Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
goed slapen hygiëne en slapen

Is Tempur een goede keuze als je veel zweet in bed?

Het gebeurt weleens dat een klant me aanspreekt over hoe enthousiast hij is over alle goede eigenschappen van een Tempur matras. Het feit dat het traagschuim zich helemaal naar je lichaam vormt en je zo de perfecte ondersteuning biedt, spreekt veel mensen enorm aan. En terecht. Toch zijn mensen soms ook wat bezorgd over negatieve aspecten die je op een internetforum durft tegenkomen over Tempur. Dat je ervan gaan zweten bijvoorbeeld. Zo stelde een klant me onlangs de vraag of Tempur voor hem de goede keuze was, want hij had last van erge transpiratie ’s nachts, maar was toch erg fan van Tempur. Vandaar de vraag: Is Tempur een goede keuze als je veel zweet in bed?

WAAROM GA JE ‘S NACHTS OVERMATIG ZWETEN?

Nadat een medische oorzaak is uitgesloten, is de voornaamste reden waarom je ’s nachts last hebt van overmatig transpireren de temperatuur in je slaapkamer en je beddengoed. Inderdaad, je leest dat goed, niet je matras is de schuldige van al dat nachtelijk zweten. 80% van je transpiratie wordt veroorzaakt door datgene waaronder je slaapt. Met andere woorden, er moet vooral in de richting van je dekbed gekeken worden.

TEMPUR BOVEN, OOK BIJ OVERMATIG ZWETEN?

Wel, technisch gezien ligt die Tempur onderaan, maar ook als je last hebt van nachtelijk transpireren kan de je dus van de vele voordelen van Tempur genieten. Want Tempur:

  • Is stevig waar het moet en lekker zacht waar je dat wil
  • Komt altijd terug in de originele vorm
  • Absorbeert perfect je gewicht en je bewegingen
  • Onderdrukt de neiging om te woelen
  • Heeft een aantrekkelijke collectie bedcombinaties
  • Staat garant voor erg compleet aanbod voor elke slaapbehoefte

En elke slaapbehoefte betekent dus ook die van mensen die last hebben van overmatig zweten. Speciaal voor die klanten heeft Tempur de Breeze matras ontwikkeld. Daar is een extra materiaal aan toegevoegd waardoor je matras gaat ademen en je minder – of zelfs niet meer – transpireert. Als je er gelijktijdig ook voor zorgt dat je je dekbed aanpast, ga je heerlijk koele nachten tegemoet en geniet je weer van een verkwikkende slaap.

TEMPUR, DAT IS ZO IETS ALS BIC OF PAMPERS

Het probleem van Tempur matrassen is niet dat je er overmatig op gaat zweten, maar wel dat de naam Tempur wordt gebruikt als algemene benaming voor een traagschuim matras. En zo kom je terecht op een internetforum waar de naam Tempur valt, zonder dat het in werkelijkheid over een Tempur matras gaat. Een beetje zoals een balpen een Bic of een luier een Pamper wordt genoemd. Allemaal merken die zijn ingehaald door hun populariteit.

ONAFHANKELIJK SLAAPADVIES, DAAR SLAAP JE BETER DOOR

Een gezonde slaap is belangrijk, want het is de beste garantie dat je overdag goed functioneert. Je slaap is de recuperatieperiode voor je lichaam na een inspannende dag. En je lichaam is uniek, net als je slaapbehoefte. Investeer daarom in een goede nachtrust door je goed te informeren, het liefste bij een onafhankelijke slaapspecialist. Die vertelt je welke matras het meeste geschikt is en waarom. Die geeft je ook voldoende garantie op je matras én zorgt ervoor dat je niet investeert in een matras als de oorzaak van je slechte nachten te vinden zijn bij bijvoorbeeld je beddengoed. De eerste bezorgdheid van een slaapspecialist is dat jij goed slaapt, ongeacht het merk van de matras waar je straks op komt te liggen.

Dus ja, Tempur is een goede keuze als je veel zweet in bed. Maar kies voor de juiste Tempur matras en – misschien nog belangrijker – het juiste beddengoed. Dan ga je opnieuw droomnachten tegemoet zoals de klant uit deze vlog die als inspiratie heeft gediend voor dit artikel.

Wat zijn jouw ervaringen met Tempur? En wist jij dat overmatig zweten ’s nachts voor 80% wordt veroorzaakt door dat waar je onder ligt? Laat het ons – en anderen – weten door te reageren onder dit artikel en door deze blog te delen.