Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
Matrassen NASA traagschuim

Mline matrassen voor optimale nachtrust

Het merk Mline draait om optimale nachtrust. Mline is zich ervan bewust dat ons dagelijks leven steeds intensiever wordt. Als we dit willen volhouden en ervan willen genieten, dan moeten we de nachtrust maximaal benutten, vindt Mline.
Daarom is Mline een kei in drukverlagende matrassen. Door drukverlagende materialen draai en woel je minder in bed. Je slaapkwaliteit verbetert hierdoor aantoonbaar. De matrassen ventileren uitstekend, voelen prettig aan en zijn niet te zacht.

Eén van de belangrijkste verschillen tussen de matrassen van Mline en andere matrassen is de unieke samenstelling die Mline hanteert. De matrassen zijn onder meer gemaakt van visco-elastisch materiaal, dat zich precies naar de contouren van het lichaam vormt. Daardoor zorgen de matrassen van Mline voor drukverlaging, ergonomische ondersteuning en een betere bloedsomloop tijdens de nacht.

Mline producten staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Die kunnen zelfs worden gegarandeerd, doordat ze uitgebreid worden getest door TÜV (een onafhankelijke Duits certificatie- en inspectie-instelling) en TNO (een Nederlands onderzoeksinstituut).

ONZE ERVARINGEN MET MLINE

Ook wij werken sinds 2012 met Mline matrassen en we hebben uitstekende ervaringen met het merk. In het verloop van deze tekst vertellen we jullie waarom.

VOORDELEN VAN VISCO-ELASTISCHE MATRASSEN OF TRAAGSCHUIM MATRASSEN

Mline en Tempur zijn in Nederland en België bekende merken op het gebied van visco-elastische matrassen (ook wel traagschuim of NASA-schuim genoemd). Waar Mline vooral groot is in Nederland, is Tempur een internationale speler.
Traagschuim is uniek in zijn soort en heeft ontzettend veel voordelen:

 • Past zich naadloos aan de lichaamsvormen van de slaper aan
 • Zorgen tijdens de slaap voor een onbelemmerde bloedsomloop
 • De matrassen ontlasten de zenuwbanen en spieren
 • De eigenschappen van traagschuim dragen bij aan een ontspannen nachtrust
 • Traagschuim vermindert de kans op doorliggen en draagt bij aan de reductie van nek- en rugklachten
 • Minder draaien en woelen tijdens de nacht, waardoor je een veel betere slaapkwaliteit ervaart
 • Lange levensduur en hoge kwaliteit. Hierdoor hoef je niet meer zoals bij traditionele matrassen elke seizoen te draaien (het matras om zijn as en hoofd-voet)

MAAR ER ZIJN OOK NADELEN AAN VISCO-ELASTISCHE OF TRAAGSCHUIM MATRASSEN

 • Het draaien en keren kan soms iets lastiger zijn omdat het materiaal zo goed ‘meebeweegt’
 • Sommige mensen vinden dat de ‘reactietijd’ van enkele seconden van het traagschuim als je verandert van positie in bed soms onprettig, alhoewel dit snel went.
 • De kwalitatief hoogwaardige traagschuim matrassen kennen een hogere aanschafprijs

VOORDELEN MLINE MATRASSEN

De voordelen van Mline matrassen ten opzichte een groot aantal andere matrassen zijn groot:

 • Naadloze aanpassing aan de vormen van het lichaam
 • Drukpunten op het lichaam worden sterk gereduceerd
 • Goede vochtregulerende eigenschappen
 • Anti-allergie werking tegen huisstofmijt
 • Gebruik van bacterie- en schimmelwerende materialen
 • Een hoge densiteit van schuimen die verwerkt zijn in de matrassen (soortelijk gewicht). Dit ligt tussen de 65 en 85 kg per m², waardoor een veel langere levensduur en een veel hoger ligcomfort wordt bereikt
 • Bij Mline is de afdekkingslaag om een slimme manier ingesneden, waardoor zowel bij de schouders en heup een nog hogere mate van aanpasbaarheid wordt gerealiseerd
 • MLine matrassen kan je op elke ondergrond leggen dus op een boxspring, resorts en latten- of schotelbodem
 • 100 dagen omruilgarantie
 • zeer elastische matrashoes die gewassen kan worden

MLine maakt voor haar matrassen gebruik van de allernieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van slapen. Het verschil tussen de twee is dat MLine in de topmodellen naast traagschuim ook pocketveren en schokdempers verwerkt. Bovendien is het matrasoppervlak bij die modellen in vijf zones onderverdeeld. De MLine Slow Motion IV lijkt bijvoorbeeld erg op de Tempur Original 20 cm. Ook de prijzen voor de matrassen liggen dicht bij elkaar.
Toch zou je als nadelen van MLine matrassen ten opzichte van Tempur matrassen kunnen noemen:

 • MLine matrassen is actief in slechts een klein aantal Europese landen, waarbij Nederland de grootste markt is, terwijl Tempur wereldwijd marktleider is in matrassen van traagschuim
 • MLine geeft 10 jaar garantie op matrassen, waarvan 5 jaar volledig en 5 jaar degressief, terwijl Tempur de volledige 10 jaar garantie geeft
 • Bij MLine is het niet mogelijk om een grote matras van bijvoorbeeld 180×200 te verkrijgen (bij Tempur bijvoorbeeld wel). Bij een matrasmaat groter dan 160 centimeter wordt er bij Mline altijd gewerkt met twee separate kernen die in één matrashoes worden ‘gestoken’. Deze liggen dan wel heel dichtbij elkaar, maar de naad voel je altijd wel een beetje. Hierdoor is het het wél mogelijk om twee verschillende hardheden in één matras te combineren, wat dan weer een voordeel is

ALTERNATIEVEN VOOR MLINE MATRASSEN

Zoals gezegd, is Tempur een goed alternatief voor MLine. Het merk heeft zichzelf inmiddels meer dan bewezen en wordt door velen geprezen om zijn goede kwaliteit.

Doordat MLine in zijn toprange matrassen pocketveren verwerkt, is er sprake van steviger ligcomfort dan bij Tempur, maar toch met de voordelen van traagschuim. Vooral voor personen die het belangrijk vinden makkelijk van positie te veranderen tijdens de slaap in hun bed of de voorkeur geven aan iets vaster ligcomfort, is Mline een goed alternatief.
Ook voor buikslapers is vooral de Mline Slow Motion VI erg prettig omdat er ter hoogte van de buik cq. lende extra schokdempers zijn aangebracht. Hierdoor wordt de buik beter ondersteund. Hierdoor is dit minder belastend voor de onderrug in builigging.

Echte alternatieven voor traagschuim van deze kwaliteit zijn er niet. Wat in de buurt komt is natuurlatex van bijvoorbeeld de firma Kreamat, een Belgisch bedrijf dat bekend staat om de hoge kwaliteitseisen die gesteld worden aan de materialen van hun boxsprings en matrassen. De natuurlatex van Kreamat bestaat voor tenminste 85% uit natuurlatex en heeft ook een hoge densiteit (soortelijk gewicht) van maar liefst 84kg/m², waardoor deze matrassen ook zeer drukverlagend en drukverdelend zijn.

HEB JE HET VAAK TE WARM IN BED? LEES DIT DAN EVEN…

Als je het ‘s nachts te warm hebt, dan slaap je niet lekker. Het te warm hebben in bed kan veel oorzaken hebben, maar er zijn een aantal praktische maatregelen die je kan treffen om het nachtelijk zweten tegen te gaan of onder controle te krijgen.

 • de ideale slaapkamer temperatuur is ca. 18°C
 • houd in de zomer ramen en deuren gesloten, zolang je de warmte buiten kunt houden, blijft de binnentemperatuur onder controle
 • als je graag van pittig eten houdt, kan dit leiden tot ‘zweet aanvallen’, vermijd dergelijke maaltijden als je het snel te warm hebt in bed
 • vermijd ook het drinken van alcohol, dit zorgt er ook voor dat je ’s nachts meer zult zweten
 • dit geldt ook voor het drinken van koffie of andere cafeïne houdende dranken; bovendien onttrekt koffie vocht aan je lichaam
 • kijk goed naar je beddengoed: vermijd zoveel mogelijk synthetische producten. Werk met materialen die van nature de temperatuur reguleren zoals Kamelenhaar of Kasjmier. Sommige synthetische producten bieden ook uitkomst zoals Thinsulate of Outlast

MEDISCHE OORZAAK?

’s Nachts overmatig zweten kan ook een medische oorzaken hebben. In dit geval is het verstandig een arts te raadplegen. Maar denk ook aan de menopauze bij vrouwen, stress, overactieve schildklier of het gebruik van medicijnen zoals anti depressiva.


Natascha, ik hoor vooral positieve verhalen over Mline, waar slaap jezelf eigenlijk op?
Ja, deze vraag had ik wel verwacht en ook klanten stellen mij vaak deze vraag. Het zal jullie misschien verbazen maar ikzelf slaap op een waterbed. Om dezelfde redenen waarom ik zou  kiezen voor Mline of Tempur: de fantastische drukverlagende en drukverdelende eigenschappen. Hierdoor ga ik veel dieper slapen en woel en draai ik veel minder in bed. Mijn slaapkwaliteit is dus veel hoger dan bij een conventionele matras.

Het belangrijkste voordeel van een waterbed tegenover Mline of Tempur is, dat mijn waterbed verwarmd is. Aangenaam warm in de winter en koel in de zomer. Dit voordeel wil ik niet kwijt, vandaar dat ik op een waterbed slaap.

WAT MOET JE NOG MEER WETEN OVER MLINE?

100 DAGEN OMRUILGARANTIE

Als je matras niet aan de verwachtingen voldoet, heeft Mline een omruilgarantie van liefst 100 dagen op matrassen. Je kunt je matras dan binnen 100 dagen omruilen tegen een ander type matras. Er is wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, die je uitgebreider kunt teruglezen op de website van Mline. Hier alvast een idee:

 • De garantie geldt alleen op 1-persoons matrassen
 • Het matras moet fatsoenlijk en schoon worden aangeleverd
 • De koper kan eenmalig gebruik maken van de omruilgarantie

10 JAAR GARANTIE

M-Line producten dragen een garantie die kan oplopen tot 10 jaar. Op de website van Mline kun je een garantiecertificaat downloaden en de uitgebreide garantievoorwaarden nalezen die op jouw matras van toepassing zijn.

CERTIFICATEN

De producten van Mline dragen een aantal kwaliteitscertificaten. Zo heeft Mline het certificaat iSM gel, van het nieuwe innovatieve infused Slow Motion Geld in het visco-elastisch schuim van alle matrassen, die zorgen voor een comfortabele en ventilerende bovenlaag in de matras. Tevens beschikt het merk over Air Release, dat ervoor zorgt dat vocht en warmte snel worden afgevoerd door het matras.

Tevens beschikt Mline over Dynamic Support, wat zorgt voor de dynamische ondersteuning van het lichaam en Adapt Cover. Dit is de innovatieve hoes die is opgedeeld in zeven zones die zorgen voor een complete opname van het lichaam. Ook is Mline de drager van het Air Based certificaat, dat zorgt voor optimale ventilatie van de matras en FleXnet Supportsysteem, dat ervoor zorgt dat de heup zowel in zittende als liggende positie wordt ondersteund.
Zoals eerder genoemd, hebben de Slow Motion-matrassen van Mline het TÜV-certificaat, wat betekent dat de producten veilig en gebruiksvriendelijk zijn. Tevens is het Öko-Tex-certificaat belangrijk om te noemen. Dat certificaat garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van mensen.

Meer certificaten van Mline vind je op de website.

MEER DAN MATRASSEN

Naast matrassen levert Mline ook bedbodems, kussens, textiel, toppers, boxsprings en andere slaapaccessoires. Allemaal met hun eigen certificaten en garanties.

MATRASSENTEST

Op de website van Mline kun je ontdekken welk matras het beste bij je past. Mline heeft alle ervaringen met het slapen op een matras van Mline verwerkt in een matrassenwijzer, die uitsluitend dient ter ondersteuning van de keuze voor een matras. Aan de hand van het advies uit de matrassenwijzer,  kun je gericht proefliggen bij een Mline dealer. http://www.mline.nl/matrassenwijzer/

BOEK

Sinds kort heeft Mline ook een boek uitgegeven onder de titel ‘het slapende brein’ van Prof. Dr. Anton M.L. Coenen met veel interessante informatie over slapen, de historie van slapen en hoe goed slapen je kan helpen om je prestaties te verbeteren.

AANBEVOLEN DOOR TOPSPORTERS EN FYSIOTHERAPEUTEN

Fysiotherapeuten, zorginstellingen, topsporters en ziekenhuizen: ze vertrouwen allemaal op de drukverlagende eigenschappen van Mline. Het idee dat er overdag alleen maximaal gepresteerd kan worden als er ’s nachts optimaal wordt uitgerust, heeft Mline kennelijk heel serieus genomen, want de ervaringen van veel topsporters zijn erg goed.
Zelfs zo goed dat onlangs een samenwerking werd aangegaan met NOC*NSF, de Nederlandse topsportbond. Mline leverde al eerder matrassen voor Olympische toernooien, zoals in Vancouver, Beijing, Londen en Sochi. Maar nu is er dus sprake van een structurele samenwerking.

Ook individuele sporters maken gebruik van de mogelijkheden van Mline. Zo slaapt zeiler Renée Groeneveld op een Mline. “Mline helpt me ’s nachts, zodat ik overdag beter kan presteren”, zegt ze op de site van Mline. Maar ook ex-judoka Dennis van der Geest slaapt op een Mline. “Slaap is misschien wel de meest onderschatte training”, zo zegt hij. Tevens heeft profvoetballer Ritchie de Laet Mline ontdekt. “Ik ben een vechter op het veld en dat vergt het maximale van mijn lichaam. Daarom is goed slapen enorm belangrijk voor mij en heb ik voor Mline gekozen.”
Ga naar Mline: www.Mline.nl

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak