Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen slaapkwaliteit

Verbeter je nachtrust: doe de slaaptest!

Wist je dat je een derde van je leven slaapt? Als je erover gaat nadenken, is dat een erg groot deel van je leven. Het kan dus ook niet anders of je slaap heeft een grote invloed op je levenskwaliteit. En de levenskwaliteit verbeteren…, dat wil toch iedereen?

1/3 GOED SLAPEN, 2/3 GOED LEVEN

We willen allemaal een goed leven. Frisse, energieke en gezonde dagen zijn daar een prima basis voor. Bedenk maar eens hoe je je voelt na een slechte nacht. Suf, verstrooid, prikkelbaar, humeurig, … noem maar op! Je slaapt effectief 1/3 van je leven. Als je slaapkwaliteit niet goed is – en die ene slechte nacht wordt een gewoonte – dan heb je een probleem. Persoonlijk ken ik niemand die zich na een langdurige periode van slapeloosheid niet gebroken voelt. En nu ik het toch over gebroken heb: je hoeft zelfs helemaal geen last van slapeloosheid te hebben om gebroken wakker te worden. Een matras of slaapcombinatie die niet aan je lichaam en aan je slaaphouding is aangepast is voldoende om elke dag met rugpijn of nek- en schouderpijn wakker te worden. Zelfs hoofdpijn is niet ongewoon na systematisch slecht slapen. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen!

VERBETER JE LEVENSKWALITEIT AL SLAPEND

Problemen oplossen tijdens je slaap, wat is er nog makkelijker? Echt waar, die 6 à 8 uur per nacht slaap zijn het perfecte moment om je levenskwaliteit aanzienlijk te verbeteren. Investeer daarin. Door je slaaproutine te optimaliseren, maar ook door op de juiste matras en het juiste hoofdkussen te slapen. Want ja, zelfs een hoofdkussen kan je leven veranderen. 🙂

EEN ACTIEPLAN DAT WERKT

Met het slaapadvies op maat van House of Sleep word je misschien niet al slapend rijk, maar je verrijkt wel je leven al slapend. En dat is minstens zo belangrijk! Hoe je dat doet? De eerste stap naar beter slapen is de slaaptest. Zo bepaal je waar je pijnpunten liggen én wat je daaraan kan doen.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

De slaaptest geeft inzicht in wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van slecht slapen en zorgt ervoor dat ik je verder kan helpen met gepersonaliseerd slaapadvies om je slaapkwaliteit te verbeteren. Je mag stellen dat iedereen een zo goed mogelijke slaap bezorgen mijn persoonlijke missie is geworden en de slaaptest een goede tool is om dat doel te bereiken.

NOG MEER SLAAPTIPS

Eigenlijk kan je nooit genoeg tips krijgen om goed te slapen. Daarom geef ik elke week tips in deze blog, maar ook via ons YouTube-kanaal en op Facebook. Mijn eerste advies is dus om ons te volgen. Zo mis je nooit een waardevolle slaaptip en hoef je daar zelfs helemaal niks voor te doen. De tips lopen als vanzelf bij je binnen. 🙂 Nog iets waar je goed van gaat slapen is delen. Je kan al beginnen met deze blog, of de vlog die als inspiratie heeft gediend. Zo geef je anderen de kans om ook hun levenskwaliteit te verbeteren met de slaaptest van House of Sleep. En ook …: stel de juiste vragen! Heb je vragen over goed slapen? Stel ze onder dit artikel. Ik beantwoord elke vraag persoonlijk. En vergeet niet: doe de slaaptest!


Bron: Verbeter je nachtrust: doe de slaaptest!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak