Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
eten en slapen goed slapen

Slecht geslapen? Deze zag je niet aankomen

Wat een zonde! Het is een uitspraak die je echt veel te vaak hoort: “Ik heb slecht geslapen.” Er zijn verschillende oorzaken waarom je slecht slaapt. Maar voor de meeste oorzaken is er een heel eenvoudige oplossing. En deze oplossing kost je helemaal niks!

EEN SLAAPMUTSJE

2727Niks zo heerlijk als een lekker glaasje wijn om mee te ontspannen na een alweer drukke dag. Je zakt zalig onderuit en voelt je helemaal relaxed. Perfect, zo net voor het slapengaan, toch? Euhm… niet bepaald! Van een lekker drankje later op de avond ontspan je wel en je valt er vermoedelijk zelfs snel van in slaap, maar een goede nachtrust, dat kan je vergeten!

EEN ZWARE NACHT

Terwijl jij lekker wegdommelt, moet je lichaam extra hard gaan werken gedurende de nacht om de alcohol te verwerken. Logisch dus dat je na een nacht waarin je lichaam extra inspanningen heeft moeten leveren niet echt uitgerust wakker wordt. Want terwijl je lichaam al dat werkt doet, rust het niet uit. Bovendien doorleef je hierdoor op een andere manier de slaapfases. Het resultaat? Je wordt minder uitgerust wakker, ondanks het feit dat je heerlijk snel in slaap gevallen bent. Je slaapkwaliteit gaat er – naarmate de nacht vordert – op achteruit.

IS ALCOHOL DAN VERBODEN?

Natuurlijk niet! Maar door je drankje iets eerder op de avond te nuttigen – waardoor je lichaam meer tijd krijgt voordat je naar bed gaat om het te verwerken – vergroot je de kans op een goede nachtrust aanzienlijk. Zo geniet je toch van dat ontspan-moment, zonder dat het je slaapkwaliteit negatief hoeft te beïnvloeden. Zo ergens tussen zes tot negen uur ’s avonds is prima. Dan ga je heerlijk inslapen én een kwalitatieve nachtrust hebben. (Om nog maar te zwijgen van dat lekker wijntje of biertje waar je van kan genieten. :-))

DE ULTIEME SLAAPTIPS?

Vermoedelijk was je je er niet van bewust dat een onschuldig drankje te laat op de avond je hele nachtrust overhoophaalt? En dat je daardoor ook minder energieke dagen hebt is daar een rechtstreeks gevolg van. Dat is helemaal niet nodig. Ik heb met House of Sleep als missie om iedereen de meest optimale slaap te laten beleven. Dat doe ik door alle tips die ik heb om je een betere slaap te bezorgen te delen. Maar ook met advies op maat over kwalitatief slaapcomfort dat je levenskwaliteit effectief verbetert.


Deel ook dit artikel. Zo bezorg je de link naar onze slaaptest rechtstreeks aan anderen. Tenslotte heeft iedereen baat bij beter slapen. Wil je graag meteen meer tips? Ga dan naar ons YouTube-kanaal. Daar vind je onder andere de vlog die als inspiratie heeft gediend voor dit artikel, maar ook erg veel andere tips die je zullen helpen om beter te slapen. Of zoals we het ook op onze website zeggen: “⅓ van je leven goed slapen met House of Sleep om de overige ⅔ extra intens te beleven”.

Bron: Slecht geslapen? Deze zag je niet aankomen

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak