Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen Matrassen Tempur

Tempur matras hard in de winter, klopt dat wel?

Af en toe vraagt een klant mij in de winkel of het klopt, wat hij op het internet heeft gelezen over Tempur matrassen die hard worden in de winter? Er doen veel broodje aap verhalen de ronde. Ook dat een Tempur matras hard wordt in de winter klopt maar tot op zekere hoogte. In dit artikel lees je waarom.

HOE KOUD IS HET IN JOUW SLAAPKAMER

Tempur matrassen zijn onder andere vervaardigd uit temperatuurgevoelig materiaal. Daar ligt ook hun grote sterkte. Doordat een Tempur matras reageert op warmte, vormt die zich volledig naar je lichaam. Je begrijpt dat je hierdoor echt perfect ondersteund wordt tijdens je slaap.

Als het tijdens de winter echt koud is in je slaapkamer, dan kan het inderdaad dat je Tempur matras wat hard aanvoelt als je er net op gaat liggen. Maar een Tempur matras neemt zo snel de temperatuur van je lichaam aan dat we het hier hebben over een paar luttele seconden. Dus ja, als je het op de letter wil spelen, dan voelt een Tempur matras koud aan in de winter, gedurende de eerste seconden dat je er op gaat liggen. En dan nog alleen als het in je slaapkamer kouder is dan pakweg 15 à 16°C. Want anders voelt je Tempur matras in de winter net zo zacht aan als in de zomer.
 

DOP OP EEN HEERLIJKE KOELE SLAAPKAMER

Ben je echt een fan van koud slapen, maar wil je niet op een harde matras liggen? Dan heeft Tempur daar een uitstekend antwoord op! Sterker nog, 2 antwoorden zelfs! Slaap je graag in een koude ruimte, maar wel op wolkjes? Kies dan voor de Tempur Cloud matras. Die ligt altijd heerlijk zacht, ook in de koudste winterkamers. Mag het iets harder zijn? Dan is de Tempur Sensation matras jouw ding. Uiteraard reageren ook deze Tempur matrassen op warmte en vormen ze zich naar je lichaam. Alleen zijn ze aangepast aan de behoeftes van wie graag koud maar niet hard slaapt.

NADELEN VAN (TE) KOUD SLAPEN

Zelfs al heb je een matras die niet hard wordt als het koud is, wil ik je toch graag wijzen op een aantal nadelen van koud slapen. Want het geheim van een goede nachtrust wordt niet alleen bepaald door je matras natuurlijk. Is je slaapkamer te koud? Dan riskeer je dat:

  •    Je spieren onvoldoende kunnen ontspannen
  •    De doorbloeding niet goed is
  •    Je spanningen creëert in je lichaam

Daarom raad ik altijd aan om de ideale slaapkamertemperatuur op 16 à 18°C te houden. Afhankelijk van je behoeftes, kan je er via je keuze voor de juiste matras en aangepast beddengoed voor zorgen dat je het perfect naar je zin hebt in je slaapkamer in elk seizoen. Althans, voor wat de temperatuur betreft 😉

Slaap jij ook graag koud én zacht? Of had je vroeger al eens last van een te harde matras door de kou? Reageer op deze blog en ik geef je met plezier extra tips om de kwaliteit van je slaap nog te verbeteren. Je kan ook deze blog op de vlog die ik als inspiratie heb gebruik delen en zo anderen helpen in hun zoektocht naar de ideale slaapkamertemperatuur.


 

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak