Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

Leren slapen: slaap makkelijker in en wees je gedachten te snel af


Hoezo? Leren slapen? Is slapen dan iets wat je kan of moet leren? Eigenlijk wel, want onderzoek wijst uit dat flink wat mensen niet goed slapen, of op zijn minst moeilijk in slaap vallen. Een krachtige techniek om je gedachten af te leiden en makkelijker in slaap te vallen is alfabetiseren. In deze blog verklap ik hoe jij straks ook beter slaapt dankzij alfabetiseren.

Neemt stress de overhand? Leid je gedachten af met alfabetiseren!

Heb je er ook last van? Je bent doodop en hebt écht nood aan slaap, maar stress neemt de bovenhand en je valt maar niet in slaap? Je gedachten gaan met je dollen en de situatie gaat van kwaad naar erger. Dat is het moment waarop je moet alfabetiseren. Ik leg je uit hoe je dat doet en waarom het werkt.

Hoe werkt alfabetiseren?

Bedenk een categorie, bijvoorbeeld steden, en loop het hele alfabet af. Geef elke letter van het alfabet een stad: A voor Antwerpen, B voor Brussel enzovoort. En omdat alfabetiseren geen Scrabble is, mag je de letter Q, X en Y overslaan. Kwestie van de zaak ook leuk te houden! 🙂 Zijn steden wat te saai, te moeilijk, of heb je daar gewoon geen zin in? Met alfabetiseren zijn de mogelijkheden eindeloos. Wees creatief en kies een onderwerp dat je aanspreekt. Ja, knappe acteurs of actrices mogen ook. 🙂
[sleeptest_button]

Waarom werkt alfabetiseren?

Alfabetiseren om sneller in slaap te vallen werkt omdat het je afleidt van de gedachten die je onrustig maken en stress veroorzaken. Zo word je rustig en val je makkelijker in slaap. Door voor een prettig onderwerp te kiezen, vergroot je het krachtige effect van de alfabetiseringstechniek nog meer, want met die knappe acteur of actrice in gedachten val je écht met een gelukzalige glimlach in slaap. En wie weet houd je er ook nog een fijne droom aan over. 🙂

De beste slaaptips ter wereld in een gratis boek

Iedereen heeft recht op goed slapen. Ik geloof er namelijk sterk in dat als we met zijn allen beter gaan slapen, we ook écht fijnere mensen worden. Daarom heb ik de 18 beste slaaptips ter wereld gebundeld in een gratis E-book dat je hier kan downloaden. Is alfabetiseren dan niet voldoende? Uiteraard wel. Maar misschien wil je wel eens een andere slaaptechniek proberen of vind je paradoxaal denken leuker? Hoe dan ook, deze wetenschappelijk   bewezen technieken om sneller in slaap te vallen zijn razend efficiënt. Je zal jezelf voor de kop slaan dat je het al niet veel langer geprobeerd hebt.
Help ook anderen beter te slapen door dit artikel te delen. Of abonneer je op ons YouTube-kanaal voor een waaier aan slaaptips binnen handbereik. Je vindt er onder andere de vlog die aan deze blog post voorafging. Heb je zelf nog een waardevolle slaaptip die ik niet in mijn E-book heb vermeld? Laat weten! Ik probeer die graag ook zelf eens uit!
Misschien vind je dit ook interessant:
Kameelharen dekbed, een nieuwe hype?
Zweten in bed? Met een waterbed is dit voorbij
Bron: Leren slapen: slaap makkelijker in en wees je gedachten te snel af

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak