niet in je wasmachine kan. En dat is vervelend, want regelmatige wasbeurten – zo ongeveer driemaandelijks – zorgen voor een frisse hoes en optimale hygiëne. Dan is het nog zo fijn als dat gewoon snel even thuis in de wasmachine kan. En daarom raad ik je aan een deelbare hoes voor je waterbed te kopen.
[sleeptest_button]

De kwaliteit van de waterzak van je waterbed: soepel vinyl met lasnaden onderaan

De waterzak van je waterbed is vervaardigd uit vinyl. En neem het van mij aan: het ene vinyl is het andere niet. Als je weet dat het vinyl van de waterzak makkelijk 10 tot 15 jaar moet meegaan, dan weet je dat jet topkwaliteit vinyl nodig hebt. En dat betekent dat de waterzak van je waterbed moet vervaardigd zijn uit erg soepel vinyl zonder schadelijke stoffen dat toch niet te dun is. Daarnaast moet ook de afwerking van dat vinyl aan bepaalde eisen voldoen wil je later geen problemen. Let erop dat de lasnaden van de waterzak naar binnen gelegd zijn én aan de onderkant van je waterbed zitten. Zo wordt de druk die door het water en door jouw gewicht op die lasnaden wordt gelegd mee opgevangen door de bodemplaat. Het laatste aandachtspunt voor de waterzak van een waterbed zijn de hoeken: die moeten in drie richtingen verlijmd zijn om probleemloos alle druk op te vangen. Is dat het geval? Dan heb je te maken met een kwalitatief waterbed waarmee je geen problemen aan de waterzak krijgt.

Kies voor optimale ondersteuning door zo veel mogelijk vlieslagen

Ja, water heeft goede ondersteunende en vooral drukverlagende eigenschappen, maar je verdient meer dan dat. De vlieslagen in de waterzak zorgen voor een optimale ondersteuning precies daar waar het nodig is. Zo combineer je de drukverlagende eigenschappen van water met de ondersteunende vlieslagen. Die fiberlagen moeten aan de bodem én aan elkaar vastgemaakt zijn om te voorkomen dat ze gaan schuiven als je beweegt. Is dat het geval? En is er sprake van zo veel mogelijk vlieslagen? Dan geniet je van een prima slaapcomfort en een uitstekende ondersteuning van je lichaam, zelfs op de heup- en schouderzones. Werden er geen fiberlagen gebruikt in je waterbed? Geen paniek. Misschien bevat je waterbed zen schuim: een evenwaardig alternatief voor vlieslagen dat slechts 2% vervormt op 10 jaar tijd.

Een goed waterbed is belangrijk, een uitstekende service voor je waterbed evenzeer

Kies altijd voor een winkel die je professioneel advies over waterbedden kan geven. Tenslotte is dat de basis: het juiste advies zorgt ervoor dat je slaapcomfort op maat hebt. En slaapcomfort op maat biedt je de beste slaap! 🙂 Naast advies is het ook belangrijk dat je kiest voor een waterbedden leverancier die ervaring heeft met het instellen van de waterhoeveelheid en een vakkundige plaatsing van je waterbed kan garanderen. Tenslotte wil je ook na je aankoop op beide oren blijven slapen en van je waterbed blijven genieten. Daarom is de na-service minstens zo belangrijk en iets waar je beter ook nog voor de aankoop van een waterbed rekening mee houdt.
[sleeptest_button]

Koop een waterbed met 2 aparte waterzakken

Of je de hele tijd mee op en neer wiegt als je partner ligt te woelen op een waterbed? 🙂 Het is een legitieme vraag, maar er is geen enkele reden om elke beweging die je partner op een waterbed maakt mee te beleven. Kies gewoon voor 2 aparte waterzakken en je merkt amper dat je het bed met iemand deelt. Sterker nog: 2 aparte waterzakken bieden de mogelijkheid jouw helft van je waterbed volledig af te stemmen op jouw slaapbehoefte. Door aparte waterzakken te kiezen kan je de temperatuur van je waterbed anders instellen, de ondersteuning aanpassen en de waterhoeveelheid individueel instellen. Echt slaapcomfort op maat dus!
Moraal van dit verhaal? Koop inderdaad geen waterbed als je je niet goed geïnformeerd hebt. Zorg dat je weet waar je op moet letten en bij wie je langsgaat. Lees erover, bijvoorbeeld in het gratis E-book dat je hier kan downloaden. En ga er eens op liggen. Dat kan vrijblijvend bij Sleepwise. Kijk ook eens naar de vlog waarop dit artikel gebaseerd is om een beter beeld te krijgen van hoe alle onderdelen van een waterbed er precies uitzien. Kortom, schrijf een waterbed kopen niet af op basis van mythes en halve waarheden. Je slaap en je slaapkwaliteit zijn te belangrijk. En ja, op een waterbed slaap je fantastisch, tenminste als je kiest voor kwaliteit!
Misschien vind je dit ook interessant:
Reiskussen kopen? Dit is mijn absolute favoriet!
Dit moet je eten om vanavond veel beter te slapen…
Bron: Waarom je geen waterbed moet kopen!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak