Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
dikke mensen goed slapen Matrassen Tempur

Te dik (overgewicht) en toch goed slapen?


Te dik (overgewicht) zijn en goed slapen gaat niet altijd samen. Ik heb wat research gedaan op het web en kwam tot de conclusie dat er over dit onderwerp niet zoveel te vinden is. Wel dat er blijkbaar een causaal verband is tussen niet goed slapen en overgewicht. Maar of dikke mensen  (> 120 kilo) echt goed slapen, daar is vrij weinig over bekend. Ik heb wel een fragment kunnen terug vinden van het televisieprogramma Telefacts van VT4 uit februari 2004. In deze rapportage bezoekt Margriet Hermans het XL Hotel Freedom Paradise (Plus-Size Hotels) in Mexico. In deze rapportage zegt Margriet Hermans een aantal interessante dingen over leven met overgewicht en het XL Hotel Freedom Paradise.

“Sinds mijn vermageringsoperatie vier jaar geleden viel ik 66 kilo af, van 148 kilo toen naar 82 kilo nu. Toch wil ik het boegbeeld blijven van de dikke gemeenschap in Vlaanderen. Ik vind dit hotel een fantastisch initiatief. Vroeger had ik zelf ook altijd problemen: ik paste amper in de wc-hokjes. Of ik raakte wel in de badkuip maar er bijna niet meer uit. Heel wat onaangename praktische details waar hotels geen rekening mee houden. En als ik er iets van zei, kreeg ik het deksel op mijn neus: “Zie dan dat je vermagert! Zaag niet en doe er iets aan”. Vandaag merk ik dat er toch meer begrip is voor dikke mensen.”

De commercieel verantwoordelijke van het XL Hotel (Plus-Size Hotel) Freedom Paradise zegt in dezelfde rapportage: “Ook het meubilair in het hotel is voorzien op de extra kilo´s van de gasten. “Al onze bedden zijn kingsize, en hebben twee aparte matrassen. Anders gaat het bed in het midden doorzakken”. Ook het strandmeubilair, ligzetels, barkrukjes en hangmatten zijn geschikt voor alle maten. En rond de tafels in het restaurant staan zowel “gewone” als extra brede stoelen én allemaal zonder armleuning.

Middels Slaapwijzers ´blog (SLPWRZ) wil ik graag onderzoeken of er behoefte bestaat bij de dikke gemeenschap in Vlaanderen en Nederland aan aangepast slaapcomfort en -advies. Gezien de besproken problematiek is dit een punt waar ondernemers met ingang tot op heden weinig aandacht aan besteden. Om hier meer over te weten te komen, heb ik onder andere een e-mail gestuurd naar Margriet Hermans met de vraag waaraan behoefte is bij dikke mensen om toch goed of beter te kunnen slapen. Daarnaast roep ik graag iedereen op om een post op deze blog achter te laten om het aanbod aan slaapcomfortoplossingen op de markt meer aan te passen aan de wensen en noden van dikke mensen. Transpireren kan een onderwerp zijn, maar ook het keren en wenden in bed alsook de hardheid van matras, de grote van het bed, de afmeting van het hoofdkussen, de uitstap hoogte van het bed, etc. Er zijn ongetwijfeld nog andere onderwerpen die van belang zijn. Op dit punt wil ik graag meedenken en kijken op welke wijze deze wensen ingevuld kunnen worden om bij overgewicht toch goed te kunnen slapen en dit uiteraard tegen een redelijke prijs.Voor meer informatie over obesitas: Belgische vereniging voor obese patiënten en de Obesitas Vereniging Nederland.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak