Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen slaapkwaliteit

Nekklachten, schouderpijn? Doe de slaaptest!

Niks zo vervelend als ’s morgens met pijn wakker worden en opstaan. De dag moet nog beginnen en je voelt je al gebroken… Dat is niet het doel van je nachtrust, wel integendeel. Een goede nachtrust is de beste garantie voor energieke dagen. Hoog tijd dus om aan de hand van mijn slaaptest te achterhalen hoe je je slaapkwaliteit kan verbeteren.

PAK JE PIJN AAN BIJ DE BRON

Chronische nekpijn, schouderpijn of rugpijn is een vreselijk iets. Het vreet aan je energie én je gemoed. Veel mensen krijgen echter van hun dokter te horen dat er niks ‘te zien’ is. Er is met andere woorden geen sprake van een duidelijke oorzaak van de nekklachten of de schouderpijn en bijgevolg ook geen oplossing. In dat geval is het aan te raden na te gaan of de oorzaak niet te vinden is bij hoe je slaapt. Of misschien beter gezegd: waarop je slaapt. Want zowel je matras als je hoofdkussen speelt een essentiële rol bij de mate waarin je lichaam en je spieren ’s nachts kunnen ontspannen.

EEN VERKEERDE LIGHOUDING

Hoofdpijn, lage rugpijn, schouderpijn of nekklachten, … veel van deze klachten kunnen verholpen worden of in alle geval sterk verminderen door een gezonde slaaphouding. Bedenk maar eens hoeveel uren je op je bed doorbrengt en wat dat doet met je lichaam als je in een verkeerde houding ligt waardoor spieren gekneld raken of je wervelkolom of nek helemaal gekromd ligt. Het resultaat is je dan helaas wel bekend: je wordt wakker met pijn. Of – in ergere gevallen – word je zelfs wakker van de pijn.

SLAAPCOMFORT AFGESTEMD OP JOUW SLAAPBEHOEFTE

Iedereen is uniek. We hebben elk een favoriete lighouding, een eigen lichaamsbouw en een eigen lichaamsgewicht. Soms volstaat het al om je hoofdkussen te vervangen om van je nek- of schouderklachten verlost te raken. Echt waar! Want als je kussen niet het juiste is, lig je niet mooi recht. Dan zakt je hoofd misschien te diep in je hoofdkussen weg omdat jij toevallig erg brede schouders hebt en een zijslaper bent. Hetzelfde geldt voor jouw matras. Is jouw matras de juiste? Ik heb als slaapspecialiste een systeem ontwikkeld waardoor ik aan de hand van een eenvoudige test kan helpen bepalen wat de ideale slaapcombinatie is voor jou. Zo geniet je van een verkwikkende, heerlijke slaap en word je pijnvrij wakker.

Wil je graag weten wat jij kan doen om je slaap naar een hoger niveau te tillen? Doe dan deze slaaptest. Het duurt maar even en het levert je persoonlijk advies op waar je écht iets aan hebt. Een slaapoplossing op maat bezorgt je niet alleen een heerlijke slaap, maar ook energieke én gezondere dagen. Deel deze blog ook, dan help je in 1 beweging ook anderen beter te slapen. En bekijk zeker ook eens ons YouTube-kanaal. Je vindt er onder andere de vlog die als inspiratie voor dit artikel heeft gediend. Heb je vragen over gezond slapen of over het meest optimale slaapcomfort? Stel ze onder deze post. Ik beantwoord elke vraag persoonlijk en met erg veel plezier.

Bron: Nekklachten, schouderpijn? Doe de slaaptest

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak