Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Floris Wouterson
Matrassen slaaptips

Maak deze fout niet als je een nieuwe matras gaat kopen

Ga je een nieuwe matras kopen? Prima, dan investeer je in een beter slaapcomfort en dus ook in meer energie overdag. Noem het beroepsmisvorming, maar ik wil jullie als slaapspecialiste graag even wijzen op een veel gemaakte fout bij het kopen van een nieuwe matras. Veel klanten gaan er namelijk van uit dat hun gewicht het uitgangspunt is voor het kiezen tussen een harde of een zachtere matras. Dat is écht veel te kort door de bocht. Het is een misvatting die ik met deze blog graag voorgoed uit de wereld wil helpen. 

VERMIJD EEN MISKOOP DOOR NONSENS 

Het is echt niet zo dat je enkel als lichtgewicht voor een zachte matras kan kiezen, of omgekeerd, dat je als je meer dan 100 kilo weegt vastzit aan een harde matras. De ideale hardheid van je matras wordt bepaald door je lichaamsbouw, niet enkel door je gewicht. Of je matras dan niet helemaal doorzakt onder je gewicht? Als je een kwalitatieve matras hebt niet. Ik leg je graag uit waarom. 

DE ENE 80 KILO IS DE ANDERE NIET 

Je gewicht zegt wel iets over je lichaam, maar lang niet alles. Aan de hand van een aantal specifieke voorbeelden illustreer ik waarom je lichaamsbouw de doorslaggevende factor is bij de keuze van je nieuwe matras. Stel, er komen 2 klanten binnen die elk op zoek zijn naar een nieuwe matras. Allebei wegen ze ongeveer 80 kilo. Het verschil zit in hun lichaamsbouw. De ene klant is behoorlijk groot, de andere iets kleiner, met wat buikgewicht. Die laatste klant zal meer baat hebben bij een een medium tot firm matras, terwijl de eerste klant gerust een medium tot soft matras kan kiezen omdat zijn lichaamsgewicht veel beter verdeeld is over de volledige matras. 

STEVIGE SCHOUDERS OF WEELDERIGE HEUPEN? 

Ja, ook je schouderbreedte of het feit of je bredere of smallere heupen hebt, speelt een rol bij de keuze van je matras. De vraag is waar het voornaamste gewicht komt te liggen? Zo is een zachtere matras aan te raden als je brede heupen hebt om te vermijden dat er te veel druk op je heupen terecht komt. Iets wat met een harde matras zeker het geval is. Je wervelkolom komt namelijk nooit mooi in een rechte lijn te liggen bij een combinatie van een harde matras met brede heupen. Want je heup wordt letterlijk uit je matras gedrukt, wat zorgt voor verschuivingen in je wervelkolom. De rugpijn die je dan ’s morgens voelt, komt van je zenuwbanen die de hele nacht je tussenwervelschijven tegen zich aan kregen gedrukt. 

HOOGWAARDIGE MATRASSEN VOOR EEN PERFECTE ONDERSTEUNING 

Hoogwaardige materialen en een doordacht ontwerp van je matras helpen om je de ideale ondersteuning te bieden die perfect past bij jouw lichaam. Een kwalitatieve matras is totaal elastisch, ook als die een zwaarder gewicht moet dragen in een soft versie. Laat je dus niks wijsmaken en kies voor een matras waar je een minimale garantie van 10 jaar op krijgt. Elke zichzelf respecterende slaapspeciaalzaak zal zo’n garantie probleemloos aanbieden. 

LAAT JE PERSOONLIJK ADVISEREN EN NEEM DE TIJD 

Maak niet de fout om enkel op je gewicht af te gaan als je een nieuwe matras gaat kopen. En maak ook niet de fout om het ‘eens even snel tussendoor’ te doen. Neem de tijd en laat je goed informeren. Je zal straks erg veel tijd op je nieuwe matras gaan doorbrengen. Als je die tijd in een gezonde slaaphouding doorbrengt zal je dat merken overdag. Van slapen op een matras die bij je lichaamsbouw past word je beter uitgerust wakker. En je hoeft écht geen slaapcomfortspecialist te zijn om de weten dat dat de uiteindelijke bedoeling van je nachtrust is. 

Liever live testen? Dat kan! Kom proefliggen in onze winkel in Schilde. We helpen je graag bepalen welke matras jouw lichaam optimaal ondersteunt. 

Laat onder dit artikel zeker weten wat jij het moeilijkste vindt aan het kiezen van een matras. Of heb je al eens een verkeerde matras gekozen en heb je een gouden tip om dat te vermijden? Deel die dan onder deze blog! En bekijk ook de vlog die als inspiratie heeft gediend voor dit artikel. Die kan je overigens makkelijk delen zodat je meteen anderen helpt om de juiste matras te kiezen 

Bron: Maak deze fout niet als je een nieuwe matras gaat kopen 

avatar Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak