Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedden boxsprings dekbedden goed slapen scandinavisch slapen topmatras

Wat is Scandinavisch Slapen?


Iedereen lijkt tegenwoordig zijn mond vol te hebben van Scandinavisch Slapen. In de matrassen_business zijn er zelf partijen die zich specialist in Scandinavisch Slapen noemen. Wat is dat nou eigenlijk, Scandinavisch Slapen?
Zoals het woord doet vermoeden, gaat het over slapen in de Scandinavische landen (lees: Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland). Wat is daar dan zo anders aan? De Scandinaviërs moeten toch ook gewoon slapen? Nee, zij slapen Scandinavisch…;-)

Het Scandinavisch slapen is een andere benaming voor een boxspring bed met een extra topmatras bovenop de bestaande matrassen. Hierdoor krijgt het bed een luxere uitstraling en wordt de indruk gewekt dat het slaapcomfort verbetert. Laat je hierdoor niet ´misleiden`. De boxsprings die uit Scandinavië komen (zoals bijvoorbeeld Carpe Diem Beds of Sweden) zijn zo geconstrueerd dat de topmatras (of topper) echt een functie heeft. De onderliggende matrassen zijn namelijk niet in zones ingedeeld.

HEEFT EEN TOPMATRAS TOEGEVOEGDE WAARDE?

Zijn de matrassen wel in zones (bijvoorbeeld 5 of 7 zones)  ingedeeld, dan wordt het slaapcomfort van de matrassen door de topmatras voor een groot deel teniet gedaan. De topmatras is dan een leuke extra verkoop voor de handelaar, maar niet meteen een goede zaak voor jou. Wees hiervoor dus op je hoede.

HEERLIJKE LOUNGE BEDDEN

Scandinaviers slapen in de regel zachter dan andere Europeanen. De Scandinavische boxsprings hebben vaak ook een nonchalantere uitstraling. Het zijn heerlijke lounge bedden. Een voordeel van een echte Scandinavische bedcombinatie is dat je na circa 7 jaar slechts de topmatras hoeft te vervangen. Dit is in ieder geval een stuk goedkoper dan het vervangen van een hele matras.

SPECIAAL TEXTIEL

Een ander punt van aandacht is het beddengoed. Topmatrassen zijn tussen de 7 en 10cm dik. Hierdoor heeft u speciale hoeslakens en matrasbeschermers nodig. Je huidige hoeslakens dient je dan te vervangen. Houd hiermee rekening als je beslist om een échte Scandinavische bedcombinatie te kopen.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak