Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen topmatras

Traagschuim of viscotopper kopen

Overweeg je om een visco-elastische of traagschuim matrastopper te kopen? Misschien vraag je je af of zo’n viscotopper wel de juiste keuze is? In deze blog post geef ik je 4 handige tips om te bepalen wanneer je voor een traagschuim topmatras moet kiezen.

MINDER DRAAIEN EN WOELEN OP JE TRAAGSCHUIM TOPMATRAS

Een belangrijk voordeel van een visco topmatras is dat je veel minder gaat woelen ’s nachts. Gedaan met constant draaien en keren! Waarom? Omdat een viscotopper een drukverlagende matras is die ervoor zorgt dat je doorbloeding beter werkt. Wat dat te maken heeft met hoeveel je ligt te woelen tijdens je slaap? Da’s simpel: je zenuwbanen worden hierdoor niet de hele tijd geprikkeld. Je lichaam krijgt met andere woorden niet constant de boodschap dat het even in een andere positie moet gaan liggen omdat je bloedbanen of zenuwen gekneld zitten.

EEN VISCO TOPPER MAAKT JE HARDE MATRAS ZACHTER

Door bovenop je bestaande (te) harde matras een matrastopper van traagschuim te leggen, maak je die matras ineens een heel pak zachter. Zo vermijd je dat je je matras moet vervangen en slaap je toch heerlijk zacht én perfect ondersteund.

EEN VISCO-ELATSICHE TOPPER ONTSPANT JE SPIEREN

Op een viscotopper gaan je spieren veel beter ontspannen. Dat is eigenlijk ook een gevolg van de goede doorbloeding en de drukontlasting op je lichaam. Die ontspannen spieren zorgen er mee voor dat je prima slaapt en vooral dat je zonder lage rugpijn weer wakker wordt.

KIES VOOR EEN TRAAGSCHUIM KWALITEIT DIE GOED VENTILEERT

Dat is écht een aandachtspunt! Traagschuim matrassen van een inferieure kwaliteit garanderen geen optimale ventilatie. En geloof me, dat heb je nodig! Door te kiezen voor een viscotopper van goede kwaliteit, vermijd je dat je last krijgt van overmatig transpireren.

PERSOONLIJK ADVIES BIJ DE AANKOOP VAN JE TRAAGSCHUIM TOPMATRAS

De tips uit deze blog post zullen je zeker helpen om te bepalen of een traagschuim matrastopper iets voor jou is. Twijfel je nog en weet je nog niet helemaal zeker welke topmatras het beste bij je past? Laat je dan door ons adviseren! We vinden het belangrijk dat je de juiste keuze maakt en straks echt pakken beter gaat slapen. Daarom helpt House of Sleep je graag op 3 verschillende manieren met persoonlijk slaapadvies:

  • Maak een afspraak met één van onze slaapadviseurs
  • Bel ons en ontvang telefonisch advies
  • Stuur een e-mail en we reageren met ons advies

Goed slapen is belangrijk. Sterker nog, je slaap is van levensbelang. Wij maken graag tijd voor het verbeteren van je slaap en dus ook je levenskwaliteit in het algemeen. Door gebruik te maken van het gepersonaliseerd slaapadvies van House of Sleep ga je beter slapen én energieker de dag door. Wij noemen het onze slaaprevolutie. En vaak hoef je echt geen revolutionaire veranderingen door te voeren. Hier en daar wat bijsturen kan al volstaan om aanzienlijk beter te slapen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de juiste topmatras. Volg daarom ook ons YouTube-kanaal. Het staat vol waardevolle slaaptips zoals de vlog die de basis vormde voor dit artikel.

Bron: Traagschuim of viscotopper kopen

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak