Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
dekbedden goed slapen

Kameelharen dekbed, een nieuwe hype?

Plots lijkt iedereen het over een kameelharen dekbed te hebben. Allemaal goed en wel, maar de vraag is of dit gewoon de nieuwste hype is? Of is er meer aan de hand en zijn er echt zoveel voordelen aan een dekbed met kameelhaar? Je leest het in deze blog post.

Vind je het vreemd? Kameelhaar in bed?

Toegegeven, het kan wat raar klinken, zo’n dekbed met kameelhaar. Maar wacht tot je hoort wat de voordelen van zo’n dekbed zijn. Misschien ga je dan wel meteen nadenken over een kameelharen dekbed kopen. Kameelhaar-vezels zijn een schitterend materiaal voor in dekbedden. Denk er maar eens over na. Waar leeft zo’n kameel? In de woestijn, juist! En dan krijg iedereen meestal beelden voor zich van die schroeiende hitte en uitgedroogde zandlandschappen. Dat klopt ook, maar slechts voor de helft. Want zo warm als de woestijn overdag is, zo koud is het ’s nachts. De temperatuurschommelingen in de woestijn zijn extreem. Houd rekening met 50°C overdag en zo’n -10°C gedurende de nacht. Die kameel heeft geen dekbed of jas, die moet het doen met de beste bescherming die er is: zijn vacht!

Een kameelharen dekbed is prima temperatuur regulerend

Een dekbed van kameelhaar heeft in essentie dezelfde eigenschappen als kameelvacht. Die vacht moet in staat zijn om de kameel overdag te beschermen tegen de hitte door transpiratievocht snel op te nemen. Om te vermijden dat de kameel ’s nachts gaat bevriezen van de kou, moet het transpiratievocht van overdag ook razendsnel weer worden afgegeven. Kortom, zo’n kamelenvacht houdt een kameel op de juiste temperatuur, ongeacht de omgevingstemperaturen. Een kameel heeft het dus nooit te warm of te koud. En dat geldt ook voor wie slaapt onder een kameelharen dekbed. Je geniet altijd van de juiste temperatuur. Of je het nu snel te koud of juist te warm hebt in bed maakt niks uit.

Een dekbed dat je heerlijk omhult

Een kameelhaar dekbed omhult je lichaam perfect. Het voelt heerlijk aan, en is zeker voor wie ook graag echt een iets zwaarder doorwegend dekbed heeft een echte aanrader. Het is namelijk iets stugger en iets zwaarder dan een donzen dekbed. En omdat het perfect is voor zowel koukleumen als wie veel transpireert in bed, is het ook een prima dekbed voor koppels. Het cliché (en ook de realiteit 🙂 ) wil dat vrouwen het nogal snel te koud hebben in bed, terwijl mannen klagen dat het te warm is. Niet met een kameelhaar dekbed. Dan is het voor allebei juist goed. Leve de romantiek, met dank aan een kameel!

Wil je uitzoeken welk dekbed voor jou het meest geschikt is?

Dat kan door mijn gratis E-book over dekbedden te downloaden. Je vindt er alles wat je moet weten over dekbedden. Op ons YouTube-kanaal krijg je in het lang en breed te zien hoe zo’n kameelhaar dekbed eruitziet, want deze post is gebaseerd op een vlog. Abonneer je om geen enkele slaaptip meer te missen. Ken je iemand die ook baat heeft bij beter slapen? Wie niet trouwens? 🙂 Deel dan deze post en doe mee aan de beter slapen revolutie!

Misschien vind je dit ook interessant:

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak