Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedbodems boxsprings goed slapen hoofdkussens Matrassen nieuws over slapen Uncategorized

Moet je wel een bed kopen tijdens de koopjesperiode?

Surrealistische ‘van-voor’ prijzen tijdens de solden! Net zoals bij alle andere koopwaar prijzen vele matrassen -en beddenverkopers hun waren veel goedkoper tijdens de SOLDEN.  Eindereeksen! Showroommodellen! Magazijnverkoop!  70%, 80% ja zelfs 90% korting krijg je bij sommige retailers. Het zijn als het ware monsterkortingen waarbij je waarschijnlijk helemaal gek wordt van blijdschap als je zo een topdeal kan maken.
Wellicht in vele sectoren maar zeker ook in de beddenwereld dien je voorzichtig te werk te gaan als consument.  Bedkaders, matrassen, de vullingen van matrassen, de kwaliteit van lattenbodems… het gaat hier om een assortiment dat veel technische wetenschap en echte vakkennis verreist om goed te weten hoe de vork precies in de steel zit. Die vak -en productkennis is nodig om te weten of je echt te maken hebt met goede producten.

Heeft de lattenbodem latten vervaardigd uit hoog gefineerd beuken of is er sprake van snelgroeiend hout van lage kwaliteit? En wat zijn de voor en –nadelen hiervan? Verkoopt de retailer je een pocketmatras met bonelveren of met echte pocketveren van goede kwaliteit? Werd het bedmeubel geschroefd of gezwaluwstaart in elkaar gezet?  We weten dat dunne latten in een lattenbodem minder lang meegaan dan de iets dikkere uitvoeringen en dat een slechte tijk rond je matras er voor zorgt dat transpiratievocht slecht opgenomen wordt.

Besef daarom dat je een goed bed nooit gratis of voor een habbekrats krijgt. Het feit dat een retailer een matras oorspronkelijk aan 2.000€ prijst en ditzelfde bed tijdens de koopjesperiode voor een opruimprijs van 400€ aanbiedt, moet toch met argusogen bekeken worden. Wat is hier het referentiepunt? Waar komt de oorspronkelijke 2.000€ dan vandaan? Wat was de drijfveer van de verkoper om het bed aan die hoge initiële prijs te etaleren? Je kan je hier afvragen of het eerder om een monsterprijs gaat dan wel om een monsterkorting.

‘It takes two to tango’. Dat is ook zeker waar tijdens de SOLDEN. Soms lijkt het wel alsof klanten de fopperij ook zelf willen. Als ze geen korting  hebben gekregen, dan hebben ze “geen goeie deal gedaan” en dat is thuis of op café dus lastiger uit te leggen. In dergelijke gevallen betaal je dikwijls ook nog teveel voor wat je krijgt!!! De koopjesperiode staat er trouwens ook bekend voor dat het al eens voorvalt dat je een miskoop begaat. Omwille van de hoge kortingen ga je ietwat impulsiever te werk. Kijk maar naar de aankoop van kledingstukken. Ik denk dat iedereen de volgende slogan wel kent: ‘3 halen, 2 betalen’.  Geef toe, je hebt ze niet alle drie nodig en misschien past het model je wel helemaal niet.

Ook bij de aankoop van een bed of een matras is omzichtigheid aangewezen. Is het bed en is de matras wel goed voor jouw lichaamsbouw? De grote korting zal je zuur opbreken als je nadien slapeloze nachten beleeft in een bed dat niet bij jou past.  Daarom adviseren wij je om op zoek te gaan naar winkels die ook tijdens de SOLDEN er voor kiezen om degelijke kwaliteit aan te bieden maar zeker ook degelijk advies geven.  Hoe vaak gebeurt het niet dat je tijdens de SOLDEN minder op die degelijke hulp en raadgeving kan rekenen. Overkomt het jou ook tijdens de SOLDEN dat je amper geholpen wordt? ‘Zoek het zelf maar uit’ is de sfeer die heerst in heel wat winkels tijdens de koopjesperiode.

Laat het jou niet overkomen tijdens je zoektocht naar het ideale bed. Slapen is een essentiële behoefte. Goede nachtrust levert je tonnen energie op tijdens de dag. Kies daarom een betrouwbare partij om je nieuwe bed te kopen. Ik vind het zelf heel belangrijk dat je bij House of Sleep ook tijdens de SOLDEN goed advies krijgt. En uiteraard kan je bij ons ook mooie kortingen krijgen. Maar het zijn kortingen die gebaseerd zijn op realistische maatstaven. Ons gaat het er om dat we dankzij onze vak en productkennis je goed kunnen adviseren om goed te slapen. Als we tijdens deze soldenmaand je dan ook nog een verantwoorde korting kunnen geven, is dat zeker mooi meegenomen en met veel plezier gedaan!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak