Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
dekbedden goed slapen

Waarom een kameel zo goed kan slapen…

EEN KAMEELHAREN DEKBED, EEN AANRADER!

De dekbedden zijn er in vele soorten en maten. De meest populaire zijn nog altijd dons -en synthetische dekbedden. Daarnaast zijn er de veel minder bekende kameel -en cashmere dekbedden. Beide dekbedden zijn gemaakt van natuurlijke vezels.

Doordat de natuurlijke vezels ademen, zijn natuurdekbedden enorm vochtregulerend en dus een aanrader voor wie makkelijk transpireert. Ze zijn ook uitermate isolerend. Een bijkomend voordeel is dat ze vanzelf ventilerend en elektrostatisch neutraal zijn. Ze ‘knetteren’ dus niet. Helaas zijn natuurdekbedden niet geschikt voor personen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Kamelen leven in warme en soms zeer warme gebieden. Gebieden waar de temperatuur gemakkelijk kan variëren van -10°C tot +40°C. Dekbedden gemaakt van kameelhaar zijn dan ook “koel” in de zomer en heerlijk warm in de winter. Bovendien zijn deze dekbedden aangenaam licht.

Veel mensen associëren namelijk warmte met gewicht. Een goed warm dekbed hoeft dus niet zwaar te zijn.

Wel zijn er vele soorten en kwaliteiten in kameelharen dekbedden. En niet alle kameelharen dekbedden zijn van goede kwaliteit. De dekbedden van Traumina zijn nog altijd onze favoriet. De firma Traumina maakt al jaren dekbedden van zeer hoge kwaliteit. Dit geldt ook voor de cashmere dekbedden. Kom langs in een van onze winkels en maak kennis met het kameelharen dekbed. Echt een aanrader!
Ik vertel je graag meer over de dekbedden van Traumina en de verschillende uitvoeringen die we in huis hebben. Kom gerust langs!

Natascha Wouterson
Wake up Happy

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak