Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen topmatras

Is een topmatras van latex wel zo’n goed idee?


Wanneer kies je het beste een latex topmatras? En is zo’n oplegmatras van latex altijd een goed idee? Je leest er alles over in deze blog post.

EEN LATEX TOPMATRAS: DRUKVERLAGEND

Herinner je de recente blog post over traagschuim oplegmatrassen? Zo’n visco-elastische matrastopper is eigenlijk goed te vergelijken met een traagschuim topper. Beide oplegmatrassen zijn enorm drukverlagend. Dat heeft als voordeel dat de doorbloeding goed werkt, je spieren optimaal kunnen ontspannen en dat de uiteinden van je zenuwbanen minder geprikkeld worden, waardoor je minder gaat woelen ’s nachts. En de som van dat alles betekent dat je heel rustig gaat slapen!

HET VOORDEEL VAN EEN NATUURLATEX MATRASTOPPER

Een oplegmatras uit natuurlatex is per definitie ook een anti-allergische matras. Waarom? Omdat huisstofmijten een hartsgrondige hekel aan latex hebben en er zo ver mogelijk uit de buurt blijven.

LATEX TOPPERS: BUITENGEWOON GOED VENTILEREND

Een latex matrastopper heeft uitstekende ventilerende eigenschappen. Wel is het aangewezen om voor een Talalay latex te kiezen. Tala-wat? Talalay! 🙂 Een beetje een gekke naam, maar Talalay slaat op een specifiek productieproces waarbij natuurlatex een zeer open celstructuur krijgt. Dat is overigens niet alleen goed voor de ventilatie, maar ook voor de veerkracht. Talalay latex is namelijk door die open celstructuur:

  • Veel elastischer
  • Licht verkoelend
  • Duurzamer
  • Beter ventilerend

EEN LATEX OPLEGMATRAS PAST ZICH AUTOMATISCH AAN JE LICHAAM AAN

Ga je toch even woelen of draai je je om? Een matrastopper van latex past zich onmiddellijk aan je lichaam aan. Dat is bijvoorbeeld bij een visco-elastische topper minder snel het geval. Daar treed altijd een kleine vertraging op voordat de matras zich weer helemaal naar je lichaam gevormd heeft.

WELKE MATRASTOPPER IS DE JUISTE VOOR JOU?

Weet je het even niet meer? Of denk je dat je baat hebt bij persoonlijk advies van onze slaapexperten om de juiste oplegmatras te kiezen? House of Sleep helpt je graag verder. En omdat je het misschien druk hebt, doen we dat zoals het jou het beste uitkomt:

  • Maak een afspraak met één van onze slaapadviseurs
  • Bel ons en ontvang telefonisch advies
  • Stuur een e-mail en we reageren met ons advies

Maak gebruik van ons gratis slaapadvies. Er is geen enkele reden om het niet te doen. Je gaat er hooguit beter door slapen. 🙂

Bekijk je het graag eerst nog even rustig zelf? Kijk dan eens naar de vlog waarop deze post gebaseerd is. En terwijl je toch op ons YouTube-kanaal zit, abonneer je, zo mis je geen enkele slaaptip meer. Je zal merken dat zowel de House of Sleep slaaptips op de website als onze vlogs nog veel waardevolle tips bevatten die je zullen helpen bij het kiezen van de juiste matrastopper. Als je dan toch zover bent, loop dan even binnen en kom testliggen. Zo weet je dat je straks geen miskoop te wachten staat. Voor nu…, slaap lekker!Bron: Is een topmatras van latex wel zo’n goed idee?

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak