Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen Nek-, schouder- en rugpijnen Tempur

Rugproblemen of rugklachten op een Tempur matras?

Heb je dat al gehoord? Sommige mensen krijgen rugklachten op Tempur terwijl ze voordien nooit last hadden van rugproblemen. Hoe kan het dat je rugklachten krijgt als je zo’n goede matras koopt? Ik leg het uit in dit artikel.

JE KAN OP ELKE (GOEDE) MATRAS RUGKLACHTEN KRIJGEN

Klopt het dan, dat je rugklachten kan krijgen op Tempur? Ja, het kan bij elke goede matras voorkomen dat je rugklachten krijgt, niet alleen bij Tempur. Ik moet eigenlijk altijd een beetje lachen als ik mensen hoor zeggen dat ze rugklachten hebben gekregen door op een Tempur matras te slapen. Want geef toe, Tempur staat voor kwaliteit. En van een kwalitatieve, hoogwaardige matras is het laatste wat je ervan verwacht dat je er rugklachten van krijgt. Hoe kan het dan dat je rugklachten krijgt als je een nieuwe Tempur matras hebt gekocht? Wel, ook Tempur is geen wondermiddel.

DE ENIGE GOEDE MATRAS IS DE JUISTE MATRAS VOOR JOU

Iedereen moet de matras kiezen die voor hem of haar het meest geschikt is. Afhankelijk van je lichaamsbouw kan een Tempur matras inderdaad rugproblemen veroorzaken. Maar evengoed kan het aan de lattenbodem of bedbodem liggen waarop die Tempur matras wordt gelegd. Ook die is van grote invloed. De Cloud matras van Tempur is in de verschillende diktes voor veel mensen inderdaad te zacht. Afhankelijk van je lichaamsbouw onderbreekt het aan voldoende ondersteuning in de bekkenstreek en zak je te diep weg in de matras. De ruggenwervels worden te veel belast waardoor je rugklachten krijgt.

Anderzijds kan een matras ook gewoon te hard zijn. Iedereen is verschillend, en daarom moet elke matras precies passen bij wie jij bent. Niet allen bij je eigen voorkeuren zoals hard of zacht liggen, maar ook tal van andere zaken moeten mee een rol spelen in het kiezen van de juiste matras. Een goede slaapadviseur houdt daar rekening mee. Denk onder andere aan:

  • Je postuur
  • De slaapkamertemperatuur
  • Voldoende ondersteuning op elke plek van je lichaam
  • Dat je geen druk ervaart
  • Rekening houden met bestaande klachten

Allemaal zaken die zullen bepalen of je straks heerlijk slaapt op je nieuwe matras, of… dat je er misschien rugklachten door krijgt. 🙁

EEN DURE EN PIJNLIJKE MISKOOP

Stel je voor: je bestelt je nieuwe matras online en beslist te investeren in je slaapcomfort door voor een hoogwaardig en gerenommeerd merk te kiezen. Het kan niet fout gaan, denk je? Toch wel. Een kwalitatieve matras is geen garantie dat jij er goed op slaapt. Het betekent alleen dat de matras ontwikkeld is om personen met een specifieke lichaamsbouw en slaaphouding een perfecte nachtrust te bezorgen. Er is maar 1 regel die je moet hanteren als je een nieuwe matras gaat kopen en een miskoop wil vermijden: ga erop liggen én laat je door een specialist informeren. Test altijd een matras uit voor je ze koopt en doe dat aan de hand van een persoonlijk adviesgesprek. Het is dé garantie op beter slapen en voorkomt een miskoop die letterlijk en figuurlijk pijnlijk kan uitdraaien.
Overweeg je een nieuwe matras aan te kopen? Sleepwise helpt je gratis met een persoonlijke slaap check-up. Wat mag je verwachten?

  • Geen wachttijden
  • 60 à 90 minuten persoonlijk slaapadvies
  • Kosteloze analyse van je slaapgewoontes en slaapprofiel
  • Voldoende tijd om alles te testen en voor proefliggen
  • Geen aankoopverplichting

Maak nu je afspraak en deel dit artikel zodat je anderen informeert over de mogelijkheid om bij Sleepwise langs te komen voor een vrijblijvende slaap check-up. Deze blog is geïnspireerd op een vlog van ons YouTube-kanaal, een onuitputtelijke bron van slaaptips die je slaap naar een hoger niveau tillen.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak