Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

Traagschuim matras kopen? Elk nadeel heeft zijn voordeel :)


Speel je met de gedachte om een traagschuim matras te kopen? Vraag je je af of er ook iets anders is dan Tempur? In deze post lees je alles over de voor- en nadelen van een traagschuim matras.

Tempur: hoogwaardige traagschuim matrassen?

Niet voor niets is Tempur het meest bekende merk van traagschuim matrassen. Je koopt gegarandeerd een hoogwaardige matras en bent verzekerd van een constante kwaliteit. Ben je op zoek naar een waardig alternatief voor Tempur? Kijk dan eens naar het assortiment van M-Line of kom eens testliggen bij Sleepwise.

Traagschuim is enorm drukverlagend

Hét voordeel van traagschuim matrassen is dat ze erg drukverlagend zijn omdat ze zich naadloos aan de vorm van je lichaam aanpassen. Hierdoor krijgen je spieren en zenuwbanen geen last van tegendruk van je matras. Dat is bevorderlijk voor een goede doorbloeding ’s nachts. Dat betekent in de praktijk dat je beter ontspant en niet langer last hebt van een slapend been of slapende armen. Doordat je beter ligt, ga je minder woelen. Dat is een goede zaak want zo doorleef je de diepe fases van je slaap veel beter én word je ’s morgens beter uitgerust en zonder nek- en rugpijn wakker.
[sleeptest_button]

Traagschuim is duurzaam

Een duurzame matras is belangrijk. En met een traagschuim matras doe je een goede zaak, want traagschuim keert altijd naar zijn oude vorm terug. Dat betekent dat je ook na 12 of 15 jaar nog even goed slaapt op je matras met traagschuim. Uiteraard speelt de densiteit van je matras hier een grote rol in. Een hoogwaardige traagschuim matras gaat effectief zo lang mee, een minder kwalitatieve matras zal sneller last krijgen van gebruikssporen. Ook hier scoort Tempur erg goed met een densiteit van 85kg/m2, ofwel een bangelijk goed herstelvermogen van je matras!

Gedaan met je matras keren!

Een traagschuim matras hoef je nooit om te draaien. In principe heeft je matras aan de bovenkant een flinke laag traagschuim met daaronder een laag koudschuim. Het is dus altijd de bedoeling dat de traagschuim laag aan de bovenkant van je matras zit om van een perfecte ondersteuning te genieten.

Traagschuim reageert traag

Traagschuim heeft zijn naam ergens vandaan. 🙂 Het reageert namelijk nogal traag. Wat dat betekent een traag reagerende matras? Wel traagschuim reageert op de temperatuur van je lichaam. Concreet wil dat zeggen dat het even duurt voor je matras de vorm van je lichaam gaat volgen. Dus ook als je je omdraait in bed, duurt het enkele seconden voor je matras met traagschuim weer perfect de contouren van je lichaam gaat volgen. Sommigen merken daar amper iets van, voor anderen duurt het even voor ze aan dat effect gewend raken. Tempur heeft daar een oplossing voor: de Tempur Cloud Matras. Die past zich instant aan je lichaam aan, ook als je gaat draaien en keren.
[sleeptest_button]

Hoogwaardige traagschuim matrassen = hogere aankoopprijs?

Een hoogwaardige traagschuim matras zoals die van Tempur heeft een aangepast prijskaartje. Tempur is inderdaad niet goedkoop, maar het slaapcomfort dat je ervoor terug krijgt is dan ook enorm! Vergeet ook niet dat je Tempur matras een langere levensduur heeft; toch ook een belangrijk argument.

Traagschuim matras beter niet combineren met een elektrisch deken

Als je graag met een elektrisch deken slaapt, dan is een matras met traagschuim misschien niets voor jou. Als je de twee al combineert, dan zeker niet langer dan een half uurtje voor je gaat slapen. Waarom? Omdat de bovenste laag van je matras veel te zacht wordt door de warmte van je deken. Dat is minder goed voor een efficiënte ondersteuning én zorgt er mee voor dat je matras sneller gaat verslijten.
Wil je alle voordelen én nadelen van traagschuim matrassen nog eens rustig nalezen? Download dan mijn gratis E-book met de meest gemaakte fouten bij aankoop van een matras. En kijk zeker eens naar de vlog waarop deze blog gebaseerd is. Ik laat er namelijk het verschil tussen een koudschuim matras en een traagschuim matras zien aan de hand van een ijzeren bolletje dat ik laat vallen.
Misschien vind je dit ook interessant:
Slaapproblemen door huisstofmijtallergie?
Tempur hoofdkussens veel te hard? Hier het antwoord
Bron: Traagschuim matras kopen? Elk nadeel heeft zijn voordeel 🙂

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak