Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen Matrassen Tempur

Tempur goed of slecht?


Als je het woord Tempur intypt bij Google dan vind je onnoemmelijk veel hits. Tempur heeft als merk de wereld van bedden en matrassen behoorlijk op z´n kop gezet. Tempur is een succesverhaal en dat wordt niet altijd door iedereen in dank afgenomen. Zo is er bijvoorbeeld op de site van “brigthsites” een artikel te lezen over Tempur van Stijn Neuteleers. Hierin tracht hij vanuit zijn standpunt te motiveren waarom Tempur geen goed product is. Hij tracht zijn objectiviteit te staven door te schrijven: “Tot 2003 was ik verantwoordelijk voor de verkoop van TEMPUR in België. De verkoop was toen nog bijna uitsluitend gericht op ziekenhuizen. Deze ervaring heeft mij een schat aan informatie opgeleverd die ik nu nog elke dag  gebruik bij de verkoop in mijn winkels.”

Het vermoeden bestaat dat de heer Neuteleers in zijn eigen winkels geen Tempur verkoopt. Dit is geen probleem. Op zijn website (www.thenightstore.be) wordt dan ook geen enkele verwijzing gevonden naar een merk of productnaam. Ook dit is geen probleem. In het bewuste artikel maakt hij een vergelijking met het lederen interieur van auto´s. Hij zegt: “Het zit fantastisch in de auto en zorgt voor nog net iets meer comfort. Maar laat u niet wijsmaken dat de auto betere rijprestaties krijgt door dat zitcomfort of minder gaat verbruiken. Dit moeten de motor en de rest van de mechaniek doen.”

Deze vergelijking kan je maken voor elke matras of bedbodem of hoofkussen of God weet welk product. Succesvolle producten zoals bijvoorbeeld de iPad of iPhone of de producten van Tempur zorgen blijkbaar voor afgunst. Dit zit zo te zien in de menselijke natuur. Hoge bomen vangen veel wind en het is veel gemakkelijker om tegen een sterk merk aan te “schoppen” dan tegen een onbekend merk.

EEN PAAR TIPS ALS AANVULLING OP HET ARTIKEL VAN DE HEER NEUTELEERS:

  • Tempur is een betrouwbare leverancier die productontwikkeling serieus neemt, getuige de vele productinnovaties zoals de Sensation matras, de Tempur schotelbodem of het Ombracio hoofdkussen voor buikslapers
  • Reclamaties en klachten worden door Tempur op een professionele manier opgelost
  • Het succes van Tempur is gebaseerd op vele tevreden gebruikers zowel in de medische sector als in de slaapcomfort sector
  • Tempur heeft er de laatste jaren mede voor gezorgd dat goed slapen en goed slaapcomfort meer en meer onder de aandacht wordt gebracht van de bevolking. Steeds meer mensen zien hierdoor gelukkig het belang in van een goede nachtrust

Tot slot: “een goede winkelier adviseert zijn klanten zo objectief mogelijk. “The proof of the pudding is in the eating.” Mocht een gekozen bedcombinatie of matras niet aan de verwachting voldoen, ongeacht het merk, dan is het aan de winkelier om in alle redelijkheid een elegante regeling met zijn klant te treffen. Het duurt in de regel 3 weken voordat een gemiddelde slaper gewend is aan zijn/haar nieuwe matras of bedcombinatie. Klanten hoeven niet “bemoederd” te worden en kunnen zelf prima bepalen wat goed voor hun is. Dit geldt ook voor een merk matras van Tempur of Auping, Magnitude of Kreamat, of welk merk dan ook. Dergelijke merken kunnen zich niet permitteren om “slechte” matrassen te verkopen. Bij House of Sleep is het in de afgelopen 9 jaar zelden voorgekomen dat een klant niet tevreden was over zijn Tempur matras of bedcombinatie.”

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak