Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen slaaptips

Leer slapen met Steven Spielberg: de movie methode

Leren slapen met Steven Spielberg? Wat bedoel ik daar nu weer mee? Die is toch helemaal niet in de buurt? Of is dat de naam van één of andere slaapexpert? 🙂 Helemaal niet, Steven Spielberg is de kapstok die ik gebruik om je een methode uit te leggen waarmee je je hersenen een beetje om de tuin leidt door te focussen op positieve gedachten om spanning en stress te verdrukken. Het is een ideale, want prettige én efficiënte techniek om sneller in slaap te vallen. Ik leg je uit hoe je dat doet.

SLAAP MAKKELIJKER IN MET DE MOVIE METHODE

Deze slaapmethode prikkelt je fantasie en laat je aan leuke dingen denken. Doe als je op bed ga liggen gewoon alsof je Walt Disney bent (ja hoor, het werkt ook met een andere favoriete regisseur) en denk na over je nieuwe film. Het onderwerp van de film bepaal je volledig zelf, net als de verhaallijn, de cast en de setting. Het is wel belangrijk dat je het positief houdt. Een flinke dosis horror, drama of crime laat je beter even links liggen. Ga volledig op in je verhaal en focus je op de details. Wat gebeurt er allemaal? Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen Oscar-film. Geef toe, er zijn ergere technieken dan deze om sneller te slapen.

MAKKELIJKER IN SLAAP VALLEN DOOR HET WEER IN EEN FILM

Wie had dat gedacht? Dat het weer in een fictieve film je helpt om sneller te slapen? Toch is het zo. Bij de movie methode beleef je intens je eigen verhaal. Je maakt kennis met het hoofdpersonage en verkent de omgeving waarin de film zich afspeelt. Je gaat verder dan de grote lijnen en probeert te zien wat er zich op de achtergrond afspeelt en wat voor weer het is. Laat je helemaal meevoeren tot je merkt dat je je gedachten er niet meer kan bij houden. Je valt in slaap!

BEWEZEN METHODES OM SNELLER TE SLAPEN

Heerlijk snel in slaap vallen kan je leren. Er bestaan talloze bewezen methodes om sneller in te slapen. Ik heb ze gebundeld in mijn gratis E-book: De 18 beste slaaptips op aarde. Download het en haal er die technieken uit die je het meeste aanspreken. Houd je van afwisseling, probeer dan af en toe eens een nieuwe slaaptechniek. Deel ook gerust dit artikel, je weet nooit wie je van zijn slapeloosheid kan afhelpen! En kijk zeker eens naar de vlog over de movie methode. Je vindt die terug op ons YouTube-kanaal, samen met talloze andere waardevolle tips om beter te slapen. Het is belangrijk dat je openstaat voor deze slaaptechnieken. Ze lijken soms wat gek, maar ze werken écht. En tenslotte is het resultaat het belangrijkste, namelijk sneller inslapen!

Bron: Leer slapen met Steven Spielberg: de movie methode

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak