Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hoofdkussens

Last van je nek? 2 tips voor het juiste hoofdkussen

Heb je last van je nek en ga je een nieuw hoofdkussen kopen? Dan vind je het misschien moeilijk om te kiezen tussen een voorgevormd kussen een gewoon kussen? In dit artikel vertel ik je hoe de het juiste hoofdkussen kiest.

Een voorgevormd hoofdkussen voor wie nekklachten heeft

Heb je last van nekklachten? Dan raad ik je aan om een voorgevormd kussen te kiezen. Zo’n voorgevormd hoofdkussen heeft een vaste hoogte die ervoor zorgt dat je nek de hele nacht mooi ontspannen ligt. Bepaal in overleg met je slaapadviseur voor je aankoop de juiste hoogte van je hoofdkussen. Nadien zorgt je voorgevormd kussen ervoor dat je ’s nachts heerlijk comfortabel en in de juiste houding slaapt. De reden hiervoor is eenvoudig: het voorgevormde hoofdkussen behoudt zijn vorm. Kies je de juiste hoogte, dan word je niet zo makkelijk wakker omdat je je kussen weer wat dikker of dunner wil maken. Je ligt nooit te hoog of te laag op een materiaal dat niet in elkaar zakt. Doordat je nek mooi recht ligt, vermijd je nekpijn en nekklachten door een verkeerde slaaphouding.

Toch een niet voorgevormd kussen met nekklachten?

Soms kunnen mensen écht geen afscheid nemen van hun ‘knuffelkussen’ zoals ze het noemen. Toegegeven, zo’n voorgevormd kussen vraagt wat aanpassing. Je moet er wat aan wennen. Als je houdt van het feit dat je hoofdkussen vormbaar is, dan ben je in eerste instantie meestal niet zo blij met dat voorgevormde hoofdkussen. Kan je je gewoon hoofdkussen niet missen en wil je toch wat aan je nekklachten doen? Kies dan voor een hoofdkussen met een goede stevigheid. En vooral: let erop dat je ook hier de juiste hoogte van hoofdkussen kiest. Als je eenmaal de goede hoogte en hardheid van je kussen bepaald hebt, slaap je namelijk veel rustiger.

De juiste hoogte van hoofdkussen is essentieel!

Ik had het er al eerder over. Het is van levensbelang dat je hoofdkussen de juiste hoogte heeft. Die hoogte bepaal je door rekening te houden met een combinatie aan factoren. Uiteraard is er je slaaphouding en je lichaamsbouw, want wie bredere schouders heeft en een zijslaper is heeft een ander kussen nodig dan een smalle buikslaper. Maar ook waarop je ligt is belangrijk. Een waterbed vraagt om een dunner hoofdkussen dan andere matrassen. Het is belangrijk dat je met al deze factoren rekening houdt bij de aankoop van een nieuw hoofdkussen. Een goede slaapadviseur kan je hierbij helpen. Wil je graag eerst zelf nog meer te weten komen over welk hoofdkussen voor jou geschikt is?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak