Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens Nek-, schouder- en rugpijnen

Rugslaper, last van je nek? Nu niet meer!

Rugslapers met nekklachten… Dat hoor ik helaas wel vaker als slaapcomfortspecialist. Zonde, want dat hoeft helemaal niet. Ben je een rugslaper en heb je last van je nek? Lees dan even onderstaande tips die je zullen helpen bij het kiezen van het juiste hoofdkussen én je nekklachten zullen verhelpen.

VEEL VOORKOMENDE NEKKLACHTEN BIJ RUGSLAPERS

Is je altijd al verteld dat op je rug slapen goed voor je is? Dat klopt ook, maak je geen zorgen. Er is geen enkele reden om je slaaphouding aan te passen omdat je last hebt van nekklachten of niet goed uitgerust wakker wordt. Als je de nodige aandacht hebt besteed aan een kwalitatieve matras en lattenbodem en je hebt toch last van nekklachten, dan is de kans groot dat je hoofdkussen de boosdoener is. Waarom? Omdat een onaangepast hoofdkussen ervoor zorgt dat:

 • Je wervels niet goed kunnen ontspannen
 • Je kin te veel op je borst wordt gedrukt waardoor je niet goed kan doorademen
 • Je wervels niet in een mooie rechte lijn liggen waardoor je tussenwervelschijven knel komen te zitten

Als je bedenkt hoeveel uren je op je hoofdkussen doorbrengt, dan is het toch logisch dat je kussen moet passen bij hoe jij slaapt. Zoiets voelt niet alleen veel lekkerder en meer ontspannen aan, het helpt je lichaam en geest ook effectief beter te ontspannen en gezonder te slapen. En na een gezonde slaap word je beter uitgerust en opgewekter wakker. Daarom dat ik al eens durf te beweren dat een hoofdkussen je leven kan veranderen. ☺

TIPS OM HET PERFECTE KUSSEN VOOR RUGSLAPERS TE VINDEN

Hoe vind je nu het ideale kussen voor rugslapers? Door ervoor te zorgen dat dat kussen de eerder opgenoemde oorzaken van nekklachten helpt te voorkomen natuurlijk. Kortom, met je nieuwe hoofdkussen liggen je wervels in een mooie, rechte lijn. Net alsof je rechtop staat. Zo wordt je kin niet op je borst gedrukt en kan je goed doorademen en ontspannen slapen.

 • Het ideale hoofdkussen voor rugslapers heeft daarom een inkeping. Dat ziet er misschien wat vreemd uit, maar geloof me, die inkeping verandert je leven als rugslaper want ze zorgt ervoor dat je achterhoofd perfect wordt ondersteund. Alsof je hoofdkussen op maat werd gemaakt van jouw achterhoofd en je laat zweven.
 • Kies voor de juiste hoogte. Jouw lichaam is uniek, daarom vind je bij slaapspecialisten hoofdkussens in diverse hoogtes, aangepast aan jouw specifieke postuur.
 • Hard? Zacht? Persoonlijke voorkeur is belangrijk! Kies wat voor jou het beste aanvoelt. Het is tenslotte jouw hoofdkussen.
 • Vraag om je hoofdkussen te testen. Bij House of Sleep weten we dat je pas écht overtuigd raakt van de weldaad van een hoofdkussen als je er echt op geslapen hebt. Daarom zorgen we ervoor dat onze klanten hoofdkussens bij hen thuis kunnen uittesten voordat ze beslissen welk kussen het beste bij hen past.

4 SPECIFIEKE KUSSENS VOOR RUGSLAPERS

Last van keuzestress of te weinig tijd? Dan helpt het dat ik vooraf een selectie heb gemaakt van welke kussens ideaal zijn om nekklachten bij rugslapers tot voltooid verleden tijd te maken. Dit is mijn persoonlijke selectie van hoofdkussens voor rugslapers:

 • Tempur Millenium

Het Tempur Millennium hoofdkussen heeft een naar voren hellende rand, die je nek opvangt. Daarom is het kussen heerlijk comfortabel als je op je rug slaapt. Het biedt een ergonomische ondersteuning aan je hoofd, nek en schouders en is verkrijgbaar in diverse hoogtes zodat je altijd van de meest optimale ondersteuning kan genieten.

 • Athletic

Dit kussen uit revolutionair visco-materiaal heeft een hoge en lage zijde waardoor je bijna als vanzelfsprekend een ontspannen slaaphouding aanneemt. Je geniet van een ideale nekondersteuning en de uitsparing in het kussen vermindert de oordruk. Bovendien zorgt het voor de perfecte ventilatie (en hygiëne) tijdens de nachtrust. De meegeleverde 3D-hoes is afritsbaar en wasbaar.

 • Kreamat Supporter

Dit kussen biedt een zeer aangename ondersteuning voor hoofd, schouders en nek. De Supporter is enorm veerkrachtig en soepel en brengt bij rugligging evenwicht in het verschil in contactdruk tussen hoofd en hals. De Kreamat Supporter is een uniek kussen met 85 % natuurlatex en drukverlagende uitsparingen. Een prima basis voor uitgeslapen nachten.

 • Natulin Ergo

Het Natulin Ergo kussen kussen is ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten. Je bent er dus zeker van dat er maximale aandacht is uitgegaan naar de perfecte ondersteuning van jouw hoofd en nek. Echte natuurliefhebbers zullen op prijs stellen dat het kussen volledig ecologisch is, vervaardigd uit 100 % natuurlijke, hoogwaardige soja.

En omdat ik weet dat een beeld soms meer zegt dan woorden, heb ik ervoor gezorgd dat de bovenstaande hoofdkussens voor rugslapers ook nog eens in detail worden voorgesteld op YouTube. Zo krijg je een nóg beter beeld van hoe je snel en efficiënt van je nekklachten af raakt.

Heb je vragen over rugslapen of heb je goede tips die jou geholpen hebben? Laat dan zeker een reactie achter onder deze post, dat zou ik zeer waarderen. Ik beantwoord deze altijd! En vergeet niet deze post te delen. Zo wordt straks iedereen iets blijer, gezonder en beter uitgerust wakker.


Bron: Rugslaper, last van je nek? Nu niet meer!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak