Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
boxsprings goed slapen Matrassen

Magnitude bedden en boxsprings, slapen in schoonheid. Ook ergonomisch?

Magnitude betekent letterlijk ‘grootte of omvang’. In de geologie gebruikt men de term om de sterkte van een aardbeving aan te geven. In de astronomie is magnitude een maat voor de helderheid van sterren. In de beddenwereld kennen we ‘Magnitude Luxury Bedding’ als een Belgisch merk van ambachtelijk vervaardigde bedden die er groots, majesteitelijk en imponerend uitzien.
Met een bed van Magnitude tover je je slaapkamer om tot een oord van luxe, lust en grandeur. Met hart en ziel maken reeds vier generaties ontwerpers de boxspringbedden in de eigen ateliers. Dit doen ze met heel veel liefde voor het werk. Van het verzagen en frezen van de houten karkassen en het in elkaar zetten van de zakjesveren tot het versnijden en naaien van de bekleding.

Natascha Wouterson van House of Sleep: ‘De bedden worden voor een groot deel met de hand gemaakt met veel aandacht voor de afwerkingdetails. Tijdens een bezoek aan de productieafdeling in Harelbeke valt het op hoeveel tijd en zorg er besteed wordt aan de verwerking van de gebruikte materialen en stoffen. De stelling van Magnitude is dan ook dat ze de tegenpool willen zijn van massaproductie. Ieder bed is een uniek verhaal dat volledig volgens jouw persoonlijke smaak kan gemaakt worden. Wij vinden het heerlijk om samen met onze klanten, die voor een Magnitude bed kiezen, stoffen te selecteren. We worden dan samen creatieve breinen die de elementen en de sfeer van het bed bepalen.

Het gaat dan over een klassiek tot design of van een barok tot minimalistisch of van een sober tot uitbundig en zelfs gewaagd uitzicht. Magnitude inspireert je dan ook met het ‘inspiratieboek’ waarin ze beelden samenbrengen van vier stijlen Classic, Contempory, Fusion en Modern. Je kan deze luxueus uitziende catalogus GRATIS in onze winkels krijgen. Je doet er prachtige ideeën op om je bed helemaal naar je persoonlijke stijl te ontwerpen. De stoffen voor het bed kies je uit een selectie van de mooiste en rijkste stoffenmerken. De mogelijkheden zijn ingedeeld in drie prijscategorieën.

Binnen elke categorie kan je eindeloos gaan combineren uit trendy, klassieke en moderne stoffen. Als kers op de taart kan je nog kiezen voor mooie accessoires zoals sierkussens, plaids, volants en bedspreien, gestoffeerde nachtkastjes en geraffineerde bedbanken steeds in een zeer stijlvolle afwerking met oog voor detail.
Het samenstellen van het bed naar jouw eigen smaak gaat trouwens veel verder dan het kiezen van stoffen. Jij bepaalt helemaal zelf hoe je de bedbodem wil, hoe het bed omrand wordt en hoe het hoofdpaneel er moet uitzien. Ook voor de matrassen kan je zelf een keuze maken uit vijf verschillende matraskernen en beslis jij dus hoe de kern van de matras moet samengesteld zijn. Streelzachte matrashoezen en comforters uit dubbeldoek of damast verwennen je lichaam en ook je geest tijdens het slapen.

Esthetisch maar vooral ook ergonomisch!!! ‘Ook op het vlak van ergonomie wil Magnitude niet achterblijven. De bedden zijn niet alleen esthetische kunstwerken maar ook het slaapcomfort staat centraal. Je kiest uit een zachte, een medium of een vaste uitvoering voor de matras. Om je daarin te adviseren gebruikt Magnitude je persoonlijke BMI of Body Mass Index. Die bereken je door je gewicht te delen door het kwadraat van je lengte. Qua ligcomfort passen de Magnitude boxspring bedden zich zonder moeite naar de verlangens van de veeleisende slaper. Voor Magnitude is het uitgangspunt dat een goed, esthetisch en comfortabel bed een noodzaak is voor iedereen die in harmonie wil leven. De bedden voelen vederzacht. Je zinkt er als het ware in weg. En dat is een heerlijk gevoel. De bedden van Magnitude zijn stuk voor stuk unieke pareltjes geïnspireerd op iemands persoonlijkheid, smaak en wensen.

Dat deze prachtige bedden volledig van Belgische makelij zijn, daar mogen we in België best trots op zijn. Wij van House of Sleep maken je graag wegwijs in de wereld van de Magnitude Bedden. Wij wensen je nu al een droom van een nacht in een droom van een bed.’

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak