Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen Tempur

De ultieme Tempur koopgids

Ben je je aan het oriënteren om een nieuwe matras aan te kopen? Of misschien zelfs een volledig nieuw bed? Dan ben je aan het goede adres. Als slaapspecialiste maak ik er een erezaak van om voor iedereen de meest optimale slaapcomfort combinatie samen te stellen op een objectieve manier. Dat is zowat mijn missie: mensen de beste slaap ooit bezorgen.

STA STIL BIJ WIE JE BENT

Het klinkt misschien wat zweverig…, stilstaan bij wie je bent, maar het is de perfecte start om straks goed te gaan slapen. En over zweven gesproken, dat is precies waar het bij Tempur om draait: Een zweverig gevoel. Zo meteen bekijken we Tempur in detail. Eerst vertel ik je hoe je de juiste keuze maakt als je een nieuwe matras of een nieuw bed gaat kopen. Het allerbelangrijkste? Weet hoe je slaapt en neem je tijd! Deel je je bed met een partner? Dan speelt dat mee een rol in de keuze die je zal maken. Afhankelijk van hoeveel jullie slaapbehoefte verschilt, heb je mogelijk meer aan 2 aparte matrassen die je indien gewenst met een verbindingsrits aan elkaar vastmaakt. Sta hier dus bij stil voordat je op zoek gaat naar een nieuwe matras.

WAT IS TEMPUR?

Tempur is een merk dat uitstekend slaapcomfort biedt bestaande uit een ruim assortiment aan matrassen, kussens en bedbodems. TEMPUR® is bekend dankzij hun slogan gewichtloos in bed. En die belofte komt ergens vandaan. Tempur werd namelijk ontwikkeld door de NASA, toeval of niet, maar die schijnen wel iets van gewichtloosheid af te weten. 🙂 Bij de lancering van een raket komen enorme krachten vrij. Die g-krachten moeten worden opgevangen door een materiaal dat de druk op de lichamen van de astronauten gelijkmatig verdeelt: Tempur. Dat materiaal, traagschuim, is de basis voor de slaapcomfortproducten van Tempur.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN EN DE VORMENDE WERKING VAN TEMPUR

Op geen enkele andere matras voel je diezelfde gewichtloosheid als bij Tempur. De reden hiervoor is eenvoudig. Dit hoogtechnologische materiaal zorgt ervoor dat je spieren volledig tot rust komen door zijn vormende werking. Het traagschuim van Tempur vormt zich volledig rond je lichaam, wat ook je slaaphouding is. Zo worden je nek, bekken en rug perfect ondersteund en komt je lichaam helemaal tot rust omdat je spieren niks hoeven te doen om te blijven liggen. Je zenuwbanen worden niet gekneld en je hebt geen last van drukpunten. Big deal? Ja eigenlijk wel, want daardoor ga je minder woelen. Op een klassieke matras draaien we ons gemiddeld 60 tot 80 keer per nacht om. Op een Tempur matras is dat slechts 20 à 30 keer. En jawel, minder woelen betekent beter slapen. En fitter wakker worden!

WELKE TEMPUR MATRASSEN ZIJN ER?

Er zijn 3 lijnen Tempur matrassen, elk met een eigen hardheid. Voor mensen die veel transpireren bestaat er in elk van die 3 lijnen een Breeze uitvoering die bestaat uit speciaal TEMPUR climate materiaal (TCM) en een hoes heeft die veel sneller vocht transporteert en wasbaar is.

TEMPUR ORIGINAL

De Tempur matras waar alles mee begon. Een comfortabele matras met orthopedische ondersteuning dankzij het drukverlagende Tempur materiaal. In de winter voelt deze ‘temperatuurgevoelige’ matras iets harder aan. Een gevoel dat snel verdwijnt omdat de matras meteen je lichaamswarmte aanneemt.

TEMPUR SENSATION

Een iets minder stevige uitvoering dan de Original matrassen. Perfect voor als je liever een wat meer traditioneel ligcomfort hebt en graag van positie wisselt, maar toch van de voordelen van Tempur wil genieten. In tegenstelling tot de Original uitvoering is deze matras niet ‘temperatuurgevoelig’, waardoor ze gedurende het hele jaar hetzelfde aangename comfort biedt.

TEMPUR CLOUD

De Tempur Cloud matras is zachter en eveneens niet temperatuurgevoelig. Ik merk op dat vooral mensen die van het comfort van een waterbed houden erg blij zijn met deze matras. De naam van deze uitvoering zegt het al: je slaapt op wolkjes!

TEMPUR HYBRID

De Tempur Hybrid matras is nieuw en baanbrekend. Deze matras is het gevolg van jarenlang onderzoek naar de mogelijkheid om het unieke drukverlagende  Tempur materiaal te combineren met micro pocketveren. Het resultaat is een matras die zich dankzij het Tempur materiaal helemaal naar je lichaam vormt én optimaal op je bewegingen reageert omwille van de combinatie met de micro pocketveren.

Alle Tempur matrassen zijn in verschillende diktes van 19 tot 25 centimeter verkrijgbaar, met uitzondering van de Breeze uitvoering die alleen in 22 centimeter beschikbaar is.

HEB JE OOK EEN TEMPUR LATTENBODEM NODIG?

Niets moet natuurlijk, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat je het ultieme Tempur-gevoel ervaart als je een Tempur matras met een Tempur bedbodem combineert. De ondersteuning van je lichaam komt in hoofdzaak vanuit de bedbodem, het comfort heb je te danken aan je Tempur matras. Bij een Tempur schotelbodem is op de beukenlat een schoteltje gemonteerd dat in alle richtingen meebeweegt. Zo volgt het goed de contouren van de matras en van het lichaam, zowel horizontaal als verticaal. Om optimaal van de unieke eigenschappen van je nieuw Tempur matras te kunnen genieten, is het dus raadzaam om te overwegen om ook je lattenbodem te vervangen. De meeste lattenbodems zijn overigens na 10 jaar sowieso aan vervanging toe. En aangezien matras en bodem samen de kern van je slaapcomfort vormen, kan een verouderde lattenbodem het effect van je nieuwe matras ondermijnen.

WAAR MOET JE OP LETTEN ALS JE TEMPUR KOOPT?

Gun jezelf tijd én de ruimste keuze. Oriënteer jezelf online. Je vindt de volledige Tempur collectie op tempur.com. Door vooraf een kijkje te nemen raak je vertrouwd met het Tempur assortiment. Vraag je ook af wat je voorkeuren zijn om te slapen. In welke houding slaap je? Heb je last van allergieën of veel zweten? Slaap je met een partner? Ben je enkel op zoek naar een nieuwe matras, of ga je voor een volledig nieuwe slaapcombinatie? Dat is belangrijk, want matras, kussens, bedbodem en dekbed moeten elkaar aanvullen. Geef al die informatie door aan de slaapspecialist die je bezoekt om Tempur live te ontdekken. Zo krijg je het meest optimale slaapadvies en kan je erop vertrouwen dat je een goede, geïnformeerde keuze maakt. Weet dat er 3 soorten Tempur dealers bestaan: Silver, Gold & Premium. Sleepwise is een Premium Tempur dealer. Enkel Premium dealers hebben een Space Cabin. In die ruimte kan je gaan liggen en word je uitvoerig geïnformeerd over Tempur terwijl je de werking ervan kan ervaren. Pas op, voor je het weet wil je meteen in die Space Cabin blijven wonen. 🙂

COMFORTGARANTIE VS FABRIEKSGARANTIE

Met Tempur koop je kwalitatief slaapcomfort. En dankzij hun garanties doe je dat ook met een gerust hart. Want Tempur geeft een comfortgarantie van 90 dagen. Dat betekent dat je 90 dagen de tijd hebt om je medium firm Tempur Sensation matras in te ruilen tegen bijvoorbeeld de zachtere Tempur Cloud, mocht je toch niet kunnen wennen aan je nieuwe keuze.

Daarnaast verleent Tempur 15 jaar garantie op alle matrassen. Je krijgt 5 jaar volledige garantie en daarna een degressieve garantie gedurende nog 10 jaar. Je slaapt dus écht gerust op Tempur.

NOG MEER TEMPUR: BEDDEN, DEKBEDDEN EN HOOFDKUSSENS

Naast matrassen en bedbodems, kan je bij Tempur ook terecht voor nog meer slaapcomfort. Zo biedt Tempur 2 complete bedden aan:

  • ZERO G: Een betere bloedcirculatie dankzij de Zero Gravity instelling. En beter en sneller slapen met de ontspannende massagefunctie.
  • North: Een design bed met Scandinavische touch dat verkrijgbaar is in 3 kleuren.

De Tempur dekbedden zijn even vooruitstrevend en hoogtechnologisch als de matrassen. Het TEMPRAKON-materiaal dat voor de dekbedden wordt gebruikt houdt het teveel aan warmte dat je lichaam produceert vast om dat weer af te geven als je het wat kouder krijgt.

Tempur heeft een uitgebreide collectie hoofdkussens waarin altijd het innovatieve NASA-traagschuim verwerkt zit. Grofweg kan je stellen dat er een lijn met orthopedische hoofdkussens en een lijn met klassieke hoofdkussens bestaat. Welk kussen precies bij je past hangt af van de keuze van je matras, je voorkeurlighouding en je persoonlijke voorkeur of bestaande klachten.

Tempur is met andere woorden een goede keuze als je wil investeren in een betere en dus gezondere nachtrust. Het unieke materiaal biedt meer steun en kan zo ook mogelijke klachten zoals rugpijn verlichten of zelfs verhelpen. Ook voor wie snel last heeft van allergieën is Tempur een prima investering. De hoezen van de Tempur matrassen en hoofdkussens hebben een anti-mijt behandeling gekregen. Bovendien zijn ze afneembaar én wasbaar, zodat je je over allergieën en hygiëne echt geen zorgen hoeft te maken.


Bron: E-book, De ultieme Tempur koopgids

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak