Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

Maak deze fout niet als je een boxspring gaat kopen


Een boxspring bed is hoe langer hoe geliefder. Ik zou bijna durven zeggen dat het een echte trend aan het worden is. Maar wat is dat eigenlijk, een boxspring? En waarom is het zo populair? En vooral, moet jij ook een boxspring kopen? Of is het echt niks voor jou? Je komt het allemaal te weten in deze blog post.

Wat is dat, een boxspring bed?

Het bijzondere aan een boxspring is de onderbouw van het bed. En hier moet je al oppassen, wil je een boxspring kopen, want de verschillen zijn ENORM! In het absolute basismodel bijvoorbeeld zitten geen veren. Deze onderbouw is niks meer dan een houten frame, bekleed met stof. Het spreekt voor zich dat het enige aantrekkelijke aan deze boxspring onderbouw de prijs is. Op een zeker comfort hoef je niet te rekenen, tenzij je graag op een houten plank slaapt natuurlijk. 🙂

Een boxspring met veren

Een echt boxspring heeft wat mij betreft in zijn onderbouw tenminste een Bonell veer. Bonell veren zijn breder aan de bovenkant en versmallen naar onderen toe. Deze veren verdelen uiteraard wel het gewicht, maar blinken zeker niet uit op vlak van comfort.
De beste boxsprings hebben pocketveren. Die boxsprings verdelen optimaal de druk op elk punt van je lichaam. Pocketveren zijn in staat tot een grote individuele aanpassing per veer aan je lichaam. Zo zijn er zelfs boxsprings met een dubbele pocketveren laag in hun box. Je begrijpt dat de kwaliteit van je ligcomfort telkens verhoogt naarmate je boxspring bed gesofisticeerder wordt.
Ook de verluchting van je boxspring is een belangrijk aspect. Een goed boxspring staat op poten zodat de lucht erdoor kan circuleren; perfect voor het afvoeren van onder andere transpiratievocht.
[sleeptest_button]

Waarom een boxspring kopen?

Heeft een boxspring dan meer voordelen dan een traditionele lattenbodem? Best wel. Bedenk dat als je op een lat van een traditionele lattenbodem drukt er niet veel meer meebeweegt dan het midden van de laten. Verder dan dat past zo’n lattenbodem zich niet aan je lichaam aan. Dat is bij een kwalitatieve boxspring wel even anders. Met pocketveren heb je veel meer aanpassingspunten zodat je bed zich op elk punt van je lichaam aanpast voor een perfecte ondersteuning.

Een boxspring past bij bijna elke matras

Nog een voordeel van een boxspring is dat je je boxspring kan combineren met verschillende soorten matrassen om je slaapcomfort aan je wensen aan te passen. Een boxspring laat zich prima combineren met een extra pocketveren matras, maar ook met een koudschuim matras, een latexmatras of een visco-elastische matras. Weet dat een hoogwaardige boxspring een levensduur van 2 matrassen heeft. Je investeert met andere woorden meteen in 20 jaar goed slapen!
[sleeptest_button]

Nog meer comfort met een matrastopper

Afhankelijk van de gekozen boxspring combinatie kan je die nog verder aanvullen met een matrastopper. Dat gebeurt vaak als zowel je matras als je boxspring in dezelfde stof bekleed zijn. Je verhoogt je comfort dan nog meer met zo’n toplaag. Ook hier heb je voor je topmatras weer de keuze uit verschillende kwaliteiten en afwerkingen. Denk aan een topmatras uit latex, koudschuim, een visco-elastische topmatras of een topper uit verschillende natuurlijke materialen zoals wol, katoen, kasjmier, zijde of paardenhaar.

Extra voordelen van de boxspring

Een boxspring heeft een goede instaphoogte. Wie kiest voor een boxspring bed geniet van een aangename hoogte om uit het bed te stappen of om te gaan liggen. Dat komt omdat boxsprings meestal zo’n 60 à 70 cm hoog zijn. Weet ook dat een boxspring erg veel afwerkingsmogelijkheden biedt. Zo heb je een waaier aan mogelijkheden om de stof te laten aansluiten bij het design van je slaapkamer. Dat geldt ook voor de vele variaties aan hoofdborden voor boxsprings. Daarnaast kies je welke poten je onder je boxspring wil en hoe hoog je je bed wil.
Kortom, het is begrijpelijk dat de boxspring sinds een paar jaar aan een flinke opmars bezig is. Boxsprings hebben namelijk erg veel voordelen. Wil je nog meer weten over boxsprings en een miskoop vermijden? Download dan het gratis E-book “Alles over boxsprings”. En kijk zeker eens naar de vlog waarop deze blog gebaseerd is. Dan zie je onder andere hoe dat zit met die pocketveren, of waarom een traditionele lattenbodem je minder optimaal ondersteund. Kwestie van helemaal op de hoogte te zijn als je aan een nieuw bed toe bent! 🙂
Misschien vind je dit ook interessant:
Kameelharen dekbed, een nieuwe hype?
Nieuw: donzen dekbed volledig afgestemd op jouw lichaam
Bron: Maak deze fout niet als je een boxspring gaat kopen

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak