Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen waterbedden

Kost een waterbed niet veel stroom?

Wat kost een waterbed aan stroom? Het is een vraag die me vaak wordt gesteld. Terecht. Het is logisch dat je je afvraagt of een waterbed je elektriciteitsrekening niet de hoogte injaagt. Tenslotte moet je een waterbed verwarmen. En is dat verwarmen dan niet duur? Dat blijkt wel mee te vallen… 🙂 In deze blog lees je wat een waterbed kost aan de huidige stroomprijzen.

De stroomkost van een waterbed per jaar

Ik maak het je graag makkelijk. Daarom ga ik het niet hebben over het verbruik van een waterbed, want zeg nu zelf… Weet jij zo direct een prijs te plakken op iets als kWh? Wel, ik kan dat in ieder geval niet losjes uit het hoofd. Vandaar dat het me fijner leek om je meteen te zeggen wat een waterbed aan stroom kost per ligplek per jaar. Dat is tenminste duidelijk. Terzake: een softside waterbed kost aan de huidige elektriciteitstarieven 45€ per ligplek per jaar. Kortom, kies je voor een 2-persoons waterbed, dan kost dat 90€ aan stroom per jaar. Als je denkt aan de vele voordelen van een waterbed, dan betaal je dat met de glimlach, geloof me! 🙂

Stroomverbruik van een waterbed: goedkoper dan je favoriete magazine!

Slapen op een waterbed voelt heerlijk. En intussen weet je dat het wel meevalt met dat stroomverbruik. Omgerekend kost een waterbed je minder aan elektriciteitskosten per maand, dan wat je uitgeeft aan je favoriete magazine per week. Dus al bij al is dat te verwaarlozen; zeker als je weet hoe lekker uitgeslapen en energiek je wakker wordt na een nachtje op een waterbed.

3,75€ per maand kost een waterbed aan elektriciteit

Wat koop je nog voor 3,75€/maand per persoon? Niet zo veel. Maar dat bedrag volstaat wel om te genieten van een verwarmd waterbed. En wat je daarvoor terug krijgt is zo goed als onbetaalbaar. Doordat je waterbed verwarmd is, ontspannen je spieren optimaal, wat de doorbloeding bevordert. En je kan je waterbed niet alleen gebruiken om het lekker warm te hebben. Het houdt je in de zomer ook koel, want de temperatuur is individueel instelbaar. Een aandachtspunt is dat je beter kiest voor energiezuinige verwarmingselementen. Iets waar we je bij Sleepwise graag over informeren.
Waterbedden zijn écht top slaapcomfort. Sleepwise is gespecialiseerd in een ongeëvenaarde service voor waterbedden en bovendien spreek ik uit persoonlijke ervaring als ik het heb over slapen op een waterbed. Het is namelijk mijn favoriete manier van slapen! Ontdek alles wat je wil weten over waterbedden in het gratis E-book over waterbedden dat je hier kan downloaden. Of kom de voordelen van waterbedden aan den lijve testen bij Sleepwise, we helpen je professioneel verder met persoonlijk slaapadvies. Kijk ook eens naar ons YouTube-kanaal en de vlog waarop dit artikel gebaseerd is. Tenslotte kan je nooit te veel slaapadvies krijgen, want goed slapen is de basis van een goede gezondheid en energieke dagen! 🙂
Misschien vind je dit ook interessant:
Slaapproblemen door huisstofmijtallergie?
Waterbed Goldservice by Sleepwise
Bron: Kost een waterbed niet veel stroom?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak