Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
dekbedden goed slapen

Te warm in bed? Een kameel, geit of rups is de oplossing.

Belofte maakt schuld. Dus ga ik deze week enthousiast verder met mijn tips voor wie het te warm of te koud heeft in bed. Deze 5e tip gaat over alternatieven voor donsdekens die perfect warmte-regulerend zijn. Welke dekbedden met natuurlijke vulling houden de temperatuur in bed optimaal?

VERWARMEN EN AFKOELEN MET HETZELFDE DEKBED?

Jawel, het kan! Met de dekbedden die ik je deze week ga voorstellen bereik je altijd de juiste temperatuur in bed. Ideaal dus als jet het bed deelt met een partner die een andere temperatuurbeleving heeft als jij. De dekbedden halen hun unieke eigenschappen uit de natuur en zorgen ervoor dat je het nooit meer te warm of te koud hebt in bed.

DUIK MET EEN KAMEEL IN BED

Dat je daar niet warm voor loopt, kan ik erg goed begrijpen… 🙂 Gelukkig is het ook niet meer dan een uitdagend zinnetje. Die kameel komt namelijk enkel in je bed met het kameelhaar dat verwerkt zit in je dekbed. Dat geldt overigens ook voor een dekbed met kasjmier vulling. Die halen we bij de kasjmier geit. Beide beestjes leven in een extreem klimaat en krijgen overdag extreem warme temperaturen te verduren om dan ’s nachts met vrieskou geconfronteerd te worden. En neen, zij hebben niet de luxe van een bed met een heerlijk dekbed. De natuur heeft hen standaard van de juiste vacht voorzien die ervoor zorgt dat hun transpiratievocht overdag snel wordt afgevoerd zodat ze ’s nachts niet bevriezen onder een natte vacht. Kortom, de vacht van kamelen en kasjmier geiten is erg warmte-regulerend. Dat maakt van een kasjmier of kameelhaar dekbed een prima en comfortabel dekbed voor wie het snel te warm of te koud heeft in bed. Dus die kameel of geit in je bed is zo gek nog niet!

KIES VOOR DE HEERLIJKE LUXE VAN DE ZIJDERUPS

Vreemd toch, hoe rups en luxe in 1 zin perfect kunnen samengaan. Luxe is zeker niet het eerste woord dat bij de meeste mensen opkomt als ze aan een rups denken. En toch levert de zijderups het ingrediënt af voor erg kwalitatieve, luxueuze én warmte-regulerende dekbedden. Een zijden dekbed vormt zich echt heerlijk om je lichaam. Het neemt prima vocht op en is erg warmte-regulerend. Daarnaast voelt zijde zo goed omdat het als het ware vertrouwd aanvoelt. Dat komt omdat zijde voor 70% uit proteïne bestaat en zo erg dicht bij je huid staat. Een zijden dekbed is een prima keuze voor wie luxe en optimaal slaapcomfort wil combineren. Bovendien is zijde van nature antiallergisch. Huisstofmijten vind je er niet in terug. Nog een extra reden waarom een zijden dekbed een luxe is die je echt moet overwegen.

Dus neen, je hoeft niet het halve dierenrijk in je bed te tolereren om de juiste temperatuur te bereiken voor een goede nachtrust. Maar op een slimme manier gebruik maken van de kracht van de natuur kan wel. En daar word je voor beloond met een koninklijke nachtrust en de perfecte temperatuur in bed. Ken je iemand die ook wel baat zou hebben bij een kameel, een geit op een rups in bed? Deel dan dit artikel. Of kijk eens naar de vlog op ons YouTube kanaal die ik als inspiratie heb gebruikt.

Bron: Te warm in bed? Een kameel, geit of rups is de oplossing.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak