Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
aminozuren eten en slapen goed slapen

Dit moet je eten om vanavond veel beter te slapen…

Hoe zorg je ervoor dat je voeding een positieve invloed heeft op je nachtrust? Er zijn verschillende manieren. En omdat ik van beter slapen mijn beroep en mijn missie heb gemaakt, test ik elke wetenschappelijk onderbouwde tip die ik tegenkom persoonlijk uit. Zo ben ik er altijd zeker van dat het advies dat ik geef om je nachtrust te verbeteren ook effectief werkt. Vandaag geef ik je 3 eenvoudige tips die ervoor gaan zorgen dat jij straks gaat slapen als een roosje.

2 VLIEGEN IN 1 KLAP MET KERSENSAP

Aan de Northumbria University weten ze het al langer: kersensap van zure kersen is echt een superfood. Je gaat er bijvoorbeeld buikvet door verliezen, maar ook – en daar gaat het hier over – makkelijker door in slaap vallen. Het sap van de Montmoncery kers is een belangrijke bron van melatonine. Melato-wat? Melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd. Dat hormoon reguleert je slaap en als je er voldoende van aanmaakt, ga je beter én langer slapen. Dat je al slapend ook nog eens aan een slanke lijn werkt, is écht een bonus!

OP DOKTERSVOORSCHRIFT – OF TOCH BIJNA 😉 – BANANEN

Drs. P zong lang geleden al over allerhande goede – en ook minder goede – eigenschappen van bananen. De weetjes vlogen in het rond en aan het eind van het lied had je het gevoel dat er alles wat over bananen te weten viel was gezegd (of gezongen). Toch wordt in dit fantastische nummer niets gezegd over hoe je door te bananen te eten beter gaat slapen. Nochtans is het zo: wie voor het slapengaan een banaan eet, helpt zijn lichaam om makkelijker in te slapen. Want bananen bevatten tryptofaan, een stof die helpt om melatonine in grotere mate aan te maken waardoor je beter slaapt. Een neen, van bananen word je niet dik. Het wordt hoog tijd dat we die mythe de wereld uit helpen!

Gratis e-book over Superfoods!

NEEM VLOEIBARE AMINOZUREN

Aminozuren zijn van nature in je lichaam aanwezig en vormen de basis van je stofwisselingsprocessen. Naast de aminozuren die je lichaam zelf aanmaakt, haal je ook extra aminozuren uit je voeding. Door vloeibare aminozuren in te nemen met een juiste dosis glutamine, ornithine en arginine, help je je lichaam te ontgiften en bestrijd je onder andere slapeloosheid.

ALLE KENNIS BINNEN HANDBEREIK

Alle tips over superfoods die je beter helpen te slapen heb ik verzameld in mijn E-book over superfoods. Want ik begrijp best dat je – zelfs als je dol bent op kersensap – je misschien ook wel eens een ander drankje wil proeven voor je naar bed gaat. Zoals gezegd, ik heb alles ook zelf geprobeerd en ik ben ervan overtuigd dat ook jij beter gaat slapen met mijn tips. Kijk ook eens naar de vlog die me heeft geïnspireerd om dit artikel te schrijven.


Bron: Dit moet je eten om vanavond veel beter te slapen

Gratis e-book over Superfoods!
avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak