Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

Slecht slapen? 1 techniek die je leven zal veranderen


Slecht slapen is gruwelijk. En de échte gruwel is dat het helemaal niet hoeft. Er bestaan namelijk krachtige technieken die je helpen om in slaap te vallen. Mindfulness is fantastisch. In deze blog verklap ik je één techniek die je zal helpen om je gedachten die je wakker houden onder controle te krijgen, zodat je rustig in slaap valt.

De essentie van mindfulness

Hét basisprincipe van mindfulness is dat je je gedachten aanvaardt, zonder erop te reageren. Hoezo? Wel, of je het nu wil of niet, je hebt soms negatieve gedachten. Daar is op zich weinig aan te doen. Het probleem is dat spanningen, emoties en negatieve gedachten rampzalig zijn als je wil slapen. Door mindfulness ga je geen aandacht of energie steken in negatieve gedachten die de kop opsteken. Dat werkt namelijk helemaal averechts. Juist door je op negatieve zaken te gaan focussen, maak je je nog drukker. En zeg nu zelf; haalt het iets uit? Nee, juist niet! Het stopt overigens ook niet met regenen omdat je je er onnoemelijk druk in maakt. Zo is het ook met negatieve gedachten. Wat moet je dan wel doen?
[sleeptest_button]

De techniek van de verhuisdoos

Heb je last van negatieve gedachten zodat je niet kan inslapen? Probeer dan de techniek van de verhuisdoos. Die werkt trouwens ook overdag! 🙂 Stop al je negatieve emoties en gedachten in een symbolische verhuisdoos en zet die in gedachten ergens weg. Maakt niet uit waar, op zolder, voor de deur of op de gang, zo lang je er in gedachten maar fysiek afscheid van neemt. Met andere woorden: laat het allemaal even los. Neem het van mij aan: het werkt! Je zal merken dat je rustig wordt van deze oefening waardoor je veel makkelijker in slaap valt. En als je het mij vraagt, laat je die doos maar beter voorgoed ergens staan. 🙂

18 beste slaaptips op aarde

Ik ben dol op goed slapen. Dat heeft vermoedelijk veel met mijn beroep als slaapadviseur te maken, maar ook (en vooral) met mijn overtuiging dat je door goed slapen je levenskwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. Daarom vind ik dat je nooit genoeg tips kan hebben om goed te slapen. Met deze tip raak je gegarandeerd al beter en sneller in slaap, maar als je nog meer slaapverwekkende tips wil, download dan mijn gratis E-book met de 18 beste slaaptips op aarde. Je krijgt het in preview te zien in de vlog die ik als inspiratie voor deze post heb gebruikt. Ken je iemand die ook baat heeft bij wat mindfulness hier en daar? Deel dan dit artikel. En als je achteraf een verhuisdoos ziet staan, dan weet je waarom! 🙂
Misschien vind je dit ook interessant:
Tempur en wat zegt Test Aankoop?
7 superfoods om nog beter te slapen
Bron: Slecht slapen? 1 techniek die je leven zal veranderen

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak