Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen waterbedden

Is een waterbed wel goed voor je gezondheid?

Mensen vragen zich soms af of dat wel goed is voor je gezondheid, zo’n hele nacht op een waterbed liggen. Ik mag hopen van wel, want het is mijn favoriet slaapcomfort! Ik leg je uit waarom.

Zelfs de Romeinen wisten het: op een waterbed slapen is gezond

Je leest het goed. Velen denken dat op een waterbed slapen een vrij recente vorm van slaapcomfort is. Dat klopt helemaal niet. Zelfs de Romeinen sliepen al op een waterbed. En we kunnen zelf helemaal terug tot aan het prille begin. Want voor we geboren worden slapen we met z’n allen 9 maanden in het water. Je herinnert je er vast niks van, maar het voelt wel geborgen! En ja, het is ook gezond. Tenminste als je op de juiste dingen let!

Een waterbed vrij van schadelijke stoffen

Slapen op een waterbed is gezond als je ervoor zorgt dat je waterbed vrij van schadelijke stoffen is. Niet alle waterbedproducenten nemen het zo nauw met de materialen die ze gebruiken voor de waterzak. Die moet namelijk het liefst stevig én soepel tegelijk zijn. En dan durft men voor al weleens naar een goedkoper en ongezond alternatief grijpen. Bij Sleepwise maken we er een punt van dat onze waterbedden geen schadelijke stoffen bevatten. De waterzakken zijn vervaardigd uit Mesamoll ®, een door Bayer vervaardigd en gecertificeerd materiaal dat ook gebruikt wordt om fopspenen of baxters mee te maken. Jawel, in theorie kan je dus zelfs aan je Sleepwise waterbed sabbelen. 🙂 In de praktijk raad ik dat om evidente redenen toch maar liever af. Kortom, je kan op twee oren slapen: een waterbed met een waterzak in Mesamoll ® is absoluut gezond én veilig om op te slapen.

Hoe zit het met de straling van het verwarmingselement van je waterbed?

Vroeger werd al eens moeilijk gedaan over de magnetische straling die de verwarmingselementen van een waterbed veroorzaakten. De tijd dat je je daarover zorgen zou kunnen maken is echt ver achter ons. De verwarmingselementen zijn intussen dermate geëvolueerd dat de straling écht miniem is, te verwaarlozen dus. Wil je helemaal geen straling, zelfs al is die totaal onschadelijk? Dan kan je opteren voor een waterbed met digitale verwarmingselementen. Zo heb je de mogelijkheid om de verwarming van je waterbed zo in te stellen dat de elementen volledig (vanaf de stroombron) worden uitgeschakeld zodra je op je bed ligt en tot je weer opstaat. Dat biedt je de garantie dat er geen magneetstraling aanwezig is wanneer je op je waterbed ligt.

Heerlijk gezond slapen op een waterbed

Ik kan het echt niet genoeg herhalen: op een waterbed slapen is fantastisch! Je slaapt goed ondersteund, heerlijk én gezond. Van de zogezegde nadelen heb je geen last als je kiest voor een waterbed van een hoogwaardige kwaliteit, vrij van schadelijke stoffen. En dat een waterbed erg veel voordelen heeft, dat staat vast. Wil je er graag meer over lezen? Download dan het gratis E-book over waterbedden. Je zal versteld staan van de vele voordelen van waterbedden. Of kom eens langs voor een waterbedden workshop? Deel dit artikel en tag wie je wil meenemen. Zo worden jullie het meest uitgeslapen en energieke groepje vrienden of collega’s ooit! Wil je weten hoe zo’n waterzak eruitziet? Kijk dan even naar de vlog die aan deze blog voorging.
Misschien vind je dit ook interessant:
Gezondheidskussen, geen nek of schouderklachten meer
Waarom de hardheid van een matras geen fluit uitmaakt
Bron: Is een waterbed wel goed voor je gezondheid?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak