Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedden dekbedden goed slapen hoofdkussens hygiëne en slapen Matrassen nieuws over slapen Uncategorized

Jouw televisie houd je de hele nacht wakker zonder dat je kijkt. Geloof jij het?

Stond er op jouw verlanglijstje voor Kerstmis ook een nieuwe gsm of iPad? Of kreeg je een ander elektronisch cadeautje in deze nieuwjaarperiode? Wij hopen in ieder geval dat het je droomcadeau was. Maar we willen toch even je aandacht wijzen op het feit dat je beter al die elektronische apparatuur niet mee in je slaapkamer neemt. Het zou wel eens je slaap kunnen verstoren.

House of Sleep zou House of Sleep niet zijn als we niet continu in de weer zouden zijn om onze vakkennis te verbreden met alle mogelijke informatie rond ‘goed slapen’. Zo ook over de invloed van elektrosmog op onze slaapkwaliteit. Er bestaat nog steeds verdeeldheid tussen de meningen van verschillende wetenschappers. Maar een aantal wetenschappelijke onderzoeken wijzen toch aan dat er een mogelijk verband bestaat tussen de toegenomen slaapproblemen van mensen de laatste 20 jaar en de alsmaar grotere aanwezigheid van elektromagnetische vervuiling of elektrosmog. Slechte nachtrust heeft sowieso negatieve gevolgen voor je gezondheid.

Reeds tijdens het schemeren begint ons lichaam het hormoon melatonine aan te maken. Het is een hormoon dat ons beetje bij beetje slaperig maakt. Zodra het echt donker wordt tijdens de avond komt deze hormoonproductie heviger op gang en ze blijft tijdens de nacht doorgaan. Melatonine wordt door licht afgebroken. Je slaapt dus best in een donkere slaapkamer. Licht- en stralingsgolven afkomstig van elektrische apparatuur zoals gsm’s, iPads/Pods, wifi-installaties en bluetooth verbindingen kunnen de aanmaak van melatonine verstoren. Dat heeft als gevolg dat je minder energiek wakker wordt.

In de markt vonden we een nieuw product van Revor om stralingswerend te slapen: het iSleep gamma. Zowel het matras, als het dekbed en het kussen bevatten innovatieve textielsoorten die laag – en hoogfrequente stralingen afweren. Laagfrequente stralingen krijg je binnen door elektrische leidingen en apparatuur zoals nachtlampjes. Hoogfrequente energiegolven zijn afkomstig van bijvoorbeeld hoogspanningsmasten en de nieuwste IT-snufjes. Bedradingen in vloeren en muren geven elektrische velden. Draadloze huistelefoons en draadloos internet zorgen voor elektromagnetische straling en wekkerradio’s en transformators genereren magnetische wisselvelden.

Je kan zelf wel al een aantal maatregelen nemen. Het is sowieso een goed idee om de elektrotoestellen in je slaapkamer te beperken. Wil je toch perse een televisie in je kamer? Trek dan de stekker uit als je gaat slapen en zet de wifi-verbinding af tijdens de nacht. Het is natuurlijk ook zo dat iedereen anders is. Sommige mensen zullen gevoeliger zijn dan anderen. Maar heb je het idee dat jij gevoelig reageert op elektrosmog dan is het zeker geen slecht idee om het assortiment van de iSleep producten van dichtbij te komen bekijken om je hiermee te beschermen tegen elektrosmog. Revor voorziet ook een iSleep-matras en dekbed op kindermaat met dezelfde straling werende eigenschappen.

Bel ons vandaag nog als je interesse hebt in de iSleep slaapproducten: House of Sleep Schilde 03/385.31.21

Natascha Wouterson
Verbeter je slaap voor ongekend veel levensenergie!

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak