Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen

Kasjmier dekbed, slaapt dit echt zo goed?

Heb je ooit al van een kasjmier dekbed gehoord? Misschien niet. Sterker nog, je vindt het vast vreemd dat mensen het zelfs fijn vinden om met een geit in bed te kruipen. Of tenminste, met een dekbed van geitenhaar. 🙂 Lees hier hoe het voelt en of jij het ook moet overwegen.

Waarom is een kasjmier dekbed zo aangenaam?

Om dat te begrijpen moet je weten waar de kasjmier geit leeft. Meestal is dat in het Himalaya gebergte. Waarom dat belangrijk is? Omdat er in de Himalaya erg grote temperatuurschommelingen zijn tussen overdag en ’s nachts. Een kasjmiergeit moet om te kunnen overleven een vacht hebben die overdag snel transpiratievocht kan opnemen én weer afgeven. ’s Nachts moet haar vacht haar dan weer erg goed warm kunnen houden. Kasjmier is dus in eerste instantie vooral goed temperatuur regulerend. Maar maakt het dat ook aangenaam? Wel ja, maar er is meer dan dat… 🙂

Een kasjmier dekbed is heerlijk soepel

De reden waarom velen een kasjmier dekbed zo aangenaam vinden is dat het zo soepel valt. Het omhult je lichaam op een waanzinnig soepele manier terwijl het altijd zorgt voor het perfecte warmtegevoel. Heb je het even wat te warm? Geen probleem kasjmier neemt snel je transpiratievocht op om het meteen weer aan de omgeving af te geven. Is het een koude nacht? Je hebt het lekker warm onder je dekbed van kasjmier. Net zoals die geit in de Himalaya heb je aan 1 dekbed voldoende in elk seizoen.
[sleeptest_button]

Dé tip voor koppels: kruip met een geit in bed!

Uhm, hoezo? Wel ja, ik hoor het echt vaak… De een heeft het altijd te warm in bed, de andere te koud. Uiteraard kan je er dan als koppel voor kiezen om elk een apart dekbed te gebruiken, maar als je het mij vraagt, haalt dat de romantiek er wel wat uit. Terwijl dat helemaal niet hoeft. Een dekbed van de kasjmier geit is dé oplossing om samen onder 1 dekbed te kunnen slapen zonder dat je ruzie hoeft te maken over de temperatuur in bed. Wie had dat gedacht? Een geit als oplossing voor slaapperikelen! 🙂
Het juiste dekbed kiezen is belangrijk voor de kwaliteit van je slaap. En soms dus ook voor je relatie. 🙂 Iedereen is anders, maar er is wel voor iedereen een ideaal dekbed. Wil je graag alles over dekbedden te weten komen? Download dan mijn gratis E-book over dekbedden. Of kom eens langs bij Sleepwise om persoonlijk te ervaren hoe verschillend dekbedden kunnen zijn. Kijk zeker ook eens naar de vlog waarop dit artikel geïnspireerd is en deel dit artikel met iedereen van wie je denkt dat ze baat hebben bij een geit in bed. Kasjmier wordt verwerkt in luxueuze jassen, maar dus ook in dekbedden. En dekbedden van kasjmier zijn geen luxe als je het mij vraagt. Ze zijn een investering in beter slapen en energieker wakker worden. En als dat niet belangrijk is, dan weet ik het ook niet!
Misschien vind je dit ook interessant:
Slaapproblemen door huisstofmijtallergie?
9 meest gestelde vragen over waterbedden
Bron: Kasjmier dekbed, slaapt dit echt zo goed?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak