Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedbodems goed slapen lattenbodems

‘Swissflex is nog steeds dé topper onder de lattenbodems’

OP DE LATTEN MET SWISSFLEX

Natascha Wouterson: ’In dit artikel nemen we je niet mee op een skireisje. Maar vertellen we je graag over dé topper onder de lattenbodems: het Zwitserse Swissflex. Voor ons bij House of Sleep blijven de producten van Swissflex kwalitatieve slaapconcepten die we graag aan je voorstellen. Reeds jaren volgen we het assortiment van Swissflex nauwgezet. De rode golflatten van Swissflex zijn sinds 1983 op de markt en kenden sindsdien een continue evolutie. Telkens optimaliseerde men de werking van de lattenbodems om een uniek slaapcomfort te garanderen.

DE LATTENBODEM DOET HET WERK

Slapen op een lattenbodem geeft je een kwalitatieve nachtrust. Dat komt omdat de lattenbodem een actieve bedbodem is. Het grote deel van het werk om je rug goed te ondersteunen, gebeurt door de latten zelf. Ze bewegen in functie van je lichaamsbouw. Ze reageren anders wanneer jij een rugslaper of een zijslaper bent. Niet alleen de matras ondersteunt maar ook de lattenbodem werkt mee bij de schouders en de heupen. Zo kan een Swissflex lattenbodem tot 7 cm meeveren. Dit veringcomfort kan je op je persoonlijke wensen instellen. Wij raden je wel aan om een lattenbodem steeds te combineren met een bijpassende matras.

HET SYNCHRO PLUS ASSORTIMENT

Het meest recente werk van Swissflex is het ‘Synchro Plus’ assortiment. Dit nieuwe slaapconcept lanceerde Swissflex in 2010. Het is gebaseerd op een precieze samenwerking tussen de matras en de lattenbodem. Doordat de lattenbodem en de matras zo goed op elkaar zijn afgestemd, zal hun combinatie zich perfect aanpassen aan alle bewegingen tijdens je slaap. De delen waar het lichaam druk voelt, worden ontlast. Op plaatsen die steun nodig hebben, zoals de heupstreek, zal zowel de bedbodem als de matras de juiste ondersteuning geven. De ruggengraat moet nu eenmaal recht liggen. Deze Swissflex combinatie brengt je lichaam in elke houding van top tot teen perfect in balans.

BEKRONING VOOR SWISSFLEX ALS VERNIEUWER

Er zijn allerlei combinaties mogelijk. Verschillende matrastypen die uit een kern van Gomtex-koudschuim of zuivere latex bestaan, combineert Swissflex met verschillende modellen lattenbodems. Eén ervan is de Swissflex-lattenbodem uni 21. Deze werd genomineerd voor de Designprijs Duitsland 2012. Dezelfde lattenbodem bekroonde men reeds eerder met de gerenommeerde ‘iF product design award 2012’.  En in 2011 werd hij door de German Design Council bekroond met de Interior Innovation Award 2011. Deze laatste onderscheiding behoort wereldwijd tot de meest prestigieuze designprijzen in de interieurbranche en wordt uitgereikt voor de beste innovatieve producten. Daar gaat het bij Swissflex al jaren om: het neerzetten van innovatieve producten die grensverleggend zijn in de beddenmarkt.

Reeds decennia lang beheerst Swissflex de ambacht van het bedden bouwen tot in de puntjes. Hun geschiedenis start in 1949 bij de oprichting van het familiebedrijf  Matra AG in Bazel. In 1976 lanceerde ze de eerste generatie lattenbodems van het merk Swissflex. In de volgende jaren hebben ontwerpers en productontwikkelaars Swissflex verder uitgebouwd en geperfectioneerd tot een Europees topslaapmerk. In 1990 introduceerden ze de eerste automatisch verstelbare zitbodem. In 1995 sliep men voor het eerst op een frameloze, op zichzelf staande lattenbodem. Dit Zwitserse bedrijf maakt sinds 1999 deel uit van de Belgische Recticel groep, Europa’s belangrijkste producent van polyurethaan hard -en zachtschuim. Recticel is een toonaangevend concern gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe technologieën gericht op een steeds groter comfort voor de gebruiker.

DEGELIJKE ZWITSERSE KWALITEIT

Swissflex is succesvol in het ontwerpen van handgemaakte bedden van degelijke Zwitserse kwaliteit. Alle ontwerpen worden getoetst aan de mogelijkheden van de techniek. Bij House of Sleep gaan we, zoals je weet, steeds op zoek naar de ‘the best of breed’. Vanuit onze marktkennis gaan we voor elke leverancier uitzoeken welke producten we je het best aanbieden. De Swissflex lattenbodem Synchro hoort daar zeker bij. Deze Synchro bedden kan je helemaal naar je eigen wensen aankleden: luxueus met stof of leder met verstelbare hoofd- en voeteneinden. Ontbijten of televisie kijken in bed wordt werkelijk een genot als je kiest voor een verstelbaar hoofdeinde. Met een verstelbaar voeteneinde ontspan je volledig met de benen licht omhoog getild. Je kan ook kiezen voor trendy accessoires zoals glijdende nachttafeltjes, leeslampjes of een lectuurbak. Maar behoud je liever je bestaande bedframe, ook dan kunnen de Swissflex lattenbodems en matrassen ingebouwd worden met een speciale inbouwset. Goede nachtrust is jouw goed recht. Garandeer het door te kiezen voor een degelijk bed.  Word uitgerust wakker zodat je klaar bent voor een dag boordevol energie. Wij van House of Sleep staan volledig voor je klaar voor het beste advies over de Swissflex lattenbodems en hun bijhorende matrassen. Ik nodig iedereen, die uit is op degelijke slaapcomfort, uit in één van onze winkels. Tot dan.’

Natascha Wouterson.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak