Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

Stress? Niet kunnen inslapen? Nu niet meer!


Als je ’s avonds moeilijk kan inslapen, kan dat erg vervelend zijn. Voor je het weet, lig je je net daarom extra druk te maken en lukt in slaap vallen helemaal niet meer. Toch bestaat er een beproefde techniek om beter en sneller in slaap te vallen: Het paradoxale denken. Ik vertel je er alles over in deze blog post.

Paradoxaal denken: doorbreek je angstgedachten

Het woord zegt het eigenlijk al een beetje zelf; paradoxaal denken is een vorm van omgekeerde psychologie waarmee je je angstgedachten doorbreekt. Klinkt ingewikkeld? Misschien wel, maar dat is het niet. Integendeel, het is echt doodsimpel. Wat moet je doen? In plaats van je best te doen om in slaap te vallen, doe je vanaf nu je best om wakker te blijven. Klinkt als een stom plan, zeg je? Toch niet, want deze techniek werkt écht.
[sleeptest_button]

Waarom werkt paradoxaal denken?

Als je constant je best blijft doen om in te slapen en het lukt niet, raak je gefrustreerd en gestresseerd omdat het maar niet wil lukken. Door net te proberen om wakker te blijven, neem je die stress en frustratie weg. Je doet namelijk iets waar je perfect controle over hebt, namelijk wakker blijven. Je merkt gaandeweg dat je hoe langer hoe slaperig wordt. Blijf er nog heel even tegen vechten om daarna heerlijk in slaap te vallen.

18 beste slaaptips op aarde

Het paradoxaal denken is één van de 18 meest waardevolle slaaptips op aarde. Wil je ze allemaal ontdekken en vanaf nu altijd goed slapen? Dat kan. Download hier het gratis E-book dat ik heb geschreven waarin ik de meest efficiënte tips om goed te slapen heb gebundeld. Geloof me, dit is de gemakkelijkste én goedkoopste slaaptherapie op de markt! 🙂
Ken je anderen die ook baat hebben bij een paar goede slaaptips? Al was het maar omdat je zelf van uitgeslapen vrienden en familie houdt? Deel dan dit artikel zodat ze meteen over de link naar het gratis E-book beschikken. Heb je vragen over beter slapen? Stel ze. Ik beantwoord elke vraag persoonlijk en met plezier. Iedereen zo goed mogelijk laten slapen is namelijk mijn missie. En ga zeker ook eens kijken naar de vlog over dit onderwerp. Je vindt hem op ons YouTube-kanaal, samen met tal van ander waardevol slaapadvies.
Misschien vind je dit ook interessant:
Kost een waterbed niet veel stroom?
Zomerdekbed kopen? Hier 3 handige tips
Bron: Stress? Niet kunnen inslapen? Nu niet meer!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak