Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
boxsprings goed slapen Merken

De ultieme Kreamat boxspring koopgids

Een goed bed kiezen is van levensbelang. Zeker als je erbij stilstaat dat je 1/3 van je leven slaapt. Bovendien is een goede slaap de beste garantie of fitte en gezonde dagen. (Om nog maar over je humeur te zwijgen als je slecht geslapen hebt. :-)) Vermoedelijk begint je zoektocht naar een nieuw bed online. Je bekijkt de mogelijkheden en verzamelt informatie. Je bent er intussen al achter dat je een boxspring wil. Het liefste een bed dat ook past in je interieur én waar je beter op slaapt. Een van de mogelijkheden is Kreamat. Hier lees je waarom.

BETAALBARE LUXE OP MAAT

Klinkt goed? Ja, dat vind ik ook. En toch is dat exact wat je van Kreamat bedden mag verwachten. Kreamat is een Belgisch merk van hoogwaardige bedden die je erg veel waar voor je geld bieden. Je krijgt namelijk een bed dat beantwoordt aan je individuele slaapbehoefte vanaf ongeveer 1.800 EURO per ligplek. Dat is sterk! Zeker als je weet dat Kreamat in samenwerking met de KU Leuven een uniek meetsysteem ontwikkeld heeft dat per lichaamszone berekent hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Deze flexibele en persoonlijke benadering staat bekend als slapen à la carte.

SLAPEN A LA CARTE?!

Met het unieke slapen à la carte systeem stemt Kreamat je bed af op je persoonlijke kenmerken. Hoe ze dat doen? Door met een boxspring te werken die niet uit 1 geheel bestaat, maar uit 3 losse modules die worden afgestemd op onder andere je lengte en je gewicht. Bovendien zijn ook de matrassen ingedeeld in 7 afzonderlijke zones die je naar wens een aangepaste ondersteuning bieden voor bijvoorbeeld je schouders, je heup of je lendenzone. Geen enkel ander merk stemt een bed zo precies af op je slaapbehoeftes. Met ongeveer 50 mogelijke combinaties is er altijd een Kreamat oplossing die perfect bij jou past. Bovendien biedt het à la carte systeem je de mogelijkheid om individueel en zelfs tijdelijk de slaapbeleving aan te passen. Denk maar aan een zwangerschap bijvoorbeeld. Een Kreamat boxspring groeit blijvend met je mee.

EEN KREAMAT BED BESTEL JE NIET ONLINE

En als je het mij vraagt, doe je dat trouwens met geen enkel bed of matras! De reden hiervoor is eenvoudig: om te weten welk bed het beste bij je past, moet je erop gaan liggen. Dat kan prima bij House of Sleep. We helpen je op basis van je lichaamsbouw, lengte, gewicht en slaapgedrag te bepalen welke Kreamat combinatie jou de meest optimale slaap gaat bezorgen. Zo ben je ook meteen in staat om een volledige combinatie uit te testen. Want naast je matras, zal ook je hoofdkussen een belangrijke rol spelen in hoe goed je slaapt. Naast de objectieve fysieke kenmerken, houden we ook rekening met wie je bent. Sta voordat je een nieuw bed kiest dus ook stil bij volgende zaken:

  • Hoe lang slaap je per nacht?
  • In welke houding slaap je?
  • Ben je een avondmens of een ochtendmens?
  • Ben je een rustige slaper, of erg beweeglijk ’s nachts?
  • Hoeveel ben je bereid te investeren in goede nachtrust?

DE GEPATENTEERDE SCHOUDERZONE

Alle boxsprings van Kreamat beschikken over een gepatenteerde schouderzone die vooral zeer prettig is voor mensen met schouder- en nekklachten. Wat er zo bijzonder aan is? Dat je schouders in dat extra flexibel en soepel onderdeel op de schouderhoogte de ruimte krijgen om dieper weg te zakken terwijl ze toch de gewenste steun krijgen. Daardoor liggen zowel je schouders als je ruggengraat in een erg natuurlijke houding. Je rug- en nekwervels liggen over je gehele lichaam recht waardoor je volledig ontspant. Dat betekent niet alleen dat je beter en dieper slaapt, maar ook dat je zonder rugklachten of stijve spieren wakker wordt.

ULTIEM SLAAPCOMFORT VERDIEND EEN OOGSTRELEND DESIGN

Kreamat tilt goed slapen naar een nieuw niveau, want ze hebben niet alleen aandacht voor je fysieke slaapcomfort, maar ook voor de omgeving waarin je slaapt. Er is erg veel aandacht besteed aan het design van de boxsprings, maar Kreamat gaat nog een stap verder en biedt aanvullende producten voor je slaapkamer interieur. Je slaapbeleving wordt zo verruimd tot een totaalbeleving in de slaapkamer. Met Kreamat kan je het minimalistische design van de boxsprings laten doorvloeien in de rest van je slaapkamer. Naast matrassen, hoofdkussens en boxsprings, vind je bij Kreamat een ruime selectie aan bekledingen, hoofdborden en zelfs enkele meubels en fauteuils. Kreamat loopt altijd voorop als het gaat over de stofkeuze en het afwerkingsniveau.

KREAMAT BOXSPRING VS ANDERE MERKEN

Wat is het voornaamste verschil tussen de boxsprings van Kreamat en die van andere merken? Om te beginnen is Kreamat Belgisch, dat is extra fijn. En uiteraard zijn boxsprings van Carpe Diem of MLine qua kwaliteit en design vergelijkbaar met die van Kreamat. Maar hier speelt het voordeliger prijskaartje duidelijk in de kaart van Kreamat. En dan mag je zeker de mogelijkheid tot een verregaande personalisatie van je slaapcomfort niet vergeten. Een personalisatie die verder gaat dan enkel je bed en zelfs aandacht heeft voor het design van je hele slaapkamer indien gewenst. De strakke en minimalistische look en feel van Kreamat wordt gecombineerd met hoogstaand en gezond slapen op maat.

BIJ PERSOONLIJK SLAAPCOMFORT HOORT PERSOONLIJK ADVIES

Ik zei het al eerder in dit artikel: dit is geen bed dat je even snel online bestelt. Kreamat biedt je veel keuze en een verregaande mogelijkheid tot personaliseren, zelfs voor wat betreft je matras en je hoofdkussen. Er is maar 1 goede manier om een Kreamat boxspring te kiezen: dat is dat je die ter plekke komt testen terwijl je vakkundig wordt geadviseerd over de meest optimale combinatie voor jouw slaapbehoefte. Wil je weten welk hoofdkussen goed voor je is? Dan moet je dat testen op de juiste matras en boxspring, want het is het totale plaatje dat je een bepaalde ondersteuning biedt tijdens je slaap. Je hoofd is verbonden met je lichaam. Zo moet je ook je volledige bed-combinatie als een geheel bekijken en evalueren. Oriënteer je gerust online, maar test altijd persoonlijk je keuze in een slaapspeciaalzaak om een miskoop te voorkomen.

Bij House of Sleep weten we hoe belangrijk persoonlijk advies is bij het maken van een juiste keuze. Daarom maken we daar graag vrijblijvend tijd voor. Maak gerust een afspraak, zo word je geholpen wanneer jou dat het beste uitkomt. Wil je graag eerst nog wat meer te weten komen over Kreamat boxsprings? Download dan het gratis E-book dat als basis heeft gediend voor dit artikel. Daarin krijg je erg gedetailleerde informatie over de verschillende Kreamat modellen en nog meer algemeen advies over gezond slapen en het juiste bed kiezen. Deel ook zeker dit artikel, want tenslotte wil iedereen beter slapen! 🙂

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak