Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

Jij koud, hij te warm in bed? Hier is de ideale oplossing!

Ken je dat? Terwijl jij in bed net niet ligt te sterven van de kou, klaagt je partner dat hij het veel te warm heeft. Je vraagt je af hoe zoiets mogelijk is! Maar – belangrijker nog – wat je eraan kan doen? Dat vertel ik je in deze 7e tip in mijn reeks van 8 tips voor wie het vaak te warm of te koud heeft in bed.

SCHEIDING VAN LAKEN MAAR NIET VAN BED?

Sleepwise mag dan wel een slaapspeciaalzaak zijn, we weten ook wel iets van romantiek af. Voldoende in alle geval om te beseffen dat 2 aparte dekbedden vermoedelijk niet bovenaan jouw lijstje van ideale oplossingen staat als jij het te koud hebt in bed en je partner het juist te warm vindt. Dus neen, dat gaan we je niet voorstellen. Het is namelijk perfect mogelijk om lekker romantisch onder 1 dekbed te slapen en er toch voor te zorgen dat beide partners de juiste temperatuurbeleving in bed hebben. Hoe dat kan? Door voor 1 van de volgende dekbedden te kiezen!

TEMPERATUUR-REGULERENDE DEKBEDDEN: ALTIJD DE JUISTE TEMPERATUUR IN BED

De juiste temperatuur in bed is belangrijk voor de kwaliteit van je slaap. Heb je het te warm of te koud in bed? Dan ga je daardoor slecht slapen en minder uitgerust wakker worden. Dat is niet goed voor je humeur en slecht voor je gezondheid. Tijd dus om daar iets aan te doen zonder de romantiek uit het oog te verliezen, met 1 van deze 3 dekbedden:

  • Een kasjmier dekbed
  • Een kameelhaar dekbed
  • Een zijden dekbed

Wat er zo bijzonder is aan deze dekbedden? Dat ze de temperatuur helemaal zelf reguleren zodat jij en je partner lekker kunnen slapen zonder te zweten of bibberen in bed.

MET DANK AAN DE NATUUR

Temperatuur-regulerende dekbedden, een sterk staaltje technologisch vernuft? Helemaal niet! Deze dekbedden halen hun temperatuur-regulerende eigenschappen uit de natuur. Hoe? Wel, neem als voorbeeld de kameel. Die leeft in de woestijn. We associëren dat met droogte en schroeiende hitte, maar vergeet niet dat het er ’s nachts erg koud wordt en vaak zelfs vriest. Kortom, een kameel wordt blootgesteld aan erg extreme temperatuurschommelingen. De enige manier om dat te overleven, is een vacht die ervoor zorgt dat je afkoelt als het te warm is, of dat je het juist lekker warm krijgt bij koude temperaturen. Vandaar dat een kameelhaar dekbed uitermate geschikt is voor partners met een verschillende gevoelsbeleving in temperatuur. En dat geldt ook voor een kasjmier dekbed en een zijden dekbed. Fantastisch, toch?

Wil je er graag nog meer over weten? Lees dan ook mijn tip nummer 5 uit deze reeks. Daar ga ik nog meer in detail op deze dekbedden in. Of kijk op ons YouTube kanaal. Daar vind je de vlog die als inspiratie voor dit artikel heeft gediend, net als alle andere vlogs in deze reeks. Oh ja, het is leuk als je dit artikel ook deelt. Want iedereen verdient een goede, gezonde slaap en de nodige romantiek. Dus als je daarbij kan helpen, dan mag je de kans niet laten liggen!

Bron: Jij koud, hij te warm in bed? Hier is de ideale oplossing!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak